villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    30Aralık2021

    Büyüleyici Tonları ile Mavi Mağara Nerede ve Nasıl Gidilir?

    Kaş’ı kaş yapan en özel doğal manzaralardan biri de mavi mağaradadır. Mavi mağara jeolojik dönemlerden bu zamana aşındırma ile oluşmuş doğal bir yapıdır. Bu eşsiz yere mavi denilmesinin sebebi ise suda bulunan alglerdir. Denizin 1 metre altındaki bitkiler buraya özel mavi rengi oluşturarak bölgenin bu şekilde anılmasını sağlar. Güneş ışıkları eşliğinde manzaranın keyfi ise paha biçilemez. Tatil planınız için mutlaka listenize eklemeniz gereken yerlerden birisi de Mavi Mağara'dır.

    Kaşın Simgesi Mavi Mağara Nerededir?

    Mavi Mağara Kaş’ın güneyinde yer alan parlak maviliği ile göz kamaştıran doğal bir alandır. Kaş merkezine yaklaşık 20 km olan bu mağara aynı zamanda Kaputaş Plajı'na ise 600 metre kadar uzaklıktadır. Bu yüzden Kaputaş Mavi Mağara olarak da sıklıkla anılır. Mağara girişinde güneş ışınları yansımalar ve kırılmalar yapar. Bu durum mavinin her tonunu görmenize olanak sağlar. Geçmiş dönemlerde fokların uğrak yerlerinden olan mağara şimdi ise turistlerin gözdesi konumunda. Nisan ve mayıs aylarında ziyaret ederseniz fokları ve danslarını görme ihtimaliniz olabilir. Mavi mağaraya yürüyerek ulaşım yoktur. Sadece tekneler ile sağlanır bu yüzden suları her dönem temiz kalır. İnanılmaz derece berrak suları ile dalış rotalarının başında yer alır. Dalış yapmak isteyen pek çok misafiri kabak koyu ile birlikte ağırlar.

    Mavi Mağaraya Nasıl Gidilir?

    Mavi mağaraya ulaşım sadece deniz üzerinden gerçekleşir. Burayı tekne turları rehberliğinde gelip ziyaret edebilirsiniz. Turlar sayesinde çevredeki pek çok sakin koyla da tanışmış olursunuz. Ölüdeniz üzerindeki tekneler bu rotaya uğrayarak geçiş yapar. İsterseniz kiraladığınız tekne ile buraya ulaşım sağlayıp kampınızı burada tamamlayabilirsiniz. Tekneler ile ulaşım 45 dk sürerken mağara içerisinde ise 15 dk gezinti sağlar. Maceraperestler içinse kiralanacak kanolar ile Kaputaş Plajı'ndan buraya gelmek mümkün. Kano ile gelecekseniz profesyonel ekipmanlarınızı yanınıza almayı unutmayın. Profesyonel bir yüzücü iseniz yüzerek de bu bölgeye gelebilir manzaranın keyfini çıkarabilirsiniz.

    Mavi Mağara’da Işıkların Dansını Seyredin

    mavi mağara kaş

    Mavi Mağara'ya giriş ve çıkışlar tek taraftan sağlanır. 1,5- 2 metre uzunluğundaki girişi ile size farklı dünyaların kapısını aralar. Mağaraya girdikten sonra ise daha geniş bir alan karşınızda. Mağara içi yükseklik yaklaşık 15 metre kadardır. Mağara farklı galerilerden ve odacıklardan oluşan büyük bir alana sahiptir. Mağara dehlizlerinden ve oyuklarından giren güneş ışıkları loş bir atmosfer oluşturur. Dışarıda hava aydınlıkken burada gece sizi karşılar. Yolculuk esnasından mavi rengin büyüleyici dansına kendinizi kaptırırsınız. İç kısımda turkuaz parlak bir renk tonu hakimdir ve bu yönüyle kuzey ışıklarına benzer bir doğal teması var. İç galerilere ise ışık çok fazla girmediği için bu bölgeler karanlık kalmıştır. Mağaranın hem dış hem de iç cephesinde farklı canlı çeşitlilikleriyle karşılaşmanız mümkün. Karidesler ve mercanlar size yolculuk boyunca eşlik ederler. Mağara içerisine girdiğiniz geniş alanlarda yüzebilir ya da tüplü dalış yaparak denizin altında kalan oyukları gezebilirsiniz. Derinlik seviyesi her seviyede dalış yapmaya imkan sağlar. Doğal güzelliği ile hayran bırakan Mavi Mağara giriş ücreti yoktur. Sadece buraya ulaşmak adına tekne veya ekipmanlarınıza biraz harcama yapabilirsiniz.

    Alandaki pek çok plajı görmenize olanak sağlayan mavi mağara ziyaretinizi ertelemeden gerçekleştirebilirsiniz. Günü birlik turlarla gelip gezebilir ya da doğayla iç içe kalmayı seviyorsanız 1 gecenizi burada kamp yaparak geçirebilirsiniz. Ertesi gün de gelen tekneler ile dönüşünüzü sağlayabilirsiniz. Sevdikleriniz ve sizin için keyifli ve bir o kadar konforlu tatil için villa kiralama seçeneklerini de inceleyebilirsiniz. Mavi mağaraya 8 km yakınlıkta olan Kalkan’dan Villa Reyonu ile hayalinizdeki villa tipini seçip hem güvenli bir tatil yeri sağlayın hem de sahip olacağınız fırsatların tadını çıkarın!

    İnsan kalabalığından uzak, ev konforunda ve doğayla iç içe bir villa tatili için yapmanız gereken tek şey Villa Reyonu’ndan rezervasyon yaptırmak. Villa Reyonu TÜRSAB ve ETBİS kayıtlarıyla misafirleri için en güvenilir kiralık villa rezervasyon ve konaklama seçeneklerini sunuyor. Rezervasyon öncesi ve sonrasında bizimle direkt iletişime geçebilir ve sizin için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

     


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 16.12.2023 13:43:51

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin