villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    11Ocak2023

    Katrancı Koyu Gezi Rehberi

    katrancı koyunda güneşli mükemmel bir gün

    Türkiye’nin muazzam manzaralarına sahip yerlerden biri de Muğla Fethiye’de yer alan Katrancı Koyu’dur. Harika doğası ve tertemiz turkuaz mavisi denizi ile herkesi kendine hayran bırakır. Fethiye’nin eşsiz koylarından biri olan Katrancı Koyu, kalabalık tatil yerlerinden ve gürültüden uzakta eşsiz bir tatil deneyimi sunuyor. Huzur bulmak için doğayı tercih edenler için Fethiye Katrancı Koyu, nezih adreslerden biridir. Fethiye Göcek arasında düzenlenen tekne turları ile de koyun tamamını gezebilir, keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Oksijen deposu ormanlarda keşfe çıkabilir, doğanın içinde yürüyüşler yapabilir ve tertemiz denizinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Fiziksel ve mental açıdan dinlenmiş olarak ayrılacağınız Katrancı Koyu Plajı ile tatilinizde ailenizle ve sevdiklerinizle mutlaka görmeniz gereken yerlerden biridir.

    Katrancı Koyu, çam ağaçları ve okaliptüs ağaçları ile çevrilmiş eşsiz güzelliğe sahip koylardan bir tanesidir. İki farklı koydan meydana gelen Katrancı Koyu içinde bir de tabiat parkı bulunur. Katrancı Koyu ve Kızlar Koyu olarak ayrılan bu cennetten köşe, hem denize girmek isteyenlerin hem de doğa ile başbaşa vakit geçirmek, piknik yapmak ve kamp yapmak isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği bir lokasyondur. Birinci koy, genellikle kalabalık olan kısımdır. Koyun plajı kum ve çakıl karışımıdır. Denizin sığ olması sebebiyle özellikle çocuklu aileler tarafından oldukça tercih edilen bir yerdir. Ağaçların altına yerleştirilmiş masalarda piknik yapabilirsiniz. Bu koydan 5 dakikalık yürüyüş mesafesinde köprüyü geçince ikinci koya ulaşıyorsunuz. Bu koy nispeten daha sakin ve sessizdir. Burası kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktasıdır. 

    Doğal ve tarihi mirası ile öne çıkan Fethiye’nin gezilecek yerleri arasındaki listede üst sıralarda olmayı hak eden Katrancı Koyu Plajı, yeşilin ve mavinin eşsiz uyumunun sergilendiği doğa harikası bir yerdir. Ailenizle, sevdikleriniz ve arkadaşlarınızla eğlenceli ve keyifli vakit geçirebileceğiniz bir tatil seçeneğidir. Katran Koyu Plajı gezi rehberi yazımızda tatiliniz sırasında size yardım olabilecek bilgileri derledik. Bu yazımızda Katrancı Koyu nerede, Katrancı Koyu’na nasıl gidilir, Katrancı Koyu kamp yerleri, Katrancı Koyu yeme içme, Katrancı Koyu konaklama gibi soruların cevabını bulacaksınız. 

    Katrancı Koyu Nerededir?

    Katrancı Koyu, Muğla’nın popüler tatil beldesi Fethiye ilçesinde yer alır. Tertemiz koyları, yemyeşil doğası, köklü tarihi ve kültürel mirası ile öne çıkan Muğla Fethiye’nin doğal güzelliklerinden biridir. Fethiye merkeze 16 km uzaklıkta yer alan Katrancı Koyu, orman ve kamp alanı olan eşsiz bir lokasyondur.  

    Katrancı Koyu’na Nasıl Gidilir?

    Katrancı Koyu’na ulaşmak için öncelikle Muğla Fethiye’ye gitmeniz gerekiyor. Karayolunu tercih edecekseniz özel araçla İstanbul - Fethiye arası 800 km yaklaşık 9 saat, Ankara - Fethiye arası 630 km yaklaşık 7,5 saat, İzmir - Fethiye arası 330 km yaklaşık 5 saat süren yolculukla ulaşabilirsiniz. Otobüs ile seyahat etmeyi tercih ederseniz, Türkiye’nin hemen hemen her yerinde düzenlenen otobüs seferleriyle Fethiye otogara ulaşabilirsiniz. Otogara ulaştıktan sonra düzenli aralıklarla kalkan toplu taşıma araçları ile Fethiye merkeze gidebilirsiniz. Hava yolunu tercih edecekseniz, en yakın Dalaman Havalimanını tercih edebilirsiniz. Özellikle yaz sezonunda Türkiye’nin neredeyse her yerinden direkt ya da aktarmalı uçuş seferleri bulabilirsiniz. Havaalanına ulaştıktan sonra Havaş ya da Muttaş araçları ile Fethiye merkeze 35 - 40 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz. Dilerseniz hava alanından araç kiralayabilir veya özel transfer araçlarını kullanabilirsiniz. 

    Katrancı Koyu’na nasıl gidilir sorusuna cevap verelim. Muğla’ya 115 km, Fethiye merkeze 15 km mesafe olan Katrancı Koyu’na ulaşım oldukça kolaydır. Toplu taşıma ile Fethiye merkezden yarım saatte bir kalkan minibüslerle kamp alanına kadar gidebilirsiniz. Buraya ulaştıktan sonra 2 - 2,5 kilometrelik yolu yürüyerek koya gidebilirsiniz. Katrancı Koyu’ndan en son akşam saat 20:20’de kalkan araçlar, Fethiye’den ise 24:00’da hareket eder. Özel araçla Katrancı Koyu’na gitmek isterseniz Fethiye Göcek karayolu kullanarak 20 dakika içinde ulaşabilirsiniz. Katrancı Koyu’na diğer bir ulaşım yöntemi ise tekne turlarıdır. Fethiye Göcek arası tekne turlarına katılarak ya da Fethiye’den günübirlik düzenlenen tekne turları ile de Katrancı Koyu’na ulaşarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

    Katrancı Koyu Nereye Bağlı?

    Katrancı Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yer alan Yanıklar Mahallesine bağlı Katrancı Köyünün sınırları içindedir. Etrafı Ege Denizi ve ormanlarla çevrili Katrancı Koyu, günübirlik ziyaretçilerin ve kamp yapmak isteyenlerin uğrak noktası durumundadır. Rüzgarlara karşı korunaklı dalgasız ve sığ denizi ideal bir yüzme noktası oluşturduğu için oldukça fazla tercih edilen bir koydur.

    Katrancı Koyu Kamp Alanları

    katranca koyu tabiat parkında kamp yapan insanlar

    Muğla kamp alanları denince ilk akla gelen lokasyonlardan biri olan Katrancı Koyu’dur. Katrancı Koyu kamp yerleri çadır ve karavan kampı yapmak için uygundur. Doğa ile iç içe çam ağaçlarının altında iki koydan oluşan Katrancı Tabiat Parkı, huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin adreslerinden biridir. Katrancı Koyu kamp yerleri ihtiyaçlarınızı karşılamak üzere oluşturulmuştur. Elektrik, buzdolabı, tuvalet, duş, soyunma kabini, çamaşırhane, restaurant, market, temiz su, piknik masaları gibi imkanlarla konforlu bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Fiyata dahil olan bazı hizmetler için ekstra ücret ödemenize gerek kalmaz. Dalış, su sporları, doğa fotoğrafçılığı, yabani hayvan gözlemciliği, yüzme, doğa yürüyüşleri, seyir teraslarında eşsiz manzaraların keyfini çıkarma, hamak keyfi gibi çeşitli etkinliklerle keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

    Katrancı Koyu’nda kamp sezonu haziran ayında başlayıp eylül ayı sonuna kadar devam etmektedir. Denizi sığ ve dalgasız olan koy, oldukça talep gördüğü için yaz aylarında yoğunluk yaşanır. Yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için ve çocuklu aileler için ideal bir konaklama ve dinlenme yeridir. Katrancı Koyu kamp yerlerinde ayrıca bilardo, langırt ve çocukların severek oynayabileceği jetonlu oyuncakların olduğu bir de kafeterya bulunmaktadır. Kamp alanında çadır kiralama hizmeti olmadığı için gitmeden önce kendi çadırınızını temin etmeniz gerekiyor. Büyük ve küçük çadır alanları olarak ikiye ayrılan kamp yerlerine sıkıntı yaşamamak için randevu alarak gitmenizde fayda vardır. 

    Katrancı Koyu Kamp Alanı Giriş Ücreti Ne Kadar?

    Katrancı Koyu kamp alanına giriş ve kamp yapmak ücrete tabidir. Katrancı Koyu’na 2023 yılı için giriş ücretleri; kişi başı 13 TL,motosiklet ile giriş ücreti 26 TL, otomobil ile giriş 39 TL, küçük minibüs ile giriş 117 TL, büyük minibüs 195 TL, otobüs ile giriş 390 TL’dir. Katrancı Koyu kamp alanı giriş ücretleri; 4 kişilik çadır kampı 95 TL, karavan yeri ücreti 100 TL’dir. 4 kişiden sonra her kişi için ekstra 20 TL ücret alınmaktadır. Konaklama ücretlerine elektrik, su ve tüm ortak kullanım ücretleri de dahildir. Buzdolabı, çamaşırhane gibi olanaklardan yararlanmak için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Oldukça uygun fiyatlara doğayla başbaşa dingin bir tatil geçirebilirsiniz.

    Katrancı Koyu Yeme İçme?

    Katrancı Koyu yeme içme konusunda sorun yaşamayacağınız bir yerdir. Yeme içme ihtiyacınızı Katrancı Koyu’nda bulunan küçük restorandan ya da marketten alışveriş yaparak karşılayabilirsiniz. Fethiye merkezden alışveriş yaparak yemek yapmak için malzemeleriniz varsa kendi yemeğinizi yapabilirsiniz ya da mangal yakabilirsiniz. Dilerseniz buraya has akya ve fulye balıklarını kendiniz tutarak buradaki restoranda pişirttirebilirsiniz. Bölgenin yöresel lezzetlerini denemek için 15 km uzaklıkta yer alan Fethiye’ye gidebilirsiniz. Doğal ve taze ürünlerle yapılan yemeklerin bulunduğu restoranlarda birbirinden lezzetli tatları deneyebilirsiniz.  

    Katrancı Koyu’na Yakın Nerede Konaklanır?

    katrancı koyua yakın konaklanabilecek bir villa 

    Katrancı Koyu konaklama seçenekleri açısından geniş bir yelpazeye sahiptir. Otellerin kalabalığından ve gürültüsünden uzakta, doğanın içinde huzurlu bir tatil geçirmek isteyenlerin oldukça fazla tercih ettiği kiralık villalar, ev konforunda lüks bir tatil geçirmenizin en ideal yoludur. Katrancı Koyu Plajı’nda doyurucu ve eğlenceli bir gün geçirdikten sonra  Fethiye kiralık villa  seçeneklerinden size en uygun olan villanızda sorunsuz bir tatil geçirme imkanı bulabilirsiniz. Ayrıca Katrancı Koyu’na yakın konumda olan Ölüdeniz, Hisarönü, Ovacık, Çalış, Kayaköy gibi popüler tatil beldelerinden birinde de dilediğiniz kiralık villayı seçebilirsiniz.

    Özel havuzlu ve korunaklı Fethiye villa kiralama seçenekleri yaz kış istediğiniz dönemde tatil yapmaya uygundur. Her bütçeye ve zevke hitap eden kiralık villalardan tatil ihtiyaçlarınızı karşılayan bir tanesini seçebilirsiniz. Ailenizle, sevdiklerinizle ya da kalabalık arkadaş grubunuzla huzur içinde doğanın tadını çıkararak eğlenceli bir tatil geçirme fırsatı yakalayabilirsiniz. Güler yüzlü ve deneyimli ekibi ile misafirlerinin sorunsuz bir tatil geçirmesini hedefleyen Villa Reyonu adresinden birbirinden farklı yüzlerce villa arasından dilediğinizi kiralayabilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak cazip fiyatlarla villanızı kiralayabilirsiniz.

    Tatiliniz ve bütçeniz için herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için mutlaka güvenilir villa kiralama sitesi ve platformlarını tercih etmelisiniz. Villa Reyonu, uzun zamandır sağladığı müşteri memnuniyeti sayesinde en güvenilir kiralık villa seçenekleri ile akla gelen ilk adreslerden biridir.


    Oluşturulma Tarihi : 11.01.2023 10:41:42

    Son Güncellenme Tarihi : 23.12.2023 16:02:15

    Gezilecek Yerler
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin