villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    19Aralık2021

    Muğla'nın Şirin Tatil Beldesi Dalyan'da Gezilecek Yerler

    Tertemiz denizi ve tarihi dokusuyla Muğla Dalyan her dönem gezilmesi görülmesi gereken yerlerden biridir. Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı olan bu tatil beldesi doğal güzellikleri ile pek çok gezginin dikkatini çeker. Bol oksijenli havaya ve yemyeşil bir doğaya sahiptir. Ege ve Akdeniz bölgesinin kesiştiği noktada olan belde ismini ise Dalyan çayından alır. Özel coğrafyası ile lagünler, sazlıklar, kral mezarlıkları, Caretta Carettalar'ı ile dolu dolu bir tatil imkanı sunar.

    Sakinliği ile Muğla Dalyan Koyları

    Tarih ve doğanın iç içe olduğu Dalyan’da keşfedilmeyi bekleyen pek çok koy var. Eşsiz manzaraları, çam ağaçlarının kapladığı Toroslar ve yumuşacık kumları ile görmeniz gereken mükemmel alanlardandır. Kargıcak koyu Dalyan’ın iz tuzu plajına da yakın aynı zamanda caretta carettaların uğrak yerlerinden biridir. Turkuaz renkli denizi ve ağaçlık alanları ile sakinliği tercih edenler burayı çok sevecek. Aşı koyu ise özellikle su sporlarına merak salanlar için gidilmesi gereken yerlerdendir. Burada kano, deniz bisikletine binebilir isterseniz profesyonel yada amatör dalış tecrübenizi burada kazabilirsiniz. Ekincik koyu ise kamp yapmak isteyenler için piknik masaları ve mangal seçenekleri ile ziyaretçileri bekler.

    Mavi Yengeç Lezzeti ile Muğla Dalyan Tekne Turu

    Muğla Dalyan yemek yerlerinde balık lokantaları öne çıkar. Dalyan'a geldiğinizde tatmanız gereken lezzetlerin başında balıklar gelir. Balıkları ile ünlü bu beldede kefali, çipurayı buraya özgü otlar ve ev yemekleri eşliğinde deneyebilirsiniz. Aynı zamanda mavi yengeci ile ünü olan bu yörede sadece bu yengeç için çeşitli turlar düzenlenir. Dalyanı Dalyan yapan özelliklerden biri de çeşitli tekne turlarıdır. Dalyan tekne turları ile sazlıkların arasında nehirde gezinti yapabilirsiniz. Sazlıklarla dolu yollardan geçip ünlü İz Tuzu Plajı'na ulaşabilirsiniz. Dağlarda oyulmuş Kral Mezarlıkları'na bakarak keyifli bir yolculuk sizi bekler. Tekne turları ile çamur banyosu yapılan kaplıcalara ulaşabilir, ayrıca Kauonos Haraberi’ni de ziyaret edebilirsiniz.

    dalyan manzara

    Gezi Rotanızı Muğla Dalyan'a Göre Yeniden Oluşturun

    Muğla Dalyan'a nasıl gidilir, direkt otobüs var mı gibi sorular merak edilir. Dalyan’a hem havayoluyla hem karayoluyla ulaşım mümkündür. En yakın hava limanı Dalaman Havalimanı'dır. İstanbul ve Ankara üzerinden direk uçuş seferleri mevcuttur. Havalimanı ve Dalyan merkez arası ise 28 km’dir. Uçuştan sonra ister taksi ile ister araç kiralayarak ya da havaalanı servisleri ile Dalyan’a rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Karayolunu tercih edecekseniz Ankara ve İstanbul üzerinden özel araçlarla 10-12 saatte varabilirsiniz. Direkt otobüs seferleri bulunmamakla birlikte Ortaca’ya gelebilir buradan kalkan günlük araçlarla ile Dalyan’a ulaşabilirsiniz.

    Muğla Dalyan gezilecek yerler bakımından pek çok alternatif bulunduran yerlerden biridir. İz Tuzu Plajı Türkiye’de en temiz plajlar arasında yer alan altın sarısı kumları ile özel bir plajdır. Bu plajı özel yapan nedenlerden biri Caretta Carettalar'dır. Yumurta bırakmak için bu sahili tercih ederler. Bu nedenle de yabancı turistler arasında 'turtle beach' olarakta anılır. Diğeri ise bu plaj hem tuzlu su hem de tatlı su bir arada bulunduğu ender plajlardandır. Muğla Dalyan tekne turu yaparken dağ eteklerinde oyulmuş kral mezarlıkları herkesin mutlaka görmesi gereken yapılardır. M.Ö. 4 YY.'da inşa edilmiş mezarlıklar Dalyan beldesinin sembolüdür. Denizden yüksekte bulunan mezarlıkları istediğiniz vakit ziyaret edebilirsiniz. Işıklandırma sayesinde gece de harika bir manzara ile karşılaşabilirsiniz. Doğa severler içinse burada bulunana lagün sistemindeki göllere gidebilir. Özellikle Sülüngür Gölü manzarası ve gün batımında oluşan renkleri ile fotoğrafçıların uğrak noktalarındandır. Radar tepesine çıkarak Muğla Dalyan’ın yukarıdan görünen mükemmel manzarasına kuş bakışı bakabilirsiniz.

    Gözde tatil beldelerinde olan Muğla Dalyan için konaklama alternatifleri de oldukça fazladır. Eşsiz doğası ve kendine özel koyları ile unutamayacağınız bir tatil geçirebilirsiniz. Ev sıcaklığından bir tatil için Villa Reyonu'ndan Muğla Dalyan tatil yerlerindeki villaları kiralayabilir, ulaşım sıkıntısı olmadan pek çok aktivitenin tadını çıkarabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 7.02.2024 18:18:43

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin