Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Köyceğiz Gezi Rehberi

    Muğla Köyceğiz, doğal ve tarihi güzellikleri ile oldukça sevilen bir tatil beldesidir. Plajları, koyları, tarihi yerleri, narenciye bahçeleri, endemik tür olan Sığla Ağacı ormanları, yaylası ve sımsıcak insanıyla huzur veren bir yerdir. 2019 yılında sakin şehir seçilen Köyceğiz, stresten ve gürültüden uzaklaşmak isteyenlerin ilk tercihi arasında yer alıyor. Köyceğiz’in adının nereden geldiğine değinecek olursak; bir efsaneden söz edilir. Köyceğiz, gölün üzerinde yer bir ovada kurulmuş. Ova sular altında kalmış. Bu afeti görenler gölün doğusunda birkaç ev ve insan görünce ¨Bütün şehir sulara batmış, sadece kıyıda bir Köyceğiz kalmış¨ demişler. O günden sonra bölge Köyceğiz diye anılmaya başlanmış. Günümüzde hala gölün altında batık bir şehir olduğuna inanılır.

    Köyceğiz tarihi açıdan da önemli beldedir. M.Ö. 3400 yıllarına kadar uzanan ve sürekli iskan gören bir yerleşimdir. Köyceğiz’in ilk yerleşimcileri Karialılardır. Daha sonra birçok mühim medeniyete ev sahipliği yapmıştır. İskit, Asur, İyonya, Dor, Aka, Pers, Helen, Seleukos, Roma, Selçuklu, Menteşeoğulları ve Osmanlı sırasıyla bölgeye hakim olmuştur. Köyceğiz’in tarihi ile alakalı ilk bilgileri antik dönem tarihçisi Heredot ve coğrafyacısı Strabon verir. M.Ö. 2. binde Yunan ve Akalar bölgeye deniz yolu ile Ege kıyılarına gelerek burada koloniler kurulmuştur. İç kesimlerde de yerleşim Karialılar tarafından gelişmeye başlamıştır. Köyceğiz Gölü’nün Akdeniz ile birleştiği kısımda Karia’nın önemli liman ve ticaret kenti Kaunos şehri kurulmuştur. Osmanlı Dönemi’nde ise 1884 yılında bugün bulunan yere, Yüksekkum’a taşınmıştır. 1919 yılında Kurtuluş Savaşı sırasında Kuva-i Milliye Teşkilatı kurularak yurt savunmasına katılmıştır. 

    Ailenizle birlikte sessiz ve sakin bir yerde kafa dinlemek, kaliteli vakit geçirmek ve denizin, doğanın tadını çıkarmak isterseniz, Köyceğiz aradığınız tüm tatil kriterlerine uyan, sevimli bir beldedir. Köyceğiz gezilecek yerleri ve kültürel mirası ile her yıl yerli ve yabancı misafirlerin ilgi odağı olmaktadır. Muğla Köyceğiz gezinizde merak edilen konularla ilgili size yardımcı olabileceğini düşündüğümüz bir yazı hazırladık. Köyceğiz gezilecek yerler, Köyceğiz nerede, Köyceğiz’e nasıl gidilir, Köyceğiz yeme içme, Köyceğiz konaklama hakkında bilgiler içeren Köyceğiz gezi rehberi başlığı altında derledik.  

    Köyceğiz Nerededir?

    Köyceğiz, Muğla’nın popüler ilçelerinden biridir. Marmaris ve Fethiye ilçeleri arasında yer almaktadır. Ege ve Akdeniz’in birleştiği yerde bulunan Köyceğiz, Muğla merkeze 60 km mesafede yer alır. 

    Köyceğiz’e Nasıl Gidilir?

    Köyceğiz’e nasıl gidilir sorunun cevabı oldukça kolaydır. Köyceğiz, Marmaris - Fethiye karayolunun üzerinde yer alır. Türkiye’nin büyük illerinden özel aracınızla gitmek isterseniz İstanbul - Köyceğiz arası 730 km yaklaşık 8 saat, Ankara- Köyceğiz arası 639 km 7 saat 40 dakika, İzmir- Köyceğiz arası 270 km ortalama 3 saat gibi bir sürede ulaşılmaktadır.

    Otobüs ile ulaşım sağlamak isterseniz, Türkiye’nin üç büyük şehrinden direkt Köyceğiz’e seferler düzenlenmektedir. Diğer şehirlerden de Muğla otogarına ya da Köyceğiz otogarına giden otobüs seferleri bulunmaktadır. 

    Köyceğiz’e diğer bir ulaşım şekli de havayolu ulaşımıdır. Havayolu için Köyceğiz ilçe merkezine en yakın havalimanı, Dalaman Havalimanı’dır. İlçe merkezine 34 km mesafede bulunan havalimanına yurt dışından ve yurt içinden düzenli olarak uçuşlar düzenlenmektedir. Bulunduğunuz ilden Dalaman Havalimanı’na iniş yaptıktan sonra Muttaş ya da Havaş servisleri ile Köyceğiz merkeze gidebilirsiniz. Ayrıca araç kiralayabilir, taksiye binebilir ya da özel transfer araçlarını tercih ederek yarım saat içinde Köyceğiz merkeze ulaşabilirsiniz. 

    Köyceğiz Nereye Bağlı?

    Köyceğiz, Ege Bölgesi’nin güneyinde Muğla’ya bağlı bir tatil beldesidir. Sakinliği ve doğal güzellikleri ile dikkat çeken Muğla Köyceğiz, Marmaris - Fethiye karayolunun 60. kilometresinde bulunmaktadır.

    Köyceğiz’de Gezilecek Yerler

    Muğla’nın en gözde tatil beldelerinden biri olan Köyceğiz, el değmemiş doğal coğrafyası ve tarihi geçmişi oldukça dikkat çekicidir. Köyceğiz gezilecek yerler yerli ve yabancı turistler açısından doyurucu bir rota oluşturmaktadır. Köyceğizi keşfetmek ve güzel bir tatil planı hazırlamak size fikir oluşturacak Köyceğiz gezi rehberi yazısını hazırladık. Türkiye’nin 16. sakin şehri (Cittaslow) ünvanına sahip Köyceğiz, tatilde huzur bulmak ve tüm yılın yorgunluğunu atmak için ideal bir tatil beldesidir. Yeşilin ve mavinin kucaklaştığı Köyceğiz, doğal güzellikleri ile büyüleyici bir atmosfere sahiptir. Ailenizle ve sevdiklerinizle denizin ve güneşin tadını çıkarabilir, yöresel ve doğal lezzetlerin tadını doyasıya çıkarabilir, Köyceğiz gezilecek yerler ile keyifli keşifler yapabilirsiniz.

     

    Köyceğiz Gölü

    köyceğiz gölünün manzarası

    Köyceğiz’in merkezinde yer alan göl, doğal bir kanalla Akdeniz’e bağlanan tatlı su gölüdür. Köyceğiz Gölü’nün kenarın uzun bir kordon, restoranlar ve kafeler yer almaktadır. Köyceğiz Gölü’nde yüzebilir, kanoya binebilir, tekne turlarına katılabilir, eşsiz manzarasının eşliğinde gölden çıkan taze tatlı su balıklarının tadına bakabilirsiniz. Köyceğiz Gölü, balık çeşidi bakımından oldukça zengindir ve ekonomisinde büyük önem taşır. Gölde aynı zamanda nesli tükenmekte olan Nil Kaplumbağası da yaşamaktadır. Sazlıklarla kaplı ve doğal Dalyan Kanalı aracılığı ile Akdeniz’e açılan göl, ayaklı göl olarak adlandırılmaktadır. Dünya üzerinde sadece 7 örneği bulunan bu doğa harikasından biri  de Köyceğiz Gölü’dür. Gölün çevresi dağlarla çevrilidir ve bu dağların en yükseği Ölemez Dağı’dır.

    Sultaniye Kaplıcaları

    Köyceğiz Gölü’nün güney batısında ve Ölemez Dağı’nın eteklerinde bulunan Sultaniye Kaplıcaları, binlerce yıl öncesinde de kullanılan bir şifa kaynağıdır. M.Ö. 100 yıllarında Kaunoslular tarafından kullanıldığı bilinen kaplıcalar, Bizans Dönemine gelindiğinde konaklama tesisleri de eklenerek genişletilmiştir. Roma Dönemi’nde kapsamlı bir hastane olarak kullanılmaktaydı. Sultaniye Kaplıcaları’nın birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedir. Bu hastalıklar arasında böbrek ve idrar yolları hastalıkları, romatizma, metabolizma rahatsızlıkları, ruhsal yorgunluk, cilt hastalıkları,  solunum yolu problemleri, kadın hastalıkları gibi birçok hastalığa tedavisi olduğu söylenir.

    Sultaniye Kaplıcaları’nın suyunda kalsiyum sülfat, kalsiyum klorür, kalsiyum sülfür, radon, bromür ve radyoaktif maddeler bulunmaktadır. Türkiye’nin en yüksek radyoaktiviteye sahip olan Sultaniye Kaplıcaları’nın suyu 39 derecedir. Burada aynı zamanda bir de çamur banyosu yer almaktadır. Bu çamur banyosunun cildi yumuşattığı ve kırışıklıklara iyi geldiği söylenir. Sultaniye Kaplıcaları, Köyceğiz Belediyesi tarafından işletilmektedir. Misafirlerin konaklaması ve yeme içme ihtiyacı için restoran bulunmaktadır. Bu şifalı sularda dinlenmek ve yeni bir deneyim yaşamak isterseniz Köyceğiz ilçe merkezinden dolmuşlarla veya Dalyan’dan teknelerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

    Yuvarlakçay

    köyceğiz yuvarlak çayda kamp alanı 

    Köyceğiz gezilecek yerler listenizde mutlaka olması gereken doğanın huzurlu ortamında keyifli bir gün geçirebileceğiniz yerdir. Muğla Köyceğiz ilçesinde yer alan Yuvarlakçay, yaz sıcaklarından kaçabileceğiniz ve serinleyebileceğiniz bir lokasyondur. Misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşama fırsatı sunar Yuvarlakçay. Kendinizi çocuklar gibi şen hissedeceğiniz, gürül gürül çağlayan çayın üzerine kurulmuş salıncaklarda eğleneceli vakit geçirebilirsiniz. Çayın çevresinde konumlanmış restoranlarda köy kahvaltısı yapabilir, çayınızı ve kahvenizi yudumlayabilir, taze alabalık, kuzu tandır ve yoğurtlama gibi lezzetlerin tadına bakabilirsiniz. Çocuklu aileler ve kalabalık arkadaş gruplarının keyifli bir gün geçirmek için oldukça uygun bir lokasyondur. Ulaşım olarak buraya toplu taşıma olmadığı için gitmeyi düşünenlerin özel araçla buraya gelmesi gerekmektedir.

    Toparlar Şelalesi

    toparlar şelalesi köyceğizin yakınında bulunur ve oldukça meşhurdur

    Toparlar Şelalesi, Muğla Köyceğiz ilçesinin Toparlar Mahallesi’nde yer alır. 3 - 4 metre yükseklikten dökülen Toparlar Şelalesi, sıcaktan bunalan ve serinlemek isteyenler için doğa harikası bir yerdir. Şelale en çok karların erimeye başladığı Mart,  Nisan, Mayıs aylarında gürül gürül akmaktadır. Kıyıdan itibaren yavaşça derinleşmektedir. En derin yeri ise 4 - 5 m kadardır. Toparlar Şelasesi Köyceğiz gezilecek yerlerde görülmeyi hak eden bir doğal güzelliktir. Şelalenin serin suyunda yüzebilir ve çam ağaçlarının arasında piknik yaparak ailenizle birlikte eğlenceli ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

     

    Kaunos Antik Kenti

    Kaunos Antik Kenti, Köyceğiz gezilecek yerler için tarihe meraklı olanların keyifle gezebileceği bir yerdir. Karia Medeniyetinin en etkileyici kentlerinden olan Kaunos ile geçmişe bir yolculuk yapabilirsiniz. Antik çağda önemli bir liman ve ticaret kenti olan Kaunos, zamanla denizin alüvyonlarla dolması sonucu önemi yitirmiştir. Akropolün eteğindeki tiyatrosu, bazilika, depo, çeşme, yollar, kutsal alan, Roma hamamı ve tapınağın kalıntıları görülmektedir. En dikkat çeken eserleri kral mezarlarıdır. Kaunos Antik Kenti sırasıyla Pers, Rodos Krallığı, Bergam Krallığı ve Roma İmparatorluğu egemenliğine girmiştir. Kent önemini yitirince yavaş yavaş tarih sahnesinden inmiştir. Ziyaret saatleri sabah 08.30 ve akşam 17.30’dur. Giriş ücreti 25 TL’dir. Müze kartınız varsa ücretsiz gezebilirsiniz.

    Kaunos Kral Mezarları

    kaunos antik kentinde kral mezarları

    Köyceğiz gezilecek yerler arasında belki de en bilinen yerlerden biri de Kaunos Kral mezarlarıdır. Muğla Köyceğiz ilçe merkezine 40 km mesafede yer alır. Çandır Mahallesi sınırları içinde kalır. Buraya özel aracınızla, araç kiralayarak ya da Çandır’a giden dolmuşlarla ulaşabilirsiniz. Dilerseniz Dalyan tekne turlarına katılarak da bu dünyaca ünlü kaya mezarlarını karşıdan seyredebilirsiniz. Kaunos Kaya Mezarları, M.Ö. 4. yüzyılda büyük bir kaya işçiliği ile yapılmıştır. Antik çağda soylu ve zengin kişiler için yapılan bu tür kaya mezarları ile insanlar tanrıya daha yakın olduklarına inanıyorlardı. Tapınak cepheli olan bu tür mezarlar kayalara oyularak inşa edilmiştir. Tarihin bu görkemli eserine yakından tanıklık edebileceğiniz bu lokasyonu mutlaka listenize eklemelisiniz.

    Dalyan

    Köyceğiz Gölü, Dalyan Kanalı ile Akdeniz’e bağlanmaktadır. Köyceğiz gezilecek yerler içinde Dalyan en sık ziyaret edilenler arasındadır. Nil kaplumbağasının ve caretta carettaların üreme alanlarından biridir. Dalyan, sazlıklarla bezenmiş bir doğa harikasıdır. Güzel ve eşsiz doğasının yanı sıra zengin bir biyo çeşitliliğe sahiptir. Dalyan ile bütünleşen iki özellik vardır. Biri caretta carettalar diğeri de ünlü Kaunos Kaya Mezarlarıdır. Köyceğiz’den kalkan tekne turları ile bu tarihi eserin karşıdan büyüleyici manzarası eşliğinde, çeşitli koylara, plajlara uğrayabilir ve çamur banyosu gibi etkinliklere katılabilirsiniz. Oldukça popüler olan Dalyan, turistler tarafından da oldukça fazla ziyaret edilir. Son dönemlerde kampların ve yoga atölyelerinin önemli adreslerinden bir tanesidir. 

    Ağla Yaylası 

    Köyceğiz gezilecek yerler listenize eklemeniz gereken yerlerden biri de Ağla Yaylası’dır. Köyceğiz merkez ile Ağla Yaylası arası 14 km’dir. Sandras Dağı’nın eteklerinde yer alan Ağla Yaylası’na özel aracınızla ya da araç kiralayarak ulaşabilirsiniz. Yemyeşil ve tertemiz doğası, buz gibi akan suları, çam ağaçlarının mis gibi kokusu eşliğinde yazın sıcağından kaçarak serinlemek için gelebileceğiniz eşsiz bir lokasyondur. Harika manzaralar eşliğinde doğa yürüyüşleri yapabilir, isterseniz kamp kurabilirsiniz. Ayrıca manzara seyri, dağcılık, piknik, yaban hayatı gözlemciliği ve fotoğrafçılık, bisiklet turu gibi aktiviteler de yapma imkanı bulabilirsiniz. Şehrin gürültüsünden uzakta, doğanın verdiği huzurla dingin bir gün geçirme fırsatını yakalayabilirsiniz.  

    Sandras Dağı (Kartal Gölü)

    Köyceğiz gezilecek yerler içinde doğa yürüyüşü yapmak için en ideal rotalardan biri olan Sandras Dağı, Muğla’nın en yüksek dağlarından biridir. Köyceğiz’in eşsiz ve yemyeşil manzarasını yukarıdan izleme şansını yakalayabilirsiniz.Çiçek Baba Dağı olarak da bilinen dağın yüksek yerlerinde yaşlı, anıt ağaçlar bulunduğu için bölge koruma altındadır. Batı Torosların bir uzantısı olan Sandras Dağı’nda, karaçam ormanları içinde tertemiz ve oksijen deposu bir doğa yürüyüş parkurunda keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Parkurun sonunda Kartal Gölü’ne ulaşılmaktadır. Burada sessiz ve huzurlu bir ortamda dilerseniz kamp yapabilirsiniz. Köyceğiz merkezden 32 km uzaklıkta yer alır. Ağla Yaylası’ndan araçla ya da yürüyerek Sandras Dağı’na çıkabilirsiniz. 

    Ekincik Koyu 

    Muğla’nın en güzel koylarından biri olan Ekincik Koyu, Milas ilçesine bağlı Ekincik Köyü’nde yer almaktadır. Muğla Köyceğiz’e 40 km mesafe uzaklıktadır. Köyceğiz’e yarım saat uzaklıktaki koya minibüslerle ulaşabilirsiniz. Köyceğiz gezilecek yerler tercihinizde sizi yemyeşil doğası ve eşsiz manzarası ile mutlu edecek lokasyonlardan biridir. Tertemiz ve masmavi denizi, upuzun plajı çakıl kum karışımı vardır. Denizi 5 - 6 metrede derinleşiyor. Ekincik Koyu’nda belediyenin işlettiği bir tesis bulunuyor. Yeme içme, duş, tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı buradan karşılayabilirsiniz. Plaja giriş ücretsizdir. Tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilirsiniz. Dilerseniz Ekincik Koyu’nda kamp yapmak için çadır kurabilir ya da karavan tatili yapmak isterseniz bunun için de ayrı alanlar oluşturulmuştur.

    İztuzu Plajı 

    İztuzu Plajı, Köyceğiz merkeze 35 km mesafede yer almaktadır. İztuzu Plajı, Avrupa’nın en iyi açık alanı ve plajı ödülü de dahil olmak üzere birçok ödüle sahip bir plajdır. Tatlı su ve tuzlu suyun birbirine karıştığı nadir plajlardan bir tanesidir. Caretta caretta kaplumbağalarının üreme alanı olduğu için koruma altındadır. İztuzu Plajı, Kaplumbağa Plajı olarak da adlandırılmaktadır. Plaj sabah 08.00 ile akşam 20.00 saatleri arasında kullanıma açıktır. Bu saatler dışında plaja girmek, gürültü yapmak ve ışık yakmak yasaktır. 4,5 km uzunluğuna sahip sahilinde iki adet plaj bulunmaktadır. Birçok işletmenin yer aldığı plajda yeme içme, duş ve tuvalet gibi imkanlar bulunur. Plaja giriş ücretlidir. Şezlong ve şemsiye kiralayarak konforlu ve keyifli bir gün geçirebilirsiniz.  

    Köyceğiz’de Yemek Yenilecek Yerler

    Köyceğiz yeme içme konusunda enfes bir Ege mutfağı ile misafirlerinin beklentilerini karşılamaktadır. Lezzetli yemekleri, güzel manzaraları ile birbirinden nezih restoranlarda keyifli yemekler yiyebilirsiniz. Köyceğiz kordonda kiremitte kefal balığı, mavi yengeç ve yoğurtlama gibi lezzetleri deneyebileceğiniz Yakamoz Restaurant, Siesta Cafe Restaurant, Bi Mola Göl Evi Cafe Restaurant, Meşhur Tostçu Hakan, Ayaklıgöl Balık Restaurant ve Avangart Cafe Restaurant tercih edebileceğiniz Köyceğiz Gölü manzaralı mekanlardır. Bu restoranlarda kahvaltı, et çeşitleri ve deniz ürünlerinin tadına bakabilirsiniz. 

    Köyceğiz’de Konaklama

    Köyceğiz gezilecek yerler rotanızı tamamlarken kendinizi evinizde hissedebileceğiniz bir yerde konaklamak istersenizMuğla villa kiralamaile eşsiz ve sorunsuz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Köyceğiz konaklama için doğanın içinde konumlanmış birbirinden özel kiralık villalarda konforlu bir tatil yapabilirsiniz. Özel havuzlu ve korunaklı villalarda ailenizle, sevdiklerinizle ya da kalabalık arkadaş grubunuzla birlikte keyifli ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Farklı zevklere ve bütçelere hitap eden yüzlerce seçeneği Villa Reyonu adresinde bir arada bulabilirsiniz. Güler yüzlü ve deneyimli ekibi ile misafirlerine kusursuz bir tatil ortamı sunar. Doğa ve deniz manzaralı kiralık villalarda huzurlu ve sakin bir tatil yapabilirsiniz. Muhafazakar villa, balayı villası, çocuk havuzlu villa, evcil hayvan izinli villa gibi pek çok seçenek arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarından faydalanarak cazip fiyat aralıkları ile tatilinizi istediğiniz zaman kiralayabilirsiniz.

    Tatiliniz ve bütçeniz için herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için mutlaka güvenilir villa kiralama sitesi ve platformlarını tercih etmelisiniz. Villa Reyonu, uzun zamandır sağladığı müşteri memnuniyeti sayesinde en güvenilir kiralık villa seçenekleri ile akla gelen ilk adreslerden biridir.

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin