Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Kabak Koyu Gezi Rehberi

    Eşsiz güzelliğiyle büyüleyen Kabak Koyu, derin bir vadi içinde yer almaktadır. 1987 yılında Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi keşfedilince bölge bilinmeye başlamıştır. Kabak Koyu da bu keşiflerden biridir. Şehirlerin gürültüsünden ve stresinden uzakta doğayla iç içe huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin tercih edebileceği konumlardan biridir.

    Babadağ’ın eteklerinde bulunan Kabak Koyu, endemik bitki çeşitliliği, yaban hayatı, şelaleleri ve göletleri ile koruma altına alınmıştır. Doğa severlerin ve kamp yapmayı sevenlerin tercih ettiği, doğanın sunduğu bir cennettir. El değmemiş bu koyda yapılaşmaya izin verilmediği için sessiz ve dingin bir tatil yapabilirsiniz. 

    Doğa tatilini tam anlamıyla yaşayabileceğiniz Kabak Koyu, dünyanın en iyi trekking parkurlarından biri olarak kabul edilmektedir.Dünyanın en uzun yürüyüş yollarından biri olan Likya Yolu, Kabak Koyu’ndan geçmektedir. Likya Yolu yürüyüşüne katılanlar, dinlenmek için burada mola vererek kamp kurmaktadırlar. Koyun eşsiz güzelliğinde dinlendikten sonra tarihi yolculuklarına devam ediyorlar. Bu yazımızda Kabak Koyu nerede?, Kabak Koyu’na nasıl gidilir? gibi bilgilere ve daha fazlasına cevap vereceğiz.

    Kabak Koyu Özellikleri

    Kabak Koyu, çam ağaçlarıyla kaplı derin bir vadinin turkuaz mavisi göz alıcı denizle birleştiği yerde bulunuyor. 3 tarafı yamaçlarla çevrili kanyon şeklindeki vadinin sonu 200 metrelik bir plajla son bulmaktadır. 800 m’yi bulan yamaçları ve plajı, ender rastlanan jeolojik bir yapısı olan koyun, Aladere’nin oluşturduğu göletler ve şelaleler ile eşsiz görünümünü tamamlanmıştır. 

    Kabak Koyu Plajı Özellikleri

    kabak koyu

    Kabak Koyu Plajı, derin bir vadinin denizle buluştuğu kısımda yer alıyor. Yaklaşık 200 m genişliğinde kum ve çakıl karışık bir plaja sahiptir. Turkuaz mavisi berrak bir denizi vardır. Her zaman dalgalı olan denizi, birden derinleşiyor. Ayrıca dip akıntısı nedeni ile çocuklu ailelerin ve yüzmeyi çok iyi bilmeyenlerin dikkatli olması tavsiye edilir. Deniz suyu rahatlıkla girilebilecek orta soğukluktadır. Kabak Koyu Plajı içinde şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir yer olmadığı için hazırlıklı gelerek gürültüden uzakta, manzaranın tadını çıkaracağınız bir gün geçirebilirsiniz.

    Kabak Koyu Nerededir ve Nasıl Gidilir?

    Fethiye’nin Faralya Köyü sınırları içinde yer alan Kabak Koyu, son yıllarda doğal güzelliği ve huzurlu ortam ile popülerliğini epey arttırmıştır. Fethiye’ye yaklaşık 33 km uzaklıktadır. Koya, Faralya Köyünden 30 dakikalık yürüyüşle ulaşılmaktadır. Kabak Koyu, tarihi Likya yolu üzerinde yer alır. Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret edilmektedir. 

    Kabak Koyu’na gitmek için Fethiye’den kalkan dolmuşlarla Faralya Köyüne gelmeniz gerekiyor. Buraya geldikten sonra yürüyerek ya da dolmuşlarla koya ulaşabilirsiniz. Ölüdeniz’den gitmek isterseniz Faralya dolmuşları ile köye ulaştıktan sonra Kabak Koyu’na giden dolmuşlara binebilirsiniz. Faralya Köyüne giden dolmuşlar Fethiye merkezden 07.00-19.00 arası her saat başı Ölüdeniz’den Faralya istikametinde yer almaktadır. Faralya - Kabak Koyu arası sefer düzenleyen dolmuşlar 07.00-20.00 saatleri arasında karşılıklı olarak çalışmaktadır.

    Kabak Koyu’na diğer bir ulaşım şekli de deniz yoluyladır. Ölüdeniz’den grup olarak ya da şahsi olarak tekne kiralayarak Kabak Koyu’na ulaşabilirsiniz. Koya özel aracınızla gitmek isterseniz, Fethiye’den Ölüdeniz istikametini takip ederek Faralya Köyüne yol almalısınız. Kabak Koyu yolu dik ve virajlı olduğu için çok dikkat etmeniz gerekiyor. Bu riske girmek istemezseniz aracınızı köydeki otoparka bırakıp dolmuşlarla koya gidebilirsiniz.   

    Kabak Koyu Nereye Bağlı?

    Kabak Koyu, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlıdır. Ölüdeniz ve Kelebekler vadisi buraya çok yakındır. Ölüdeniz’e 17 km, Kelebekler Vadisi’ne 5 km uzaklıkta yer almaktadır.

    Kabak Koyu Plajı Giriş Ücreti Ne Kadar?

    Kabak Koyu’nun yaklaşık 200 m genişliğinde bir plajı bulunmaktadır. Koy, koruma altına alınmış bir sit alanı olduğu için herhangi bir tesis bulunmuyor. Kabak Koyu Plajı giriş ücreti yoktur. Denizden çıkınca kullanabileceğiniz duş ve tuvalet bulunmaktadır. Bu hizmetlerden de ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.

    Kabak Koyu Kamp Alanları

    Kabak Koyu kamp yerleri açısından Muğla’nın en zengin bir bölgelerinden biridir. Yerli ve yabancı kamp tutkunlarının, son yıllarda kamp yapmak için tercih ettiği yerlerdendir. Kabak Koyu kamp yerleri ücretleri sezona göre değişmektedir. Kamp yapmak isterseniz uygun fiyatlara konaklama yapabilirsiniz. Dilerseniz sabah kahvaltı ve akşam yemeği olan paketleri de tercih edebilirsiniz. Kabak Koyu’nda sadece yaz aylarında değil kış aylarında da doğayı doyasıya yaşayabileceğiniz huzurlu bir tatil yapabilirsiniz.

    Kabak Koyu’nda çeşitli kamp hizmeti veren birçok tesis bulunmaktadır. Yerdeniz Kamp, Shiva Camp, Kabak Natural Life, Bağ Camp Kabak, Mandala Camping, Secret Garden Camping, Sultan Kamp, Aşiyan Kamp, Atlas Camping Kabak Koyu’nda kamp hizmeti veren tesislerden bazılarıdır. İşletmelere ait çadırlarda kalabileceğiniz gibi kendi çadırınızı da kullanabilirsiniz. Tesislerde duş, tuvalet, internet, restoran ve bar hizmetleri bulunmaktadır.  

    Kabak Koyu Yeme İçme?

    Kabak koyu yeme içme sorusuna verilecek cevap biraz kısıtlı olacaktır. Burası sit alanı olduğu yeme içme alanları da kısıtlı olmaktadır. Burayı ziyaret edenler yeme içme ihtiyaçlarını ne zaman geleceği belli olmayan seyyar yemek satıcılarından karşılayabilirler. Kamp alanlarında ya da pansiyonlarda kalan turistler de kaldıkları yerin restoranından karşılaşmaktadırlar. Kabak Koyu’na günübirlik gidecekseniz yeme içme ihtiyaçlarınızı gelmeden karşılamanız daha iyi olacaktır. Kabak Koyu’na gelmeden önce Faralya Köyünde birbirinden güzel yöresel lezzetleri deneyebilirsiniz. Sıcacık köy ekmeği, taze yumurta, ev yapımı reçeller ve çeşitli peynirlerden oluşan meşhur kahvaltısının tadına doyamayacaksınız.  

    Kabak Koyu’na Yakın Nerede Konaklanır?

    kabak koyuna yakın villa

    Kabak Koyu gibi doğanın içinde yeşilin ve mavinin buluştuğu bir yere gidildiğinde hemen akla kamp fikri gelmektedir. Elektrik ve su ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz ve doğayla bütünleşebileceğiniz dingin bir ortamda konaklayabilirsiniz. Kamp alanlarında ayrıca ağaç ev seçenekleri de bulunmaktadır. Kamp güzel bir fikir olsa da biraz daha konforlu bir konaklama tercih edebilirsiniz. Koya gelmeden Faralya Köyünde bulunan pansiyonlarda yarım pansiyon ya da tam pansiyon seçenekleri ile konaklama sağlayabilirsiniz.

    Yukarıda saydığımız Kabak Koyu konaklama seçeneklerinin dışında doğanın içinde ve huzurlu konaklamayı konforlu, lüks ve modern bir villa kiralayarak sağlayabilirsiniz. Evinizin konforunda modern ev eşyalarıyla döşenmişMuğla kiralık villaile Kabak Koyu’na yakın bir konumda konaklayabilirsiniz. Yemyeşil doğanın içinde deniz ve doğa manzarasına sahip yüzlerce villayı bir arada bulabileceğiniz Villa Reyonu adresinden detayları inceleyebilirsiniz. Cazip fiyat avantajlarıyla villanızı kiralayıp tatilinize başlayabilirsiniz.

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin