Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Kalkan Nerede ve Kalkan’a Nasıl Gidilir?

    Yaz tatili için plan yapılırken, öncelikle gidilecek yer ile ilgili bilgi edinmekte yarar vardır. Son dönemlerde birçok kişinin tatil rotalarından biri olan Kalkan ile ilgili merak edilen sorulardan biri Kalkan nerede olmaktadır. Kültürel bir lokasyonda harika bir tatil yapmak isteyen birçok kişinin aklına takılan Kalkan hangi şehirde, nasıl ulaşım sağlanır gibi soruların yanıtı ise aşağıdaki satırlarımızda!

    Kalkan Nerededir?

    Antalya’nın Kaş ilçesine bağlı olan Kalkan, Likya uygarlığının izlerini taşımaya devam etmektedir. Temiz havası, denizi, Rumlar’dan kalan eski köy evleri ve yat limanı ile gözde bir tatil beldesidir. Kalkan nerede sorusuna daha net bir şekilde cevap vermek gerekirse; Antalya’nın batısında, Antalya ile Fethiye arasında kalan sahil şeridinde konumlandığını söylemek mümkündür. Kalkan, Likya uygarlığının en önemli yerleşim yerlerinden biridir. Likya medeniyetinin önemli kalıntıları bu bölgede yer alır. Bu açıdan önemli bir kültürel mirasa da sahiptir.

    Tertemiz Havası ve Denizi ile Ünlü Kalkan’a Nasıl Gidilir?

    Gerek doğası, denizi, gerekse tarihsel mirası ile son zamanların sık tercih edilen tatil beldesi Kalkan, yaz aylarında binlerce turist ağırlamaktadır. Bu nedenle birçok kişi tarafından Kalkan nerede, Kalkan’a nasıl gidilir gibi sorulara cevap aranmaktadır. Kalkan’ın nerede olduğu konusunda fikir sahibi olduktan sonra, ulaşımı konusunda da bilgi sahibi olmak gerekir.

    Hava yolu ile ya da kara yolu ile Kalkan’a ulaşım mümkündür. Yaz aylarında birçok farklı otobüs şirketi Kalkan’a seferler düzenlenmektedir. Özel araç ile de Kalkan’a ulaşım sağlanabilir. Fethiye-Kaş karayolu takip edilerek ya da Antalya üzerinden, Kemer, Kumluca, Demre, Kaş güzergahı üzerinden Kalkan’a gidilebilir. Kalkan, İstanbul'a 840km, Ankara’ya 660 km, İzmir’e 410 km uzaklıkta bulunmaktadır. Hava yolu ile gelmek isteyenler için ise, Kalkan’a en yakın hava limanının Dalaman Havalimanı olduğunu belirtmek gerekir. Dalaman Havalimanı ile Kalkan arasındaki mesafe, 123 km’dir. Havaalanından Kalkan’a, araç kiralayarak, taksi ile ya da özel transfer hizmeti ile ulaşılabilir. Ayrıca Havaş ya da MUTTAŞ seferleri ile Kaş otogara giderek oradan ise Kalkan’a giden toplu taşıma araçları kullanılarak da ulaşmak mümkün.

    Ege ve Akdeniz’in Ortasında Yer Alan Kalkan Hangi Şehirde?

    Güzel bir koyun ortasında kurulmuş olan bu tatil beldesi, denizi kumu, güneşi ve tarihi ile gidenlerin bir daha gitmek isteyeceği bir yerdir. Bünyesinde birçok restoran ve eğlence yerleri bulundurur. Bu açılardan yaz mevsiminde hem yerli hem de yabancı birçok turisti kendisine çeker.

    Patara plajı, Kaputaş plajına da oldukça yakın bir konumda olan beldenin, eski yıllarda bir Rum balıkçı köyü olduğu bilinmektedir. Bunların yanında Patara Antik Kenti ve Letoon Antik Kenti’ne de ev sahipliği yapmaktadır. Tarihi 3000 yıl öncesine dayanan Likya Medeniyeti'nin izleri ile dolu olan Kalkan ziyaretçilerine kültür ve doğa güzellikleri sunmaktadır.

    Eşsiz Doğa Harikası Olan Kalkan’da Gezilecek Yerler Nelerdir?

    kalkan gezilecek yerler

    Tatil planı için Kalkan’ı tercih edecekler Kalkan nerede, Kalkan’a nasıl gidilir gibi soruların yanında gezilecek yerler hakkında da bilgi toplamalılar. Bu nedenle tatil için bu bölgeyi tercih edecekler için Kalkan’ın nerede olduğu konusunda fikir sahibi olduktan sonra, tarihi ve turistik gezi rotası belirlemenin daha verimli ve keyifli bir geçirmeyi sağladığını söylemek gerekir. Çünkü Kalkan ziyaretçilerine hem tarihi güzellikler sunarken aynı zamanda denizi kumu güneşi ile keyifli ve huzurlu bir tatil imkanı da sunar.

    Kalkan’da bulunan Xanthos Antik Kenti UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde bulunmaktadır. Letoon Antik Kenti de gelenlerin mutlaka uğradıkları bir başka tarih mirası olan yerlerdendir. Bunların yanında Mavi Mağara, Güvercinlik Deniz Mağarası ve İnbaş Mağarası Kalkan’ın görülmesi gereken doğa güzellikleri arasındadır. Aynı zamanda birbirinden güzel plajları ile gelenlere huzurlu ve keyifli tatil fırsatı sunmaktadır. Bu bölgede tatil yapmak isteyenler, her ihtiyaca cevap verecek nitelikte kiralık tatil villasında konforlu bir tatilin tadını çıkarabilirler. Bunun için Villa Reyonu sitesinden dilediğiniz villayı seçerek rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz.

    Tatiliniz ve bütçeniz için herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için mutlaka güvenilir villa kiralama sitesi ve platformlarını tercih etmelisiniz. Villa Reyonu, uzun zamandır sağladığı müşteri memnuniyeti sayesinde en güvenilir kiralık villa seçenekleri ile akla gelen ilk adreslerden biridir.

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin