Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Kalkan'daki Plajlar ve Denize Girilecek Yerler

    Kalkan, Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı olan bir tatil beldesidir. Akdeniz ikliminin sağladığı sıcak atmosfere sahip olan Kalkan yaz aylarında kalabalık ve neşeli bir tatil yeri iken kış aylarında ise oldukça sakin bir dinlenme yeri olarak tercih edilebilir. Aynı zamanda Yunan adalarına yakın olması nedeni ile tarihi kalıntılara ve mekânlara da ev sahipliği yapan bir yerdir. Yaz aylarının bunaltıcı sıcaklığından uzaklaşmak için Kalkan'da tatil yapmayı tercih ettiyseniz ve Kalkan'da denize girilecek yerler arayışında iseniz haydi gelin Kalkan plajlarını hep beraber keşfedelim...

    Güvenli Bir Tatil için Kalkan Halk Plajı

    Kalkan merkezine 100 kilometre uzaklıkta olan bir plajdır. Merkeze yakın olması nedeni ile daha çok Kalkan'da yaşayan halk tarafından tercih edilir. Aynı zamanda Belediye Halk Plajı olarak geçen bu plaj 2010 yılından itibaren mavi bayrak sahibi olan plajlar arasında bilinir. Denizinin suyu dağlardan geldiği için serindir. Bu yüzden insanlar yaz aylarında serinlemek için temiz ve serin olan bu plajı tercih eder. Kalkan sahilleri arasında taşlık yapıda olan plajlardan biridir. Denizin altı çakıllı yapıda olduğu için deniz ayakkabısı ile yüzmeniz önerilir.

    Tarihi Dokusu ile Patara Plajı

    Kalkan denize girebilecek yerler arasında ilk sırayı Patara plajı alır. Patara plajı 12 kilometrelik sahil uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun plajı unvanına sahiptir. Kalkan merkeze 16 kilometre uzaklıkta olduğu için araba ile kolayca ulaşabilirsiniz. Denizin altı kum olduğu için yüzülmesi daha kolaydır. Patara plajı diğer plajlardan farklı olarak sadece serinlemek için değil tarih meraklıları için de tercih edilmesi gereken bir yerdir. Patara plajına çok yakın bir konumda Patara Antik Kenti bulunur. Aynı zamanda nesli tükenmekte olan Caretta Caretta kaplumbağaları için de yaşam alanı görevi gören bir plajdır.

    Yol Üzerinde Bir Uğrak Noktası: Kaputaş Plajı

    kalkan plajları

    Kaş ve Kalkan yolu üzerinde yer alan bir plajdır. Plaja ulaşmak için merdiven inmek her ne kadar zor gibi görünse de mavi suların güzelliğini görmek için merdivenleri inmenize değecektir. Bir kanyon ağzı olan bu plajın suyu kaynaktan geldiği için soğuktur. Sahilde ise çakıl taşları ve kum karışık bulunur. Ayrıca plaja serinlemek için gelenler, sadece 1 kilometre uzaklıkta olan Mavi Mağara'yı plajdan düzenlenen tekne turlarına katılarak ziyaret edebilir.

    Tatilde Sağlık Arayanlar İçin Gerenlik Plajı

    Gerenlik Plajı'na ulaşım yalnızca deniz yolu ile olur. Kalkan'dan yapılan tekne turlarının mola noktalarından biridir. Sadece deniz yolu ile ulaşılabildiği için sahip olduğu doğal yapı bozulmamıştır. Yabancı ve yerli turistler bu plaja sadece tatillerini geçirmek için değil aynı zamanda sağlık bulabilmek için de gelirler. Plaj doğal killi bir topraktan oluşur. Bu killi toprak ile çamur banyosu yapıldığında birçok cilt hastalığına iyi geldiğine inanılır. Bu nedenle Kalkan sadece gençlerin tatil yaptığı bir yer değil sağlık arayanlarında geldiği bir yerdir.

    Kalkan burada anlatılan plajları dışında daha birçok plaja ve görülmesi gereken doğal güzelliklere sahiptir. Konumu dolayısı ile de diğer illere ulaşımı oldukça kolaydır. Bu yüzden tatil yeri olarak tercih edildiğinde sadece Kalkan’ın plajları değil diğer güzelliklerini ve tarihi mekânlarını da görmeniz önerilir. Sakin yapısı ile de kafa dinlemek için uygun bir yerdir. Siz de günümüz koşullarında otellerin kalabalığına girmek istemiyorsanız ve rahatlıkla kalacak bir yer arayışındaysanız Villa Reyonu'ndan kendi tatil planınıza göre Kalkan'da bulunan ve zevkinize hitap eden villalardan birini kiralayabilirsiniz. Kendi tatil bütçenize göre olan villayı seçerek detayları Villa Reyonu'ndan hemen rezervasyon yaptırabilirsiniz.

    İnsan kalabalığından uzak, ev konforunda ve doğayla iç içe bir villa tatili için yapmanız gereken tek şey Villa Reyonu’ndan rezervasyon yaptırmak. Villa Reyonu TÜRSAB ve ETBİS kayıtlarıyla misafirleri için en güvenilir kiralık villa rezervasyon ve konaklama seçeneklerini sunuyor. Rezervasyon öncesi ve sonrasında bizimle direkt iletişime geçebilir ve sizin için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.

     

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin