villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    15Aralık2021

    Fethiye Kral Mezarlarına Nasıl Gidilir?

    Muğla'nın Fethiye ilçesi, tarihi ve doğal zenginlikleri ile öne çıkan bir tatil lokasyonu. Fethiye'de tatil deniz ile birlikte kültürel gezilere de katılabilirsiniz. Bu gezilerin düzenlendiği yerlerden biri olan Kral Mezarları oldukça önemli bir yere sahiptir. Fethiye'de bulunan bu yapılar, dik yamaçlar üzerine inşa edilmiştir. Sivil mimarlık ve tapınak örnekleri arasında olan Kral Mezarları, günümüze ulaşmayı başarmış eski kalıntılardır. Bu yaz görülecek yerler listesine ekleyebileceğiniz Kal Mezarlarının görkemli tarihine yazımızın rehberliğinde yolculuk edebilirsiniz.

    Nam-ı Diğer Kahinler Kentinin Kral Mezarlarının Görkemli Tarihi

    fethiye kral mezarları

    M.Ö. 4. yüzyılda inşa edilen Telmessos Antik Kenti köklü tarihi ile ön plana çıkar. Fethiye'nin arkasına aldığı müthiş dağın eteklerinden başlayıp körfeze kadar olan alanda kurulu bir kenttir. Bu alanda, Telmessos Akropolü üzerinde Aziz John Şövalyelerinin yaptığı kale, sur, sarnıç, amfi tiyatro, kaya mezarları, Eski Camii, Fethiye Hamamı ve Paspatur Çarşısı yer alır. Fethiye'nin ilk yerleşim yeri olma özelliği ile Helenistik döneme aittir. Bizans döneminde onarılan yapılara Likya Uygarlığı ev sahipliği yapar. Tüm dönemlere şahitlik eden Fethiye kral mezarları, Hristiyanlık döneminde büyük zararlar görmüştür. Dik yamaçlar üzerindeki kayalara oyulmuş olan bu yapıların yüksekliği sahiplerinin statüleri ile doğrudan orantılıdır. Mezarlar arasında en görkemli olan Amintas, her yerden kolaylıkla görülür. Mezarın sol sütununun orta kısmında "herpamisoğlu amintas" yazılıdır. Bu yazının içeride yattığı varsayılan kralın ismi olduğu düşünülür.

    Mimari İhtişamı Destekleyen Kral Mezarlarının Özellikleri

    Kaya mezarları, Anadolu'nun pek çok bölgesinde görülür. Fethiye kral mezarları ise bölgenin güneyinde, dik yamaç üzerine boyu 3 metreyi aşan oyma bir yapıdır. Üç tanesi tapınak, diğerleri sivil mimariyi yansıtır. Tanrı kral olarak isimlendirilen kişilere özel olarak imal edilmiştir. Ölümlerinden sonra da tapınmak için yapılan mezarlar, değerli antik kalıntılar arasında yer alır.

    Aralarından sağlam olarak kalan Harpapos'un oğlu Amnitas Kaya Mezarı, bu antik kentin kuzey batısında konumlandırılır. Mezarın içerisinde, Amnitas'ın cansız bedeni olduğu düşünülür. İki katlı olan ön yüzünde ise, ahşap kirişlere benzeyen dörtgen oymalar ve gotik tarzda kemerli kapaklar bulunur. Bu kapaklar savaşlarla tasvir edilir. Mezarlarda bulunan fresk bezemelerin yoğunluğu, içeride yatan kişinin statüsünü belirtir.

    Ziyaret Zamanı: Kral Mezarları Nerede, Nasıl ve Ne Zaman Gidilir?

    Telmessos Antik Kenti'nin kuzey batısında yer alan Kaya Mezarları, Fethiye Kesiskkapı Mahallesi'nde olup Fethiye Limanı'na 1,5 kilometre uzaklıkta konumlandırılır. Rivayete göre, ismini Apollon'un oğlundan bu antik kent, M.Ö. 547 yılında Persler'in eline geçip Karya Satraplığı'na bağlanmıştır. Kral mezarlarına Fethiye merkeze gelip ortalama 4 kilometre yürüyerek ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda, kral mezarlarına merkezden kalkan servisler ya da tekne turları ile varmanız da mümkündür. Sonrasında, ortalama 100 basamak çıkıp yapıların en görkemlisi Amnitas kaya mezarına çıkabilirsiniz. Bu kral mezarlarının tepesine çıktığınız zaman Fethiye Körfezi ve Şövalye Adası'nın manzarasını izleyebilirsiniz. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na ait olan Fethiye kral mezarlarını haftanın her günü 08:30 ile 18:30 arasında ziyaret edilir.

    Konforlu Konaklama Seçenekleri

    Etkileyici ve geniş bir alana yayılan Telmessos Antik Kenti ve Kral Mezarları'na yakın konaklama seçenekleri oldukça fazladır. Doğa ile iç içe bir tatil tercih ediyorsanız, Kaya Mezarları'na yakın bir alanda çadır kurup yıldızları izleyebilirsiniz. Daha konforlu seçenekler için, Fethiye Dalyan'da bulunan kiralık villa alternatiflerinden faydalanabilirsiniz. Ev rahatlığında bir tatil deneyimi yaşamak istiyorsanız, rotanıza en yakın villa kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz. İhtiyaç ve isteklerinize uygun bir villa kiralayarak yılın yorgunluğunu atmanıza yardımcı olur. Villa Reyonu'nun sunduğu villa çeşitleri sayesinde Fethiye'de tarih dolu, macera dolu bir tatil geçirebilirsiniz.

    İnsan kalabalığından uzak, ev konforunda ve doğayla iç içe bir villa tatili için yapmanız gereken tek şey Villa Reyonu’ndan rezervasyon yaptırmak. Villa Reyonu TÜRSAB ve ETBİS kayıtlarıyla misafirleri için en güvenilir kiralık villa rezervasyon ve konaklama seçeneklerini sunuyor. Rezervasyon öncesi ve sonrasında bizimle direkt iletişime geçebilir ve sizin için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 18:05:17

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin