villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    17Mart2023

    Bodrum Mazı Köyü Gezi Rehberi

    Mazı Köyü, Bodrum ilçesinde bulunan el değmemiş yerlerden bir tanesidir. Sessiz ve sakin bir gün geçirmek isteyenler için eşsiz bir tatil bir fırsatı sunan Bodrum Mazı Köyü’nde, denize girebileceğiniz birbirinden harika koylar yer alır. Yeşilin ve mavinin buluştuğu Mazı Köyü, Ege Bölgesi’nin eşsiz doğasını misafirlerine sunar. Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte keyifli bir tatil geçirebileceğiniz özel noktalardan biridir. Mazı Köyü gezi rehberi yazımızda bu tertemiz belde hakkında merak edilen soruların cevaplarına yer vereceğiz. Mazı Köyü gezilecek yerler, Mazı Köyü nerede, Mazı Köy’e nasıl gidilir, Mazı Köyü yeme içme, Mazı Köyü yakını konaklama gibi tatiliniz sırasında size yardımcı olabilecek soruların cevaplarını ve detaylarını, Mazı Köyü gezi rehberi yazımızda bulabilirsiniz.

    Mazı Köyü Tarihi

    Mazı Köyü, ilk yerleşimin M.Ö. 400 yıllarında Karya Uygarlığı tarafından kurulduğu düşünülmektedir. İlk yerleşim Hurma - Ilgın arasında Gücen Burnu ile Kissebükü arasına kurulmuştur. Mazı Köyü’nün önemli yer altı kaynak sularına sahip olması önemini arttırmıştır. Bodrum Mazı Köyü, daha sonra Roma İmparatorluğu ve sonrasında da Bizans egemenliğine altına girmiştir. Kanuni Sultan Süleyman’ın Rodos’u feth etmesiyle beraber Mazı Köyü, Osmanlı hakimiyetine girmiştir. Günümüzde Mazı Köyü, bir yörük köyüdür. 17. yüzyılda denizden gelen korsanların saldırılarından korunmak için kıyıdan bir kilometre uzağa, dağların arasına korunaklı bir yere kurulmuştur. Denizden bakıldığında köyü görmek mümkün değildir.

    Mazı Köyü Nerededir?

    Mazı Köyü, Muğla ilinin Bodrum ilçesinde yer alır. Gökova Körfezi’nin kuzey kıyısının ortasında bulunan Mazı Köyü, geçmişi Karyalılara dayanan bir sahil kasabasıdır. Bodrum’a 50 km mesafe uzaklıkta konumlanmıştır.  

    Mazı Köyü’ne Nasıl Gidilir?

    Mazı Köy’e nasıl gidilir diye araştırıldığında hem toplu taşıma hem de özel aracınızla kolay bir ulaşım sağlandığı görülür. Mazı Köyü ile Bodrum arası 50 km uzaklıkta olup yaklaşık 1 saat süren bir yolculukla ulaşılmaktadır. Özel aracınızla ulaşım sağlamak isterseniz; Milas - Bodrum karayolunun 30. kilometresinde Güvercinlik Beldesinde yer alan Mumcular sapağından sola dönünce Mumcular Beldesine varacaksınız. Burada merkezde bulunan ana kavşaktan Mazı Köyü yönünde sağa devam edince 1 km sonra Mazı yoluna gireceksiniz. Yukarı Mazı’yı geçtikten 2 km sonra Mazı Köyü’ne ulaşmış olacaksınız.

    Otobüs ile ulaşım sağlamak isterseniz; Türkiye’nin hemen hemen her yerinden düzenlenen Bodrum seferleri ile Bodrum otogarına gelmeniz gerekiyor. Bodrum otogardan Mazı Köyü minibüsleri ile kolay bir ulaşım sağlamanız mümkündür. Bodrum - Mazı Köyü arası minibüsleri tarifeli olarak yaz sezonunda 6 - 7 sefer olarak düzenlenmektedir.

    Mazı Köyü Nereye Bağlı?

    Mazı Köyü, Ege Bölgesi’nde yer alan Muğla ilinin Bodrum ilçesine bağlı bir mahalledir. Tertemiz turkuaz mavisi denizi, sessiz ve sakin atmosferi ile doğa tatili için ideal bir lokasyondur.

    Mazı Köyü’nde Gezilecek Yerler

    Mazı Köyü gezilecek yerler listesinde birbirinden temiz ve güzel 8 tane koy yer alıyor. Bodrum’un en bakir koyları arasında gösterilen bu koylar; Kissebükü Koyu, Şeytan Deresi, Akarca Koyu, Çakıllıyalı Koyu, İnceyalı, Hurma Koyu, Ilgın Koyu ve Sedef Koylarıdır. Bu koylarda tertemiz ve berrak denizinde yüzebilir, şnorkelle akvaryum gibi rengarenk balıklar arasında huzur bulabilir, doğa yürüyüşleri yapabilir, trekking turlarına katılabilir, kamp yapabilir, tekne turları ile çevre koyları keşfedebilirsiniz. Özellikle çocuklu ailelerin daha sık tercih ettiği Mazı Köyü ve koyları görülmesi gereken nadide rotalardandır. Bodrum Mazı Köyü plajlarında duş ve tuvalet, şezlong, şemsiye, yeme içme gibi ihtiyaçların karşılanabileceği işletmeler bulunmaktadır.

    Kissebükü Koyu 

    Kissebükü Koyu, mavi yolculukların bir numaralı adreslerinden biridir. Masmavi denizi, el değmemiş yemyeşil ormanları ile doğa harikası bir koydur. Denizin ve doğanın tadını doyasıya çıkarabileceğiniz eşsiz bir lokasyondur. Hamam, sarnıç ve kilise gibi tarihi kalıntıların yer aldığı koyda tarihin tozlu sayfalarına tanık olabilirsiniz. Karadan ulaşım yolu zorlu ve virajlıdır. Bu koya Gökova Körfezi’nden kalkan tekne turları ile de gelebilirsiniz. Koyun tepeden muhteşem bir manzarası bulunmaktadır.

    Şeytan Deresi 

    Şeytan Deresi, Kissebükü Koyu’ndan hemen sonra gelmektedir. Sakin ve temiz olan koy, yemyeşil doğası ile yürüyüş yapmayı ve doğayı yaşamayı sevenler için cennetten bir köşedir.

    Akarca Koyu 

    Şeytan Deresi’nden sonra gelen koydur. Koyda sakin ve kalabalıktan uzak deniz, kum, güneş ve doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

    Çakıllıyalı Koyu 

    Taşlıyalı olarak da bilinen Çakıllıyalı Koyu, Mazı Köyü’nün en bilinen koylarından biridir. Karya trekking parkurlarından biri üzerinde yer almaktadır. Koyun adından da anlaşılacağı üzere çakıllı bir denizi bulunmaktadır. Koyda bulunan Çiçek Restoranda eşsiz bir manzara eşliğinde lezzetli yemekler yiyebilirsiniz. Çakıllıyalı Koyu, Bodrum özel tekne turlarının da uğrak noktalarından biridir.

    İnceyalı 

    Mazı Köyü’nün popüler koylarından biri olan İnceyalı, restoran, cafe ve konaklama imkanları ile oldukça talep gören bir yerdir. Mazı Köyü’nün en hareketli koylarından biridir. Denizi oldukça temiz ve güzeldir. Plajda dinlenip, kafa dinleyebileceğiniz bir lokasyondur.

    Hurma Koyu 

    Hurma Koyu, Bodrum Mazı Köyü denince ilk akla gelen koylardan biridir. Çok sayıda restoran ve otel bulunmaktadır. Kale Restaurant, Kayabaşı Restaurant ve Mazı Restaurant en popüler restoranlarıdır. Şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz birçok işletme bulunmaktadır. Pekçok mavi turun da rotasını oluşturmaktadır.

    Ilgın Koyu

    Ilgın Koyu sezonun en yoğun olduğu dönemde bile çok kalabalık olmuyor. Kapalı bir koy olduğu için rüzgarı ve dalgası azdır. Denize dipten karışan soğuk ve tatlı yer altı suları sayesinde suyu soğuktur. Sessiz ve muhteşem doğası ile huzur bulmak isteyenlerin uğraması gereken bir lokasyondur.

    Sedef Koyu

    Turkuaz rengi ve berrak denizi ile Sedef Koyu, sakin bir tatil geçirebileceğiniz koylardan biridir. Ilgın Koyu gibi denizi soğuk ve tertemizdir. Koyda tesis bulumuyor. Ulaşım araç ile zor olduğu için tekne turlarına katılarak buranın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. 

    Mazı Köyü’nde Yeme İçme

    Ege Bölgesi’nin mutfağı zeytinyağlıları, mezeleri ve deniz ürünleri ile öne çıkar. Yörenin en meşhur balık çeşitlerinden sokkan, sinarit, lagos, ofroz, çipura, mezgit, fangri ve akya gibi türleri deneyebilirsiniz. Mazı Köyü yeme içme konusunda az sayıda restorana sahiptir. Aile işletmesi olan pansiyonlar günübirlik ziyaretçilere de yeme içme hizmeti sunmaktadır. Birbirinden lezzetli ev yemeklerini, organik meyveleri ve taze süt ürünlerini afiyetle yiyebilirsiniz. Mazı Köyü’nün en popüler restoranı Hurma Koyu’nda yer alan Kayabaşı Restaurant’ta Ege’nin lezzetlerini masmavi deniz manzarasında tadabilirsiniz.

    Mazı Köyü Yakını Konaklama

    Mazı Köyü gezilecek yerler listenizi tamamladıktan sonra tertemiz bir doğanın içinde konumlanmış birbirinden özel kiralık villalarda kusursuz bir tatil imkanı yaşayabilirsiniz. Mazı Köyü yakını konaklama imkanı sunanMuğla kiralık villayüzlerce seçenek ile ailenizle ve sevdiklerinizle huzurlu ve sakin bir tatil geçirebilirsiniz. Doğa ve deniz manzaralı kiralık villalar Muğla’nın en popüler tatil beldelerinde konumlanmıştır. Özel havuzlu ve korunaklı bahçe alanı ile özgür, geniş ve ferah yaşam alanlarıyla huzurlu bir atmosfer sunar. Otellerin kalabalığından ve karmaşasından uzakta, kendinizi dinleyebileceğiniz sessiz ve sakin bir tatili, Muğla kiralık villa tatili ile sevdiklerinizle geçirebilirsiniz.

    Her zevke ve bütçeye hitap eden kiralık villalarda evinizin konforunda istediğinizi istediğiniz zaman yapabileceğiniz huzur dolu bir tatil geçirebilirsiniz. Balayı villası, muhafazakar villa, çocuk havuzlu villa, ısıtmalı havuzlu villa, evcil hayvan izinli villa, jakuzili villa gibi pek çok zevke hitap eden yüzlerce seçenek bulunmaktadır. Alanında uzman kadrosu ile hizmet veren TÜRSAB onaylı kiralama platformu Villa Reyonu ile hayalinizdeki tatile kavuşabilirsiniz. Yoğun geçen bir yılın tüm yorgunluğunuzu ve stresinizi atabilir ve ailenizle keyifli bir tatil geçirme imkanını Muğla kiralık villa ile bulabilirsiniz. Villa reyonu adresi üzerinden villaların detaylarını inceleyebilir ve erken rezervasyon avantajları ile daha ekonomik fiyatlarla bir tatil yapabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 17.03.2023 17:06:36

    Son Güncellenme Tarihi : 7.08.2023 19:03:09

    Gezilecek Yerler
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin