villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    4Aralık2021

    Fethiye'nin En Güzel Koyları Listesi

    Birbirinden farklı doğa manzarasına sahip olan Fethiye’nin koyları, tatil planları yapanlar için kişilere pek çok seçenek sunar. Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı bu koylar gerek çam kokusuyla, gerek mavinin büyüleyen varyasyonlarıyla, antik tarih geçmişine sahip olmasıyla ve el değmemiş güzelliğiyle herkesi etkisi altına alır. Fethiye koyları arasında en çok bilinen Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, Gemile Koyu, Kıdrak Koyu, Cennet Koyu, Günlük Koyu, Katrancı Koyu, Kalemya Koyu, Büyük Boncuklu Koyu, Kuleli Koyu ve Turunç Pınarı Koyu yer alır. Fethiye koyları arasında dağ manzaralarıyla beraber eğlence ve yerleşim merkezi haline gelen alanlar da yer alır. Gelin bu koylar arasından öne çıkanları mercek altına alalım...

    Fethiye'nin Kalbi: Ölüdeniz

    Fethiye koyları arasında turizme önemli ölçüde katkı sağlayan Ölüdeniz, temiz ve eşsiz bir görünüme sahiptir. Turistlerin sıklıkla ilgisini çeken fethiye koyları arasında bulunan Ölüdeniz, bu koylardan biri olup yamaç paraşütü, farklı spor etkinlikleri ve gece hayatı ile en aktif ve hareketli koyları arasındadır. Mavinin farklı tonlarının görülebildiği Ölüdeniz'de bembeyaz kumsallar, doğa içerisinde gizli kalan tarihi kalıntılar, bol oksijen içeren havasıyla herkesi etkisi altına alır. Likyalıların ışık ve güneş diyarı olarak tanımladığı Ölüdeniz, adı gibi kıpırtısız ve sakindir. Ölüdenizi besleyen kaynak sularının deniz üzerinde devamlı akıntı oluşturması sebebiyle cam gibi bir görüntü izlenimine sahiptir. Etrafının ormanlarla çevrili olduğu bu muhteşem koya ulaşım oldukça kolaydır.

    Fethiye Koyları Arasındaki Güzellik: Kelebekler Vadisi

    kelebekler vadisi günbatımı manzarası

    Fethiye gezilecek koylar arasında en bilinen ve denizi, iklimi ile muhteşem bir manzaraya sahip olan Kelebekler Vadisi içerisinde yer alan doğal güzelliklerle hazine niteliğindedir. Sarp kayalık duvar ile çevrili bu alanda 80'den fazla kelebek çeşidi bulunup 50 metre kadar yükseklikten vadiye dökülen şelalesi ile doğal bir oluşumdur. Bulunduğu yerdeki gün ışığı denizin suyunu safir maviden yeşilimsi bir maviye dönüştürürken, kelebekler vadisinde yer alan kayalıklar ile vadiye gölge düşer. Şelalenin suları vadi ortasından geçen bir dere vasıtasıyla Akdeniz sularıyla buluşur. Bu saklı cennet, Fethiye’deki en güzel koylar arasında yer alır.

    Tüm Bakirliğiyle: Kabak Koyu

    Kelebekler Vadisi gibi doğal güzelliğini muhafaza edebilmiş bir başka koy ise Kabak Koyu'dur. Şehir merkezine biraz mesafesi olması dolayısıyla kirletilmemiş ve tertemiz bir doğaya sahiptir. Fethiye koyları arasında yer alan Kabak Koyu'nun üç tarafı dağlar ile çevrili kanyon biçiminde yer alan bu yeşil vadide çam ağaçları içerisinden deniz manzarasını seyretmek büyük keyif verir. Şehir yaşantısının stresinden arınmak, kalabalıktan uzaklaşmak, gürültü ve sesten uzak bir tatil seçeneği arasında yer alan Kabak Koyu, etrafında yer alan kızılçam ormanları ile beraber gölet ve şelaleler ile harika bir manzara oluşturur.

    Gizli Cennet: Turunç Pınarı Koyu

    Fethiye koyları arasında çam ağacı ile gizlenen bir başka eşsiz koy ise turunç pınarı koyudur. Koy içerisinde bulunan derin su oldukça temiz olup, koyun devamında bir de plaj yer alır. Turunç Pınarı koyuna ulaşımın zor olması sebebiyle Fethiye sakin koylar arasında yer alıp bu koya giden kişiler sükunetin ve huzurun tadını çıkartır.

    Ormanın Tam İçinde: Kıdrak Koyu

    kıdrak koyu manzarası

    Hem maviden hem de yeşilden vazgeçemeyenler için Fethiye ücretsiz koylar arasında yer alan Kıdrak koyu, kumlu plaja ve berrak sulara sahiptir. Aynı zamanda çam ağaçları arasında göz kamaştırıcı kumsala sahip deniz manzarası karşısında dinlenmek için oldukça uygundur. Denize çok yakın olup aynı zamanda dağ manzarasına sahip Fethiye koyları arasında yer alır.

    Çam Kokusuyla Huzuru Bulmak İçin: Katrancı ve Gemiler Koyları

    Çam kokusu ve kristal berraklıktaki suyu ile ilgi çeken kuleli koyu içerisinde hem rahatlatıcı bir huzur, hem de parlak bir atmosfere sahip gece klübünü içerisinde barındırır. Okaliptus ve çam ağaçlarıyla kaplı, tenha Fethiye koyları arasında bulunan katrancı koyuna gelenleri ılık ve mavi bir deniz bekler. Hristiyanlığın ilk yayılma merkezlerinden biri olarak bilinen Antik Aya Nikola, bilinen diğer adıyla Gemile içerisinde plaj da yer alır. Gemile Koyu, gemiler vadisi ile kusursuz bir doğa harikası izlemini size sunar.

    Yeşil ile Mavinin Büyüleyici Manzarası Eşliğinde Fethiye Koylarını Keşfedin

    Fethiye’de tatil yapmak için pek çok alternatifi olan Fethiye koyları bulunur. Doğa ile iç içe olmayı sevenler tercihini dilediği Fethiye koyları arasında yaparak, bulunduğu rotaya en yakın kiralık villa seçeneklerinden faydalanabilir. Siz de ev konforunda bir tatil deneyimi için Villa Reyonu’ndan Fethiye koyları güzergahına en yakın villa kiralama seçeneğini değerlendirebilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 15:47:31

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin