villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    19Kasım2022

    Dalaman'da Gezilecek Yerler

    Uçsuz bucaksız kumsalları, yeşilin ve mavinin harika uyumu, el değmemiş doğası, muhteşem doğal manzaraları, tarihi dokusu ile Dalaman, her yıl yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Sessiz ve sakinliğiyle Dalaman, misafirlerine huzurlu bir tatil fırsatı sunmaktadır. Deniz, kum ve güneş üçlüsünün keyfini çıkarabilir, tertemiz doğada uzun yürüyüşler yapabilir, antik kentleri gezebilir ve lezzetli yemekler tadarak Dalaman tatilinizi eğlenceli ve keyifli geçirebilirsiniz. Dalaman gezilecek yerler arasından sizin için seçtiğimiz lokasyonlara tatilinizin her anında eğleneceğiniz ziyaretlerde bulunabilirsiniz.

    Dalaman Çayı 

    dalaman çayında rafting yapan insanlar

    Dalaman Çayı, Muğla’ya bağlı Dalaman ilçesi sınırları içinde kalmaktadır. Ege ve Akdeniz bölgeleri arasında sınır oluşturan çay, 229 km uzunluğundadır. Dalaman’da gezilecek yerler içinde en heyecan verici noktalarından biridir. Batı Torosların Yaylacık ve Göktepe dağlarından gelen iki kolun birleşmesiyle çay büyür. Dar ve derin bir vadi içinden akarak Ortaca’nın 8 km güneyinden Akdeniz’e dökülür. Doğal kireçtaşından beslenmesi sebebiyle berrak bir görüntüye sahip olan çay, her zaman ılık akmaktadır ve turkuaz mavisi bir renge sahiptir. Dalaman Çayı’nda yılın her mevsiminde rafting yapılabilmektedir. Dalaman Çayı geçitlerle iki bölüme ayrılır. Üst bölümde zorluk seviyesi 5 iken, alt bölümde 3-4 seviyesindedir. Ortalama 7-8 km süren parkurda heyecanlı ve eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.   

    Sarsala Koyu

    sarsala koyu günbatımı manzarası

    Muğla Dalaman ilçesine 15 km uzaklıkta yer alan Sarsala Koyu, küçük iskelesi, korunaklı yapısı ve el değmemiş doğasıyla insana huzur veren bir güzelliğe sahiptir. Koya giriş için cüzi miktarda bir ücret ödenmektedir. Belediyenin işlettiği tesisten şezlong ve şemsiye kiralayabilir, ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Sarsala Koyu’nda plaj voleybolu, trekking, piknik ve kamp yapabileceğiniz çeşitli aktivite fırsatları bulunmaktadır. Sakin ve turkuaz mavisi denizi ile yerli ve yabancı misafirlerin gözde koylarından biridir. Dalaman gezilecek yerler listenize baktığınızda bile huzur bulduğunuz bu koyu eklemeyi unutmayın. 

    Gizli Vadi (Akkaya Kanyonu)

    Akkaya Vadisi bilinen ismiyle Gizli Vadi çok fazla bilinmeyen bir lokasyondur. Dağların suya yansıyan görüntüsü ile tablo gibi bir doğaya sahip Gizli Vadi’nin fotoğraflarına baktığınızda mutlaka görmek isteyeceğiniz bir lokasyondur. Zeytin, Defne ve Çam ağaçlarıyla çevrilmiş yemyeşil doğasında harika bir göl manzarasıyla görenleri büyüler. Dalaman gezinizde doğanın içine saklanmış bu gizli yerde huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

    Hippokome Antik Kenti

    Hippokome Antik Kenti, eski Karia dilinde At Şehri anlamına gelmektedir. Dalaman’a 30 km mesafede yer almaktadır. Çöğmen Köyü İt Asarı mevkiinde bir tepenin üzerine kurulmuş Likya kentidir. 3 büyük kaya mezar ile çevrelenmiştir. Bugün Kepezbaşı denilen bölgede Roma ve Bizans dönemlerine ait yapı kalıntılarıyla tarih severlerin ilgisine çekmektedir.

    Antik Demirciler Çarşısı

    Muğla’nın Dalaman ilçesi Gürköy - Değirmenyakası mahallesinin kuzeyinde yer alır. Dalaman Gürköy yolu takip edildiğinde 30 dakikalık bir yürüyüşle çarşıya ulaşabilirsiniz. Çarşı, 13. yy’da Rumlar tarafından işletilmiştir. Dalaman gezilecek yerler arasında simgesel ve tarihi önemi olan lokasyondur. Çarşı içinde tarihin izlerini görebilir, sevdiklerinize hediyelik eşyalar alabilirsiniz.  

    Sarıgerme Halk Plajı

    Sarıgerme Halk Plajı, Muğla’nın Ortaca ilçesinde yer alır. Dalaman’a 12 km mesafede yer almaktadır. Dalaman otogarından düzenlenen dolmuş seferleriyle Sarıgerme Plajına çok rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. 7 km uzunluğunda incecik altın sarısı kumsala ve turkuaz mavisi sığ bir denize sahiptir. Çocuklu aileler için oldukça ideal bir plajdır. Sarıgerme Halk Plajı mavi bayraklı plajlardan biridir. Plaja girişte ücret ödenmektedir. Şezlong ve şemsiye kiralama olanakları bulunmaktadır. Duş ve tuvalet hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilirsiniz. 

    Kayacık Plajı

    Kayacık Plajı, Muğla’nın Dalaman ilçesinde yer alır. Dalaman Havalimanı’na oldukça yakındır. Geniş bir sahil kısmı bulunmaktadır. Denizi dalgalı olduğu için yüzmeyi çok iyi bilmeyenlerin dikkatli olması gerekir. Sessiz ve sakin bir yer olan Kayacık Plajı’nda dalga sesleri arasında manzaranın karşısında huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz. Plajda yer alan tesisten ihtiyaçlarınızı karşılayabilir, şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. 

    Bedri Rahmi Koyu

    bedri rahmi koyu sanat

    Bedri Rahmi Koyu, gerçek ismi ile Taşkaya Koyu, 1974 yılında ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun burayı ziyareti sırasında bir kaya parçasına işlediği ünlü balık resmi ile Bedri Rahmi Koyu ismini almıştır. Dalaman gezilecek yerler arasında en ünlü koylardan biridir. Koyu ünlü yapan diğer bir özelliği de yemyeşil çam ağaçlarıyla kaplı dik yamaçlarda Likya kaya mezarlarının buradan rahatlıkla görülebilir olmasıdır. Mavi tur gemilerinin ve tekne turlarının uğrak noktasıdır. Eşsiz bir manzara eşliğinde koyda bulunan balık restoranında taze balıklar yiyebilir, doğanın tadını çıkarabilirsiniz.  

    Kille Koyu

    Dalaman'ın el değmeden kalmış koylarında biridir. Çam ağaçlarıyla çevrili koy, yatların ve tekne turlarının rotalarından biridir. Tertemiz turkuaz mavisi denizi, sörf yapmak isteyenler için ideal olabilir. Kille Koyu’na karayolu ile var ama yolu biraz bozuktur. Koyda herhangi bir tesis bulunmadığı için buraya gelmeden önce yeme içme, havlu gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayıp gelmelisiniz. Huzuru bulacağınız Kille Koyu’nda doğanın sunduğu manzara eşliğinde harika bir gün geçirebilirsiniz.

    Kleopatra Hamamı Koyu

    kleopatra hamam koyu yıkıntıları

    Muğla’nın Göcek ilçesinde yer alan Kleopatra Hamamı Koyu, Dalaman sınırları içinde bulunsa da Göcek’ten ulaşım kolaylığı olduğu için Göcek ilçesiyle anılmaktadır. Efsaneye göre Kleopatra, buradaki ziyareti sırasında suyun cildini güzelleştiğini farkedince buraya bir hamam yaptırmıştır. Koydaki iskelenin hemen yanında Bizans dönemi manastır kalıntıları suyun altında kalmıştır. Bu koya tekne turlarına katılarak gelebilirsiniz. Turkuaz mavisi tertemiz denizi, doğayla tarihin iç içe geçmiş muhteşem görüntüsü eşliğinde yüzebilirsiniz. Su altındaki canlılığını keşfedeceğiniz dalışlar yapabilirsiniz. Kleopatra Hamamı Koyu, Dalaman gezilecek yerler listesinde tarihi ve doğasıyla ziyaretçilerini etkileyen bir güzelliğe sahiptir.

    Gökgemile Koyu

    Gökgemile Koyu, Muğla’nın Dalaman ilçesi sınırlarındaki Kapıdağ Yarımadasında yer almaktadır. Dalaman ilçesinin saklı cennet koylarından biridir. Sakin ve sessiz bir atmosfere sahip bu koy, doğasıyla deniziyle tekne turlarının uğrak noktasıdır. Yemyeşil ormanla kaplı koy turkuaz mavisi denizle buluşurken eşsiz bir manzaraya tanık olacaksınız. Gökgemile Koyu’nda trekking parkurunda yürüyüş yapabilirsiniz. Doğanın içinde kamp kurup sabah güneşin doğuşunu izleyebilirsiniz. Burası çok bilinen bir yer olmadığı için yeme içme konusunda hazırlıklı gelmelisiniz. Kalabalıktan uzakta huzurlu bir gün için doğru adreslerden biridir.

    Kapıkargın Kükürt Kaplıcası

    kapıkargın kükürt kaplıcası şifalı su

    Dalaman Havalimanı’na oldukça yakın bir konumda bulunan Kapıkargın Kükürt Kaplıcası, 42 dönümlük bir arazi üzerinde yer almaktadır. İçinde 17 mineralin bulunduğu kükürt havuzlarının sağlığa iyi geldiğine inanılıyor. Bu hastalıkların başında sedef hastalığı, kas ve diş ağrıları gelmektedir. Buradaki kükürtlü suyun ayrıca sindirim, üreme ve cilt hastalıklarına da iyi geldiği bilinmektedir. Dalaman gezinizde Kapıkargın Kükürt Kaplıcasına ücretsiz bir şekilde girip deneyebilirsiniz.

    Kocagöl

    Kocagöl, Muğla Dalaman’da yer almaktadır. Dalaman merkeze 8 km mesafededir. Harika manzarasıyla gün batımının en güzel izlenebildiği yerlerden biridir. Kocagöl, halk arasında Alagöl olarak bilinir. Yemyeşil ormanlarla kaplı, sessiz ve sakin, kuş cıvıltıları arasında piknik yapabileceğiniz, kamp kurabileceğiniz doğayla başbaşa kalabileceğiniz bir atmosferde huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. Kocagöl’e ulaşım özel araçlarla sağlanmaktadır.

    Dalaman Tren Garı

    Dalaman Tren Garı’nın ilginç bir hikayesi var. Bu gara hiç tren uğramamış. 1983 yılında Mısır Valisi Abbas Hilmi Paşa, Dalaman’da 12 km uzaklıktaki Sarsala Koyu’na gider ve doğasını çok beğendiği bu koya daha sık ziyaretler yapmaya başlar. Av merakı olan Hilmi Paşa, Sarsala Koyu’na bir depo inşa ettirdikten sonra Dalaman’a kadar bir yol yaptırır. O zaman bataklık olan Dalaman’ı kurutmuş ve mülkiyetini almıştır. 

    Üçüncü Selim’in annesi Mihrişah Sultan’a Dalaman’da bir çiftlik hediye eder. Kendisi için de bir av köşkü inşa ettirmek istemektedir. O dönemler demiryolu inşaatı Osmanlı İmparatorluğu’nun en büyük projelerindendi. Hilmi Paşa’nın bir de İskenderiye için tren garı projesi bulunmaktaydı. Bir karışıklık nedeniyle Dalaman’a gelecek malzemeler İskenderiye’ye, İskenderiye’ye gidecek olanlar da Dalaman’a gelir. Bu büyük hata temeller atıldıktan sonra farkedilse de Hilmi Paşa binayı yıktırmaz ve yanına bir de cami inşa ettirir. Yanlışlıkla inşa edilen bu gar şuan Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü tarafından kullanılıyor.

    Dalaman Nerededir ve Nasıl Gidilir?

    Dalaman, Muğla’nın en gözde tatil beldelerinden biridir. Muğla’nın Köyceğiz, Ortaca ve Fethiye beldelerinin arasında yer almaktadır. Ege ve Akdeniz’i birbirine bağlayan bir konumda bulunmaktadır. 

    İzmir, Muğla ve Fethiye’yi birbirine bağlayan karayolu üzerinde bulunması sebebiyle Muğla Dalaman beldesine ulaşım oldukça kolaydır. Dalaman’a ulaşmak için havayolu ya da karayolu seçeneklerini kullanabilirsiniz.

    Otobüs ile Dalaman’a ulaşım:Dalaman’a Türkiye’nin hemen hemen her yerinden düzenlenen otobüs seferleriyle ulaşabilirsiniz. Merkeze 10 dakikalık mesafede yer alan otogardan istediğiniz yere taksi ya da dolmuşlarla kısa sürede ulaşabilirsiniz. 

    Özel araç ile Dalaman’a ulaşım:İstanbul - Dalaman arası 759 km’dir. İstanbul’dan yola çıktığınızda yaklaşık 8 saat 30 dakika sürmektedir. Ankara - Dalaman arası 650 km olup yaklaşık 8 saat süren bir yolculukla Dalaman’a ulaşabilirsiniz. İzmir - Dalaman arası mesafe 298 km’dir. İzmir’den başlayan yolculuğunuz ortalama 3 saat 45 dakika sürecektir.

    Havayolu ile Dalaman’a Ulaşım:Havayolunu kullanmak isterseniz Dalaman Havalimanı ile rahat ve konforlu bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Dalaman Havalimanı’na ulaştıktan sonra 10 km mesafede yer alan Dalaman merkeze dolmuş, taksi ya da transfer araçlarıyla kısa sürede ulaşabilirsiniz. 

    Dalaman Nereye Bağlı ve Coğrafi Özellikleri Neler?

    Muğla’ya bağlı Dalaman, Ege ve Akdeniz’in ortak kavuşma noktasında bulunması, Gölgeli ve Boncuk Dağları’nın eteklerinde kurulması nedeniyle yemyeşil bir doğayla kaplıdır. Birbirinden güzel plajlara ve koylara ev sahipliği yapmaktadır.

    Dalaman Ovası, Muğla ilinin en verimli topraklarına sahiptir. Ovayı, Marmaris ve Fethiye arasından akan Dalaman Çayı sulamaktadır. En önemli Dalaman Çayıdır. Çal deresi, Tersakan Çayı, Aygır Çayı, Akçay ve Elcik Çayı diğer akarsularıdır. Coğrafi konum gereği Akdeniz iklimine sahiptir. Bu iklime uygun Kızılçam, Karaağaç, Şimşir, Çınar, Meşe, Sığla ve Sandal ağaçlarıyla kaplıdır. Dalaman, kuş türleri açısından da oldukça zengin bir deltadır. 

    Dalaman'da Nerede Konaklanır?

    Dalaman sakin ve huzurlu bir belde olmasıyla ün salmış bir tatil beldesidir. Dalaman’da gezilecek yerler düşünüldüğünde her noktası cennetten bir köşe ve tatil için doğru adres olduğu ortaya çıkar. Dalaman gezilecek yerler arasındaki turunuzu tamamladığınızda huzurunuzun ve konforunuzun devam etmesi için villa kiralama seçeneğini tercih edebilirsiniz. Birbirinden konforlu ve modern villayıMuğla villa kiralamaile Villa Reyonu adresinden kiralayabilirsiniz. Ailenizle, kalabalık arkadaş grubunuzla veya sevdiklerinizle doğanın sunduğu huzurlu bir ortamda konforlu bir tatil geçirebilirsiniz. Birbirinden güzel ve lüks yüzlerce villa arasından bütçenize, zevkinize uygun olanı cazip fiyat avantajlarıyla Villa Reyonu’ndan hemen kiralayın!

    Daha önce Villa Reyonu aracılığıyla kiralık villada tatil deneyimi yaşayan misafirlerimiz muhteşem bir tatil deneyimi yaşıyorlar. Tamamen gerçeği yansıtan villa kiralama yaparak villaların fotoğrafları sayesinde hiçbir sürpriz yaşamadan huzurla tatilin keyfini çıkartabilir,  kendinizi evinizin konforunda gibi hissedebilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 19.11.2022 14:12:56

    Son Güncellenme Tarihi : 22.12.2023 12:23:56

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin