villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    20Kasım2021

    Kelebekler Vadisi: Fethiye'de Cennetten Bir Köşe

    Doğa ve deniz turizmi açısından Türkiye’nin ve dünyanın en güzel rotalarından biri olan Kelebekler Vadisi, Akdeniz kıyı şeridinin eşsiz doğal güzelliklerine sahiptir. Fethiye Kelebekler Vadisi, sahip olduğu özelliklerle doğal sit alanı ilan edilmiştir. Çevresinde betonarme hiçbir yapıya izin verilmemektedir. Gürültüden ve stresten uzakta izole bir konumda olmasından dolayı, tatilini doğanın içinde ve huzurlu geçirmek isteyenlerin oldukça fazla tercih ettiği bir doğa harikasıdır. Muğla Kelebekler Vadisi, Dünya Mirası Koruma Vakfı (World Heritage Foundation) tarafından bölgede bulunan endemik bitki türlerinin zenginliği nedeniyle dünya üzerinde koruma altına alınması gerekli 100 dağdan biri olan Babadağ’ın eteklerinde yer alan Ölüdeniz, Kabak ve Kırdak koyları arasında bulunuyor.

    Fethiye Kelebekler Vadisi, harika doğasıyla ve eşsiz manzarası ile adeta cennetten bir köşedir. Kelebekler Vadisi, 350 metreyi aşan sarp kayalık duvarlar içinde kalan korunaklı bir yerdir. İsmini, burada yaşayan 80’den fazla kelebek türünden, özellikle de Kaplan kelebeğinden (EupogliaQuadripunctaria) almıştır. Kaynağını Faralya Mahallesi’nden alan ve 50 m yükseklikten aşağı dökülen şelale, vadinin tam ortasından akan bir dere ile Akdeniz’e ulaşır. Kelebekler Vadisi, kamp ve doğa tatili için en iyi adreslerden biri olarak gösterilmektedir. 300 metrelik kumsala ve tertemiz turkuaz mavisi bir denize sahiptir. Plak küçük çakıl taşlı ve kum karışıktır. Deniz tabanı 5 m sonra tamamen kum kaplıdır ve derinleşir. 1 Mart - 1 Kasım tarihleri arasından hizmet vermeye başlayan tesisin bilgisi dışında vadide konaklama yapmak mümkün değildir. Su ve elektrik gibi ihtiyaçlar, tesis tarafından karşılanmaktadır. Bu nedenle Kelebekler Vadisi’nde günde üç sefer elektrik verilmektedir. Sıcak su, güneş panelleri yardımı ile temin edilmektedir.

    Kumsala ve toprak zemin üzerine kurulan çadırlarda ya da teraslarda konaklamanın dışında buradaki işletme ziyaretçilere, doğal açık büfe kahvaltı, akşam yemeği, ortak kullanım için tasarlanmış duş ve tuvalet gibi imkanlar sağlamaktadır. Ayrıca ziyaretçilerin güvenli bir şekilde tatil geçirmelerinden de sorumudur. Aktiviteler açısından bakıldığında da Fethiye Kelebekler Vadisi, sezon süresince birçok eğitmen ve uzman eşliğinde seminerler ve dersler gerçekleştirilir. ¨Kelebekler Okulu Projesi¨ olarak adlandırılan proje çerçevesinde sanatsal, bedensel ve zihinsel disiplinler aracılığıyla çevre bilincini uyandırmak, eğlence ve tatil anlayışını doğa ile uyumlu hale getirebilmek için kitlelere ulaştırmak amaçlanmıştır. Bu eğitimler içinde mutfak, denizcilik, ziraat, balıkçılık, el becerileri, yoga, meditasyon, doğa felsefesi ve tasavvuf gibi dersler vardır.

    Fethiye Kelebekler Vadisi’nin tarihçesine baktığımızda Işıklar Ülkesi Likya Uygarlığında M.Ö. 3. ve 4. yüzyıllarda Perdikia (Faralya) kasabasının iskelesi olarak kullanıldığı görülür. Daha sonra Bizans ve Osmanlı Dönemlerinde kullanılan evler, kilise ve diğer yapılar kanyona yol açma sırasında kullanılmıştır. Koleksiyoncu - fotoğrafçı Rıfat Kılar, 70’li yılların sonunda vadideki kelebeklerden esinlenerek buraya ¨Kelebekler Vadisi¨ demek lazım demiş. O güne kadar ¨Gördümsu¨olarak tanınan vadi, ilk defa bu şekilde telaffuz edilmiş. 1987 yılında H. Deniz Bayramoğlu, bu ismi kullanarak ¨Kelebekler Vadisi¨nin doğmasına neden olan işletmeyi kurmuştur.

    Fethiye’de cennetten bir köşe olan Kelebekler Vadisi, güzelliği ile herkesi kendine hayran bırakıyor. Kelebekler Vadisi gezi rehberi yazımında bu yemyeşil ve masmavi cenneti, doğa severler için tanıtmayı amaçladık. Kelebekler Vadisi gezi rehberi yazımızda Kelebekler Vadisi nerede, Kelebekler Vadisi’ne nasıl gidilir Kelebekler Vadisi konaklama gibi soruların yanıtlarına cevap bulacaksınız.

    Kelebekler Vadisi Nerede?

    Kelebekler Vadisi, Fethiye ilçesinin Ölüdeniz Mahallesinde yer alır. Ölüdeniz ve Kelebekler Vadisi arası 8 km’dir. Korunması gereken 100 dağdan biri olan Babadağ’ın eteklerinde konumlanır. 

    Kelebekler Vadisi’ne Nasıl Gidilir?

    Kelebekler Vadisi’ne nasıl gidilir sorunun üç alternatifi vardır. Muğla Kelebekler Vadisine hem yukarıdan eşsiz manzarayı seyretmek için hem de plaj kısmında güzel bir gün geçirmek için ziyaret edebilirsiniz. 

    Karayolu ile ulaşmak isterseniz; özel aracınızla ya da dolmuşlarla gidebilirsiniz. Özel aracınızla ilk önce Ölüdeniz’e gitmeniz gerekiyor. Ölüdeniz sahile gelmeden önce Kıdrak Caddesi’ne dönünce karşınıza çıkacak ilk durak Kıdrak Plajı çıkacak. Buradan devam ederek virajlı yollardan yukarı çıkarak Kelebekler Vadisi’ni tepeden gören kayalık alana ulaşmış olacaksınız. Kelebekler Vadisi’ne dolmuş ile gitmek isterseniz, Ölüdeniz’den Faralya’ya giden dolmuşları kullanabilirsiniz. Dolmuş sefer saatleri şöyledir; Ölüdeniz’den 11.00 - 14.00 - 18.00 saatlerinde, Kelebekler Vadisi’nden ise 09.30 - 13.00 - 17.00 saatlerinde ulaşım sağlayabilirsiniz. Kelebekler Vadisi’nin plaj kısmına ulaşmak isterseniz karayolu ulaşımı yoktur. Buraya gelmek için deniz yolunu kullanmak gerekiyor.

    Deniz yolu ile ulaşım; Kelebekler Vadisi’ne deniz yolu ulaşımı içi iki seçenek bulunmaktadır. İlki Ölüdeniz’den kalkan tekne turları ile gelebilirsiniz ya da Ölüdeniz Belcekız Plajı’ndan kalkan Kelebekler Vadisi tekne servisleri ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Günübirlik tekne turları ile burada bir saat vakit geçirebilirsiniz. Daha uzun vakit geçirmek isterseniz dolmuş tekneler daha uygun bir seçenek olacaktır. Tekne ücretleri kişi başı olarak gidiş - dönüş ödeniyor. Fiyatlar değişkenlik göstermektedir.

    Hava yolu ulaşım; Kelebekler Vadisi’ne ulaşmak için buraya en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı’dır. Dalaman Havalimanı ile Kelebekler Vadisi arası 68 km’dir. Dalaman Havaliamanı’ndan Fethiye’ye geldikten sonra Faralya dolmuşları ile Kelebekler Vadisi’ne ulaşabilirsiniz. 

    Kelebekler Vadisi Nereye Bağlı?

    Kelebekler Vadisi, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlıdır.  

    Kelebekler Vadisi Girişi Ücretli Mi?

    Kelebekler Vadisi giriş ücreti yetişkinler için 17,5 TL, çocuklar için 7,5 TL’dir. Kelebekler Vadisi’ne gidiş - dönüş kişi başı tekne dolmuşlarının ücreti ise 100 TL’dir.

    Kelebekler Vadisi’ne Yakın Gezilebilecek Yerler

    Kelebekler Vadisi, eşsiz manzaralar sunan ve çeşitli aktiviteler yapabileceğiniz cennetten bir köşedir. Vadide yüzme, dalış, trekking, kamp, fotoğrafçılık gibi birçok eğlenceli aktivite yapabilirsiniz. Ailenizle ve sevdiklerinizle birlikte sakin bir atmosferde keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Kelebekler Vadisi gezi rehberi yazımında Kelebekler Vadisi’ne yakın gezilecek yerlerden bahsedeceğiz. Kelebekler Vadisi’ni ziyaretiniz sırasında birbirinden güzel lokasyonları da görebilirsiniz.

    Kabak Koyu: Kabak Koyu,Kelebekler Vadisi gibi Babadağ eteklerinde yer almaktadır. Fethiye ilçesi Faralya Köyü sınırları içinde konumlanmıştır. Kanyon biçimindeki vadinin 200 m genişliğinde bir plajı bulunmaktadır. İçinde Aladere’nin oluşturduğu şelaleler ve göletler vardır. Kelebekler Vadisi’ne 4 km mesafe yer alır. Ölüdeniz’den tekne kiralayarak ya da özel aracınızla koya ulaşabilirsiniz. Kabak Koyu’nun turkuaz mavisi denizi biraz dalgalıdır. Trekking, kamp, dalış ve su sporları için ideal bir noktadır. Doğayla başbaşa bir gün geçirmek isterseniz bu koya gelebilirsiniz. Kelebekler Vadisi’nde görebileceğiniz Kaplan kelebeği burada da bulunmaktadır. 

    Babadağ:Korunması gereken dağlar listesinde olan Babadağ, yaşlı ve endemik bitki örtüsü sebebi ile milli park statüsündedir. Yüzlerce yıllık sedir, ardıç ve akçaağaç türleri bulunmaktadır. Babadağ’da yapılan en önemli aktivite, ekstrem sporları sevenler için heyecan ve adrenalin yaşayabileceğiniz yamaç paraşütüdür. Uzman pilotlar eşliğinde güvenli bir şekilde yeşilin ve mavinin eşsiz manzarasını yukardan izleyebilirsiniz. Yamaç paraşütü yaparkenKelebekler Vadisi’ni sol tarafınızda görebilirsiniz.

    Ölüdeniz:Ölüdeniz, Muğla Fethiye ilçesinde yer almaktadır. Denizi sakin ve durgundur. Turkuaz mavisi berrak denizi tertemizdir. Çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça ideal bir denizdir. Buradan tekne turları ileKelebekler Vadisi’ne gitmeniz mümkündür. Dünyanın en çok fotoğraf çekilen plajlarından biridir. Fethiye’den kalkan dolmuşlarla 6 - 7 dakika içinde Ölüdeniz’e gelebilirsiniz. Mavi bayrak ödülüne layık görülen plaja uygun miktarda bir giriş ücreti alınmaktadır. Ölüdeniz’de yeme içme, duş, tuvalet, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz tesisler ve restoranlar bulunmaktadır.

    Mavi Mağara:Mavi Mağara Fethiye Ölüdeniz’e 2 km mesafede yer alır.Kelebekler Vadisi, tekne turlarına katıldığınızda Mavi Mağara da uğrayacağınız rotalardan biridir. Bu mağaranın diğer bir adı da Soğuk Su’dur. Jeolojik dönemlerde denizin ve rüzgarın aşındırmasıyla oluşmuş ilginç bir mağaradır. Deniz altındaki bitkilere güneş ışığının yansıması nedeniyle mavi renkte görünür. Mağaranın tek girişi bulunmaktadır. Tekneden yüzerek mağaranın içine girebilirsiniz. Büyüleyici bir atmosferde, tertemiz ve serin denizin için yüzebilir, su altı dalışı yapabilirsiniz. eşsiz bir deneyim yaşayabilirsiniz.

    Akvaryum Koyu:Fethiye Ölüdeniz’den kalkan tekne turları ile Akvaryum Koyu’na ulaşabilirsiniz. Cam gibi denizi ve rengarenk balıkları ile yüzme ve dalış keyfi yaşayabileceğiniz Akvaryum Koyu, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağıdır. Büyüleyici güzelliği ile dikkat çeken koy, sabah 09.00 ile akşam 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz. Denizde keyifli bir gün geçirmek isterseniz Akvaryum Koyu’nun eşsiz doğasını tercih edebilirsiniz.

    Kıdrak Koyu:Kıdrak Koyu Tabiat Parkı Plajı, Kelebekler Vadisi ile Ölüdeniz arasında çam ağaçlarının arasında bir doğa harikasıdır. Fethiye merkeze 14 km uzaklıkta yer almaktadır. Fethiye ilçesindenKelebekler Vadisi’ne giden dolmuşlarla koya ulaşabilirsiniz.Eşsiz kumsalı ve turkuaz mavisi tertemiz denizi ile son dönemlerde oldukça ilgi çekmeye başlamıştır. Plaj kısmı çakıl taşlı olduğu için deniz ayakkabısı ile gidilmesi tavsiye edilir. Çocuklu ailelerin rahatça yüzebileceği, piknik ve kamp yapabileceği güzel bir atmosferi vardır. Tabiat parkı olduğu için birçok ağaç türünü bir arada görebilirsiniz. Plaja giriş ücretlidir. Ayrıca plajda ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz restoran, büfe, mangal ve piknik masaları, duş ve tuvaletler bulunmaktadır.  

    Soğuk Su Koyu:Ölüdeniz tekne turları ile Soğuk su Koyu’na denizden ulaşabilirsiniz. Doğanın huzurlu ortamında hem denize girebilir hem de kamp kurabilirsiniz. Kamp yapmak için gerekli malzemeleri ve yeme içme ihtiyacınızı tedarik ederek gelmelisiniz. Turkuaz renkli buz gibi denizi yazın sıcağından bunaldığınızda serinlemek için idealdir.

    Kelebekler Vadisi Yakını Konaklama

    Kelebekler Vadisikonaklama yapmak için misafirlerine kamp, bungalov ve taş evler gibi alternatifler sunmaktadır.Kelebekler Vadisi yakınında konaklama yapmak istiyorsanız doğanın sakin ve huzurlu ortamında konumlanan  Muğla villa kiralama  seçenekleri ile oldukça keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Doğa ve deniz manzaralı birbirinden nezih yüzlerce farklı ihtiyaca yönelik tasarlanmış kiralık villa bulunmaktadır. 2 ila 12 kişilik konaklama kapasitesine sahip villalarda ailenizle, sevdiklerinizle ya da kalabalık arkadaş grubunuzla eğlenceli ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Kendinizi evinizin konforunda hissedeceğiniz Muğla villa kiralama ile özgürce dilediğinizi istediğiniz zaman yapabilirsiniz.

    Korunaklı bahçe alanı ve özel havuzu ile kalabalık ve gürültülü otel ortamından uzakta huzurlu ve size özel bir tatil yapabilirsiniz. Muhafazakar villa, çocuk havuzlu villa, jakuzili villa, balayı villası, evcil hayvan izinli villa gibi birçok farklı konseptteki villalardan birini tercih edebilirsiniz. TÜRSAB onaylı güvenilir kiralama platformu Villa Reyonu ile zevkinize ve bütçenize hitap eden villayı kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Erken rezervasyon avantajlarından yararlanmak ve kiralık villaların özelliklerini incelemek için Villa Reyonu adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Daha önce Villa Reyonu aracılığıyla kiralık villada tatil deneyimi yaşayan misafirlerimiz muhteşem bir tatil deneyimi yaşıyorlar. Tamamen gerçeği yansıtan villa kiralama yaparak villaların fotoğrafları sayesinde hiçbir sürpriz yaşamadan huzurla tatilin keyfini çıkartabilir,  kendinizi evinizin konforunda gibi hissedebilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 7.08.2023 19:03:09

    Gezilecek Yerler
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin