Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Göynük Kanyonu Gezi Rehberi

    Antalya’nın en gözde ve turistik ilçelerinden biri olan Kemer’de bulunan Göynük Kanyonu, eşsiz doğası ve manzarasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Turizme yeni kazandırılan Göynük Kanyonu, el değmemiş doğası ve manzarası, doğal havuzları, şelaleleri ile tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Doğayla bütünleşmek, yeni yerler keşfetmek ve yeni deneyimler yaşamak için oldukça elverişli doğa harikası bir yerdir. Birbirinden heyecanlı ve macera dolu su sporları ile tatilinize renk katabilir, nefes kesen manzaraları keyifle seyrederek huzur dolu anlar yaşayabilirsiniz. Göynük Kanyonu’nu Antalya tatiliniz sırasında gezilecek yerler listenize mutlaka eklemelisiniz.

    Göynük Kanyonu Tabiat Parkı, Antik Likya Yolu üzerinde yer alıyor. Yolun büyük bir kısmı bu kanyonun içinden geçer. Göynük Kanyonu’nda su sesleri ve kuş cıvıltıları arasında doğanın eşsiz senfonisinin verdiği huzurla doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Toros dağlarının tertemiz havasını soluyarak yapacağınız bu gezi ile yılın bütün stresinden ve yorgunluğundan arınabilirsiniz. Göynük Kanyonu gezi rehberi yazımızda bu doğa harikası yer hakkında merak edilen sorulara cevap vereceğiz. Yazımızın devamında Göynük Kanyonu nerede, Göynük Kanyonu’na nasıl gidilir, Göynük Kanyonu giriş ücreti gibi soruların cevaplarını ayrıntılı şekilde bulabilirsiniz.

    Göynük Kanyonu Özellikleri

    Doğanın milyonlarca yılda ince ince işlediği Göynük Kanyonu, eşsiz manzaraları ve şelaleleri ile ön plana çıkıyor. Göynük kanyonu, uzun ve tertemiz şelaleleri sayesinde dünya çapında tanınan bir lokasyon haline gelmiştir. Doğanın içinde olmayı ve doğa yürüyüşleri yapmayı sevenler için ideal bir durak olan kanyon, her yıl yerli ve yabancı binlerce turiste ev sahipliği yapıyor.

    Dünyanın en iyi 10 yürüyüş rotasından biri olan Likya Yolu’nun, Göynük Kanyonu üzerinde yer alması bölgeyi daha da önemli hale getiriyor. Doğa tutkunlarının uzun bir trekking parkuru ile keyifli bir yürüyüş yapabileceği noktadır. 3 km uzunluğu bulunan parkur gidiş dönüş toplam 6 km’dir. Yol boyunca eşsiz manzaralar ve çeşitli şelalelerin büyüleyici gösterisi size eşlik ederek yürüyüşünüz daha da büyüleyici olacaktır. 

    Göynük Kanyonu ilk kez 2009 yılında turizme açılarak turizme kazandırılmıştır. Kanyon içinde misafirlerin safari, rafting, body rafting, paintball gibi pek çok eğlenceli aktivite imkanı bulunmaktadır. Bu ekstrem sporları deneyimlemek için uzman ekiplerin yardımlarından faydalanabilirsiniz.

    Eşsiz bir coğrafya sahip Göynük Kanyonu’nda doğanın sunduğu güzelliklere daha yakından şahit olabilir, unutulmaz anılar yaşayabilirsiniz. Kanyona gişelerden girdikten sonra kısa bir yürüyüşün ardından karşınıza yapay bir gölet çıkar. Bu göletin etrafından yeme içme ve dinlenme alanları, içecek ve yiyecek satan özel işletmeye ait tesis bulunmaktadır. Bu alanda eğlenceli dakikalar yaşayabileceğiniz bir macera parkı ve zipline parkuru vardır. Zipline hattı yerden 40 m yükseklikte olup saatte 65 km hıza kadar çıkmaktadır. Bu heyecanlı eğlenceden sonra 10 dakika yürüyünce mistik bir mağaraya ulaşılır. Buradan 2 km daha yürüdükten sonra yukarıda kanyonun girişinde doğal bir havuz yer alır. Dilerseniz bu havuzlarda yüzebilirsiniz. Aşağıdaki yapay göletten body rafting yapmak için gelen ziyaretçileri buraya kadar safari araçları getirir. 

    Yaz mevsiminde kanyondaki su sıcaklığı 12 dereceye ulaşarak yüzmek ve serinlemek için ideal seviye sahip olur. Antalya’nın kavurucu sıcağından kaçıp burada yer alan doğal ve yapay havuzlarda gönlünüzce serinleyebilirsiniz. Göynük Kanyonu, milli park statüsünde olduğu için piknik yapmak ve mangal yakmak yasaktır. Buraya gelen ziyaretçileri, doğaya, manzaraya, maceraya ve eğlenceye doyacakları dolu dolu bir gün bekliyor. 

    Göynük Kanyonu Nerededir?

    Göynük Kanyonu, Antalya’ya bağlı Kemer ilçesi sınırları içinde bulunur. Kemer’in oldukça rağbet gören beldesi Göynük’ten yaklaşık 4,5 km mesafede yer almaktadır. Kanyon, Antalya merkeze 37 km uzaklıkta, Kemer’ ise 13 km mesafede yer alır. Göynük Kanyonu’na günübirlik geziler yaparak bölgenin doğal güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

    Göynük Kanyonu’na Nasıl Gidilir?

    Tatilinizi Akdeniz’in en gözde tatil cenneti Antalya’da geçirirken, serinlemek, macera yaşamak ve eşsiz manzaralara şahit olmak için Göynük Kanyonu’na bir gününüzü muhakkak ayırmanız gerekir. Kanyona, Göynük’ten 4x4 safari turları ya da safari motorsikleti gibi araçlar kiralayarak ulaşabilirsiniz. Göynük Belediyesi’nin her saat başı düzenlediği seferlerle de kanyona çok rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Yürüyerek gitmek isterseniz 45 dakikalık bir yürüyüşle de ulaşmanız mümkündür. Göynük Kanyonu’na ulaşım araçları ile sadece vadinin başına kadar gidilebilmektedir. Başlangıç noktasına geldikten sonra gişelerden bilet alarak kanyon turuna yürüyerek devam ediyorsunuz. 

    Havayolu ile gitmek isterseniz en yakın havalimanı Antalya Havalimanı’dır. Havalimanı’na indikten sonra Havaş ya da belediyeye ait 600 numaralı otobüsle Kemer otogarına gitmeniz gerekiyor. Otogara geldikten sonra buradan kalkan Kemer minibüslerine binerek Göynük’te inebilirsiniz.

    Otobüs ile gitmek isterseniz farklı şehirlerden Antalya Kemer’e sefer düzenleyen otobüslerle Kemer’e kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Kemer otogarına geldikten sonra buradan Kemer minibüsleri ile Göynük'e ulaşabilirsiniz.

    Göynük Kanyonu Nereye Bağlı?

    Göynük Kanyonu, Antalya ilinin Kemer ilçesine bağlı olan Göynük mahallesinin yakınlarındaki bir kanyondur. 2009 yılında turizme açıldığından beri büyüleyici doğası sayesinde popülaritesini hızla arttırarak her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlamaktadır.  

    Göynük Kanyonu Giriş Ücreti Ne Kadar?

    Göynük Kanyonu giriş ücreti 2022 yılı için kişi başı 16 TL’dir. Kanyonda özel bir işletme tarafından sağlanan farklı aktivitelere katılmak isterseniz her bir aktivitenin ücreti de kişi başı olarak ayrı ödeniyor. Girişte aktivite alırsanız eğer ekstra giriş ücreti ödemeniz gerekmiyor.

    Kanyon safarisi turu için kişi başı 80 TL ücret ödeniyor. Yerden 40 m yükseklikten yapılan Zipline aktivitesine katılmak için kişi başı 100 TL ücret ödenmesi gerekiyor. Bu aktivitede ek ücret ödeyerek özel çekim video hizmeti de veriliyor. Kanyonu belli bir yerine kadar rafting yapmak için kask ve can yeleği kirası olarak kişi başı 160 TL ücret alınıyor. Kanyonunda bulunan buz gibi havuzlarda yüzmek için yine kişi başı olarak 80 TL ödeniyor. Girişteki gişelerden havuz için bilet alınırsa 10 TL indirim yapılarak 70 TL ücret ödeniyor.

    Göynük Kanyonu’nda Neler Yapılır?

    Göynük Kanyonu’nunda sadece Antik Likya Yolu’nda doğa yürüyüşü yaparak harika manzaraların fotoğraflarını çekebilirsiniz. Bölgede 3 trekking rotası vardır. Kanyon içinde 6 km kısa yürüyüş parkuru, kanyondan Göynük yaylasına 10 km, kanyondan Hisarçandır Köyü’ne de 19 km’lik yürüyüş parkurları bulunur. Sadece yürüyüş yapmakla kalmayıp farklı aktivite seçeneklerinden birini de deneyebilirsiniz. Bölgede bulunan özel bir işletmenin sağladığı heyecanlı ve eğlenceli çeşitli aktivite imkanı bulunmaktadır. Zipline, rafting, body rafting, tırmanış, kanyon safarisi ve paintball gibi aktivitelerden istediğinizi seçerek eşsiz bir doğa da keyifli dakikalar geçirebilirsiniz.

    Zipline: Göynük Kanyonu’nun eşsiz manzarasını heyecanlı bir aktiviteye katılarak 40 metre yukarıdan izleyebilirsiniz. Zipline hattında saatte 65 km hıza çıkan bu aktivite adrenalin sevenler için ve yeni şeyler denemek isteyenler için oldukça keyifli olacaktır.

    Kanyon Safari: Gişelerden başlayan safari turu kask ve can yeleği gibi ekipmanlarla yapılıyor. Bu tur, doğal havuzda yüzerek belli bir kısmı yürüyerek bazen de tırmanış yaparak tamamlanıyor. Safari oldukça hareketli aktiviteleri bir arada sunması ile daha da eğlenceli bir hale geliyor. Safari sonunda içecek ikram edilen misafirler içeceklerini harika bir manzara karşısında yudumlama fırsatı yakalıyor.

    Göynük Kanyonu Yeme İçme Rehberi

    Göynük Kanyonu çevresinde lezzetli yemekler yiyebileceğiniz pek çok restoran bulunmaktadır. Bu restoranlarda doğal ve lezzetli bir köy kahvaltısı yapabilirsiniz. Meşhur balık restoranlarında taptaze balık ve deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Kanyonun içinde de üç ayrı noktada gözleme yapan, çay ve kahve satan kapsamlı kafeteryalardan yeme içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.  

    Göynük Kanyonu’na Yakın Nerede Konaklanır?

    Eşsiz manzaralarla karşılaşacağınız ve yeni deneyimler yaşayacağınız tatilinizde konforlu bir yerde konaklamak fiziksel ve mental açıdan dinlenmenize olanak sağlar. Göynük Kanyonu konaklama seçenekleri açısından pek çok alternatif sunar. Doğanın içinde yer alan  Antalya kiralık villa  konforlu bir tatil geçirmeniz için son derece modern bir villada eşsiz bir deneyim sunar. Yerli yabancı birçok insan tarafından tatil cenneti olarak tanımlanan Antalya’da yüzlerce kiralık villa her kesimden insanın ihtiyacına yönelik tasarlanmıştır. Sakinlik, huzur, konfor, eğlence gibi ihtiyaçları bir arada karşılayan lüks villalar oldukça popülerdir.

    Antalya villa kiralama birbirinden farklı yüzlerce villa seçeneğini misafirlerinin beğenisine sunarak arzu ettikleri rüya gibi tatile bir adım daha yaklaşmalarını sağlar. Doğa ve deniz manzaralı, jakuzili, özel havuzlu, korunaklı bahçeli, çocuk havuzlu villa gibi birçok villa tipi arasından istediğinizi seçebilirsiniz. Zevkli ve modern eşyalarla döşenmiş olan villaların içinde bir evde ihtiyacınız olabilecek tüm ev eşyaları bulunmaktadır. Mutfağınızda lezzetli yemekler yaparak havuz başında yemeğinizi istediğiniz zaman yiyebilirsiniz. 

    Kiralık villalar, geniş yaşam alanları, özgürlük, konfor, doğanın huzurlu sakinliğini misafirlerine sunar. Ailenizle, sevdiklerinizle ya da arkadaş grubunuzla eğlenceli ve sorunsuz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Antalya’nın en gözde tatil beldelerinde konumlanan kiralık villalarda Villa Reyonu ayrıcalığı ile doğa tatilinin tadını doyasıya yaşayabilirsiniz. Deneyimli ve uzman ekiyle misafirlerinin eşsiz bir tatil geçirmeleri için hizmet vermeye devam ediyor. Cazip fiyat avantajlarından yararlanmak ve villaların detaylarını incelemek için Villa Reyonu adresini ziyaret edebilirsiniz.

    İnsan kalabalığından uzak, ev konforunda ve doğayla iç içe bir villa tatili için yapmanız gereken tek şey Villa Reyonu’ndan rezervasyon yaptırmak. Villa Reyonu TÜRSAB ve ETBİS kayıtlarıyla misafirleri için en güvenilir kiralık villa rezervasyon ve konaklama seçeneklerini sunuyor. Rezervasyon öncesi ve sonrasında bizimle direkt iletişime geçebilir ve sizin için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin