villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    20Şubat2020

    Fethiye’de Yapılacak 11 Aktivite

    Akdeniz’in incisi Muğla’nın gözbebeği olan Fethiye, tatilcilerin en çok tercih ettiği yerler arasındadır. Ölüdeniz’i, muhteşem koyları, berrak denizi, uzayıp giden sahilleri ve antik tarihi ile bilinen bu güzel ilçe, mavi tutkunlarının uğrak noktasıdır. Tatil için ayırdığınız zaman diliminde Fethiye’de birçok aktiviteye katılarak, eğlenceli zamanlar geçirebilirsiniz. Bölge her şey dahil otel konseptinden, butik otel konseptine varan, çeşitli konaklama imkanı sunan mekanlara alternatif olarak son yıllarda villa tatili için de en iyi tercihler arasına girmiştir. Ayrıca bu turizm beldesinde her türlü ilgi ve zevke sahip insanlar için onlarca etkinlik imkanı bulunmaktadır. Şimdi Fethiye’de yapılacak aktiviteler nelerdir sorusunun yanıtına bir göz atalım isterseniz.

    Fethiye Yamaç Paraşütü

    fethiye yamaç paraşütü yapan adam

    Kalbinizin ritmini biraz artırmak, heyecan ve hayranlıkla dolu dakikalar yaşamak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Fethiye’ye geldiğinizde mutlaka yapmanız gereken aktivitelerin başında; yükseklik korkusu olmayanlar için, yamaç paraşütü ilk akla gelenidir. Dünya mirası listesine aday olacak güzellikte olan, Ölüdeniz’in doğusunda bulunan 1975 metre yüksekliğindeki Babadağ, yamaç paraşütü için dünyanın en güzel uçuş noktalarından birisidir.

    Paraşütle bir pilot eşliğinde tatem atlayışı yaparak, mavi gökyüzünde eşsiz Ölüdeniz manzarasında süzüleceksiniz. Paraşütle Fethiye semalarında süzülürken, bulutların arasından geçerek yalnızca Ölüdeniz’i değil, Patara kumsalına kadar uzanan geniş Eşen Ovası’nı ve Dalaman sahillerini rahatça görebilirsiniz. Dünyada böyle güzelliklerde mi varmış diyeceğiniz, o harika manzarayı kameranız ile kayıt ettikten sonra, anılarınıza harika kareler sığdırmış olacaksınız.

    Yaklaşık 25 dakika süren bu uçuşun rotasında Kelebekler Vadisinden, Kaya Köyüne kadar uzanan görüş açısı, doğanın tüm güzelliklerini ayaklarınızın altına seriyor. Uçuş sonrası Belcekız Plajının ipeksi kumlarına yapacağınız iniş ile paraşüt serüveniniz son bulurken, bir adrenalin ve özgürlüğün o muhteşem tutkusunu bir kere daha yaşamak isteyeceksiniz.

    Fethiye Sualtı Dalışı

    Berraklığı ile dillere destan Fethiye kıyıları, dalış tutkunları için ideal özelliklere sahip. Bölgede bulunan deneyimli dalış merkezleri tarafından, geniş kapsamlı eğitim kursları da verilmektedir. Akıntı olmaması güvenli şekilde bu sporu rahatlıkla öğrenmenizi ve yapmanızı sağlamaktadır. Deneyimli dalgıçların tercih ettiği 20 dalış noktasından biri olan Fethiye’de, her zevke hitap eden dalış noktaları yer alır. Sığ kayalıklar, esrarengiz mağaralar, duvar, tünellerin yanında arkeolojik dalışlar yapmakta mümkündür.  Haftalık dalış turlarına katılarak, Fethiye-Kaş ya da Fethiye-Marmaris rotaları üzerindeki harika dalış noktalarını tercih edebilirsiniz. Düzenlenen turlarda, teknenizde deneyimli eğitmen dalgıç eşliğinde ders alırken, aynı zamanda harika manzara ile ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Sualtı dünyasının muhteşem güzelliğine şahitlik etmek isteyen 12 yaş üstü ve sağlık sorunu olmayan herkes bu sporu rahatlıkla öğrenip kolayca yapabilir.

    Fethiye Günübirlik Tekne Turları

    Muhteşem bir tatilin vazgeçilmezlerinden olan Fethiye tekne turları, tatilcilerin en çok tercih ettiği aktiviteler arasında yer alır. Limandan hareket eden tekneler ile adaları keşfe çıkabilirsiniz. Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak şekilde donatılmış olan bu tekne turlarında, denizde harika dakikalar geçirebilirsiniz. Harika koyların manzarası eşliğinde adaları keşfedip farklı maceralara yelken açabilirsiniz.

    Fethiye Likya Yolu, Trekking

    Fethiye aktivitelerinde olmazsa olmazlardan biri de Likya yolunda yürüyüştür. Fethiye Kaya mezarlıklarında start verilen yürüyüş, Kaya köyü ve çevresiden geçip, Ovacık Köyünden, Babasağ zirvesine kadar gider ve ardından Faralya Köyüne doğru sona erer. Yol boyunca sizleri bekleyen Kabak koyunda denize girebilir, ardından Sydma, Pınara, Letoon ve Xanthos antik kentleri, tarih ve arkeoloji meraklıları için gizemli Likya’yı örnekleyen yerleşimler ile tarihin büyüsünde kaybolabilirsiniz. Likya yolu yürüyüşünde tarihin derinlikleri ile günümüz arasında zaman tünelinden geçtiğinizi hissettirecektir.

    Fethiye Rüzgâr Sörfü

    fethiye rüzgar sörfü çalış plajı

    Fethiye Çalış plajını tercih edenlerin çoğu, sörf tutkunlarıdır. Bu plajda rüzgâr sörfü öğrenmek ya da yapmak isteyenler için, harika bir ortam bulunmaktadır. Deneyimli eğitmenler eşliğinde kurslar verilir. Yurt dışından rüzgâr tutkunu birçok turist özellikle rüzgâr sörfü ve uçurtma sörfünü öğrenmek için buraya gelmektedir. Fethiye rüzgâr sörfü için sezonun en güzel zaman dilimi mart ayında başlayıp, ekim ayı sonuna kadar devam etmektedir.

    Fethiye Kürek Sporu

    Birçok aktiviteye ev sahipliği yapan Fethiye doğası gereği iç liman olması ve konaklama yerlerinin yakınlığıyla, kamp yeri ve kürek yarışlarının vazgeçilmezidir. Eğer sizde Fethiye tatiline çıkacaksanız Fethiye Belediyesi tarafından yaptırılan kürek yarış alanı ve kayıkhane ile harika bir deneyime imza atabilirsiniz.

    Fethiye Kano – Rafting

    Deniz tutkunlarının kürekleri eline alıp suyla dans edişi olan Kano ve Rafting, Fethiye Eşen Çayı üzerinde harika manzara eşliğinde yapılacak aktiviteler arasında yer alır. Lisanslı eğitmenler aracılığı ile akıntı yönünde kürek çekilerek yapacağınız bu yolculukta, manzaranın büyüsüne kapılacaksınız. Fethiye’ye gidince yapılması gereken aktivitelerden olan rafring panik atak ve yüzmeye engel olabilecek sağlık sorunu olmayan herkesin katılabileceği, eğlence, macera, adrenalin, heyecan dozu yüksek bir doğa içinde yapılan su sporu aktivitesidir.

    Fethiye Jeep Safari

    fethiye jeep safari

    Maceraperest bir ruha sahip olan herkesin mutlaka katılması gereken jeep safari turu, Fethiye’nin baş döndüren doğasında bulunmaz fırsatlardandır. Tatilin tadını toza toprağa bulanarak tıpkı çocukluğunuzdaki gibi çıkarabilirsiniz. Dilediğiniz istikameti seçerek çok sayıda seyahat acentasının organize ettiği, jeep safari turlarına katılabilirsiniz. Ören yerleri keşfetmek, köy kültürüne tanık olmak ve leziz yemekleri tatmak da bu harika safarinin bonusları arasında yer alıyor.

    Fethiye Mavi Yolculuk

    Doğanın tarihle buluştuğu Fethiye’nin mavi sularında, adaları keşfetmeye ne dersiniz…. Denizi yaşamak, onun dinginliğini ve enginliğini hissetmek isteyenlerin, mutlaka katılması gereken aktiviteler arasında yer alır mavi yolculuk. Deniz ve güneş tutkunlarının gün doğumu ve gün batımının en güzel hallerini izlemek için vazgeçemediği bir etkinliktir.  Yolculuğa kiminle çıkacaksınız belirledikten sonra, dilediğiniz süre ve istikameti tercih edebilirsiniz. Akdeniz ve Ege’nin en güzel kıyılarını keşfedebileceğiniz, el değmemiş koylarında doğayla ve sevdiklerinizle baş başa kalabileceğiniz en güzel, en unutulmaz Fethiye aktivitesi olarak anılarınızda yerini alacaktır.

    Fethiye ATV turları

    Fethiye çevresinde bulunan kültürel ve doğal güzellikleri görmek isteyen macera tutkunları ATV turlarını tercih ediyor. Farklı seyahat acentaları tarafından düzenlenen heyecanlı, bir o kadar da keyifli olan bu yolculuk tatilinize farklı bir hava katacaktır.

    Fethiye Kaya Sanat Kampı

    Kamp meraklıları ve özgür ruhlu insanların en çok tercih ettiği Kaya Köyündeki sanat kampı, Fethiye doğasında kaybolmanızı sağlayacak. Özel olarak çimlendirilmiş kamp alanında çevredeki doğal ve tarihi ortamlarda günlük etkinlikler gerçekleştiriliyor. Kamp ve çevresinde hoşça vakit geçirmek, okuyup yazmak, düşünüp hayal kurmak için de uygun köşeler bulunuyor. Geceleri de film gösterisi ve söyleşiler yapılıyor.. Gösterilerde ülkemizin ve dünyanın tanınmış yapıtlarından örnekler izleniyor. Geceler müzik, eğlence ve sohbetle sürüp gidiyor.

    Fethiye’de Yapılacak 11 Aktivite başlıklı bu yazımızı beğendiyseniz paylaşmayı unutmayınız.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 11:28:41

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin