villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00, 09:00 - 01:00
villareyonu
    16Aralık2021

    Fethiye Merkez'de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

    Fethiye Merkez'de Mutlaka Görülmesi Gereken Yerler

    Fethiye, Muğla'ya bağlı en çok ziyaret edilen ilçelerden birisidir. Birçok zenginliği içerisinde barındıran ve en güzel tatil beldelerin yer aldığı Fethiye, merkez sınırları içerisinde mutlaka görülmesi gereken bir yerdir. Şehrin karmaşasından uzaklaşmak isteyenlerin tercih ettiği bu lokasyonda, sevdiklerinizle birlikte birçok aktivitede bulunabilirsiniz. Mavi koyların cazibesine kapılarak, dünyaca ünlü denizlerinde huzuru tadabilir ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Fethiye Merkez, sizler için birçok fırsatı ayağınıza getirir. Birbirinden değerli vadileri, koyları, adaları, plajları ve tarihi yerleriyle her yıl milyonlarca kişiyi ağırlar. Yurt dışından birçok turistin de uğrak yeri olan Fethiye, mutlaka görülmesi gereken yerler arasındadır. Sessizliğin tadını çıkarmak ve değerli anılar biriktirmek için bu mekanı keşfedin ve doğanın sizi büyülemesine izin verin.

    Fethiye Merkezde Gezilecek Yerler

    Fethiye Merkez sınırları içerisinde, gezip görülecek birçok eşsiz mekan vardır. Bunlardan ilk akla gelen yer ise Ölüdenizdir. Antik Çağ'da 'ışık ve güneş diyarı' da denilen Ölüdeniz, turkuaza boyalı suları ve ince kumlarıyla muazzam bir görüntü sunar. Bu turizm mekanına ulaşım oldukça basittir. Ölüdeniz'e kasabadan yürüyerek veya Fethiye Merkez üzerinden kalkan dolmuşlarla gidebilirsiniz. Burada dilediğiniz gibi yüzebilir, muhteşem güzelliğin içerisinde su sporları da yapabilirsiniz. Kelebekler Vadisi, görülmesi gereken bir diğer yerdir.

    350 metreye ulaşan sarp kayalıklarla çevrili Kelebekler Vadisi, ismini içerisinde barındırdığı 80'den fazla kelebekten almıştır. Türkiye'nin en güzel koylarından birisi olan Kabak Koyu ise, Likya yolu üzerinde bulunur. Muazzam doğasıyla gören herkesi etkileyen bu koyu mutlaka görmelisiniz.

    Buradan sonra ise rotanızı Saklıkent Kanyonu'na çevirebilirsiniz. Fethiye Merkez ile arasında yaklaşık bir saat uzaklığı olan bu lokasyona rahatlıkla gidebilirsiniz. Kendinizi buz gibi sulara bırakarak serinleyebileceğiniz bu yerde kayalıkların arasında unutulmaz anıları kareleyebilirsiniz. Fethiye Merkez sınırları içerisinde ayrıca günlük teknelerle 12 Adalar turuna çıkabilirsiniz. Aynı zamanda saklı cennet olan Gizlikent Şelalesi'ne gidip huzuru bulabilirsiniz.

    Fethiye Merkez Tarihi Yerler

    fethiye tarihi yerler

    Doğal güzelliklerle çevrili Fethiye'de tarihin dokunuşlarını da damarlarınızda hissedebilirsiniz. Fethiye Merkez'de tarihin kalbi Paspatur Çarşısı'nda atar. Burada çeşit çeşit mağazalarda ve şık hediye dükkanlarında dilediğiniz gibi alışveriş yapabilir, sevdiklerinize hediye alabilirsiniz. Fethiye Merkez içerisinde yer alan Paspatur çarşısı, ahşap cumbalı otantik evlerle sıralanmıştır. Rengarenk şemsiyelerle çevrili caddesinde, tarihi eserlere denk gelmeniz mümkündür. Çarşının içerisinde bulunan Fethiye Hamamı da Türk geleneklerini gün yüzüne çıkarıyor. Fethiye Merkez Çarşı'dan 10 dakika yürüme mesafesiyle ulaşacağınız bir diğer tarihi mekan, Fethiye Arkeoloji Müzesi'dir. Antik Çağ'dan Bizans'a kadar uzanan bu müze, pek çok tarihi esere ev sahipliği yapar. Fethiye Merkez sınırlarında gezebileceğiniz bir diğer mekan hayalet şehir olarak da bilinen Kayaköy'dür. Taş evlerle örülü bu antik kent, muazzam bir güzellik sunuyor. Görülmesi gereken bir diğer tarihi mekan olan St. Nicholas Adası, erken Hristiyanlık döneminde kullanılan bir ziyaret merkezidir.

    Fethiye Merkez Yemek Yerleri

    Fethiye kordonu boyunca sıralanan kafeler ve restoranlarda yemek yiyebilir, güne farklı bir lezzet katabilirsiniz. Marina'da yer alan denize sıfır balık restoranında çeşitli balık türlerini deneyebilirsiniz. Fethiye Merkez balık pazarı da balık severler için tercih edilen bir diğer mekandır. İstediğiniz yerde istediğiniz balığı yeme fırsatı sunan bu pazarın dört tarafı restoranlarla çevrilidir. Balık dışında farklı lezzetler deneyebileceğiniz birçok yer mevcuttur. Bu yerlerden birisi olan Cinbal, Kayaköy'de bulunur. Saklıkent Kanyonu'nda da birçok restoran yer alır. Şehrin sıcaklığından kaçış için tercih edilen bu kanyonda, serinliğin altında yemek yiyebilirsiniz. Eşsiz Fethiye Merkez plajları ve doğa harikası mekanlarıyla birçok kişinin uğrak yeridir. Şehrin karmaşasından uzaklaşmak ve kendinizi doğanın koynuna bırakmak istiyorsanız mutlaka Fethiye'ye gitmelisiniz. Fethiye'de en ideal konaklama olanakları için de Villa Reyonu'na göz atabilirsiniz.

    Tatiliniz ve bütçeniz için herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için mutlaka güvenilir villa kiralama sitesi ve platformlarını tercih etmelisiniz. Villa Reyonu, uzun zamandır sağladığı müşteri memnuniyeti sayesinde en güvenilir kiralık villa seçenekleri ile akla gelen ilk adreslerden biridir.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 18:10:03

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin