villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00, 09:00 - 01:00
villareyonu
    27Şubat2023

    Kız Koyu Plajı Nerededir ve Nasıl Gidilir?

    Marmaris’in en özel plajlarından biri olan Kız Kumu Plajı, yerli ve yabancı turistler tarafından oldukça sık ziyaret edilir. Doğayla içi içe ve huzurlu ortamı ile sakin bir tatil geçirmek için ideal noktalardan biridir. Kız Kumu Plajı etrafını saran çam ormanları ile gizlenmiş durumdadır. Eski Rum köylerinin bu olduğu bölge, eskiden ¨Kırvasil¨ olarak anılıyormuş. Tertemiz ve berrak denizi ile ailenizle ve sevdiklerinizle vakit geçirmek için oldukça elverişlidir. Bu plajı özel kılan yönü ise denizin içindeki patika benzeri kumsaldır. Kız Kumu Plajı’nın enteresan bir hikayesi de vardır. Denizin üstünde yürüyormuş hissi veren bu ilginç oluşumun ilginç bir efsanesi vardır. Bu efsaneye göre çok uzun yıllar önce Bybassos Kralı’nın kızı, güzel prenses fakir bir balıkçıya aşık olur. Ancak bu aşktan haberi olan kral, bu durumdan hiç hoşnut değildir. Bu nedenle balıkçı ve güzel prenses geceleri gizlice buluşuyorlardı. 

    kız kumu plajının mükemmel bir manzarası

    Prenses gece olduğunda kandil ile balıkçıya gizli bir işaret göndererek her gece buluşuyorlarmış. Balıkçı bu işaretin prensesten geldiğini anlayarak onunla her gece aynı yerde buluşuyormuş. Fakat bu buluşmayı far eden askerler krala haber verir. Bu olayın üzerine kral çok öfkelenir ve kızını takip etmeye başlar. Balıkçı ve prensesin buluşma yöntemlerini keşfeden kral, askerlerine kandil ile kendilerinin işaret vermesini ister. Kandil işaretini gören balıkçı prensesin olduğu kumsala kayığı ile gider. Bunu fark eden prenses askerlerin elinden kaçarak sevgilisine doğru koşmaya başlar. Bu sırada bir mucize gerçekleşir ve prensesin koştuğu yerler kumsala dönüşmeye başlar. Bunu gören askerler ok atmaya başlarlar. Ancak attıkları ok, balıkçıya değil prensese isabet eder. Kumsal prensesin kanıyla kırmızıya döner. Bu olaydan sonra ne prensesten ne de balıkçıdan bir daha haber alınamamıştır.

    Kız Kumu Plajı, 600 m uzunlukta 3 m genişliğinde denizinin içindeki kızıl rengi kum ve çakıl karışımıdır. Kumsal kısmı ise hafif taşlı ve kum karışıktır. Denizi son derece duru ve temizdir. Kız Kumu, korunaklı bir koyun uç kısmında bulunduğu için dalgasız ve çok derin değildir. Deniz suyu çok fazla tuzlu değildir ve ılıktır. Çocuklu aileler ve yüzmeyi yeni öğrenenler için oldukça idealdir. Koyun orta kısmında yer alan adada ise Bybassos Antik Kenti’nin kalıntıları yer alır. Kız Kumu Plajı gezi rehberi yazımızda size yardımcı olması için Kız Kumu hakkında merak edilen sorulara yanıt vermeye çalıştık. Kız Kumu Plajı nerede, Kız Kumu Plajı’na nasıl gidilir, Kız Kumu Plajı Koyu kamp yerleri, Kız Kumu Plajı konaklama gibi soruların yanıtlarını yazımızda bulacaksınız.

    Kız Kumu Plajı Nerededir?

    Kız Kumu Plajı nerede sorusunun cevabı, Muğla ili Marmaris ilçesinde yer alan Orhaniye Köyü olacaktır. Orhaniye Turgut’tan 2,5 km uzaklıkta yer almaktadır.  Görenleri kendine hayran bırakan Kız Kumu, kendine özgü özel yapısı sayesinde uzaktan bakınca denizin üstünde yürüyormuş gibi gözükür. Bunun nedeni ise denizin içinde yer alan 600 metrelik, patika şeklinde uzanan bir kumsalın yer almasıdır. 

    Kız Kumu Plajı’na Nasıl Gidilir?

    Kız Kumu Plajı’na nasıl gidilir sorusunun iki cevabı vardır. Kız Kumu Plajı’na özel aracınız ile ulaşmak için en iyi güzergah Marmaris yolu tercih edilecekse Datça yoludur. Marmaris - Datça yolu üzerinden yaklaşık yarım saat ilerledikten sonra Hisarönü - Orhaniye - Selimiye sapağına geleceksiniz. Buradan 5 km daha ilerledikten sonra Kız Kumu’na ulaşabilirsiniz. Toplu taşıma ile ulaşım sağlamak isterseniz, Marmaris merkezden düzenli olarak kalkan seferlerle Orhaniye dolmuşlarını tercih edebilirsiniz.

    Kız Kumu Plajı’na özel aracınızla farklı şehirlerden gelmek isterseniz Marmaris - Datça karayolunu kullanarak gidebilirsiniz. İstanbul ile arası 747 km 8 saat, Ankara ile arası 691 km 8 buçuk saat, İzmir ile arası 286 km 3 saat 35 dakika gibi bir sürede ulaşabilirsiniz. Hava yolu ile Kız Kumu’na ulaşmak isterseniz, en yakın havalimanı Dalaman Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Kız Kumu Plajı’na 117 km mesafede yer alan havalimanından araç kiralayarak 1 saat 50 dakikalık bir yolculukla ulaşım sağlayabilirsiniz.

    Kız Kumu Plajı Nereye Bağlı?

    Kız Kumu Plajı, Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlıdır. Marmaris’in 30 km güneybatısında yer alan plaj, oluşumuyla Türkiye’nin en ilginç yerlerinden biridir. 

    Kız Kumu Plajı Yakını Kamp Alanları

    Kız Kumu Plajı, Marmaris’in en beğenilen plajlarındandır ve görenleri kendine hayran bırakır. Kız Kumu Plajı Koyu kamp yerleri açısından birçok alana sahiptir. Doğa ile başbaşa kalmak isteyenler için el değmeden kalabilmiş Kız Kumu Plajı’na yakın kamp yapmak için özel kamp alanlarında konforlu hizmet bulabileceği yerler vardır. Doğa harikası bir konumda günlük hayatın stresinden uzakta sakin ve huzurlu bir şekilde kamp yapabilirsiniz. Kamp yapmak için hizmet sunan özel araziler bulunmaktadır. Kız Kumu Plajı yakını kamp alanlarından birkaçını sizin için derledik.

    Sincap Motel Kamping: Kız Kumu Plajı’na oldukça yakın konumdadır. Kamp alanları Kız Kumu manzarasına sahiptir. Kamp alanında ortak kullanım banyo, tuvalet, mutfak alanı bulunmaktadır. Elektrik, Wi-Fi, restoran bulunmaktadır. Tesise ait özel plajda şezlong ve şemsiye bulunuyor. Masmavi denizin tadını çıkarabilir, doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Huzurlu bir şekilde dinlenebilirsiniz. Kişi başı çadır kampı 100 TL’dir.

    kzı kumu plajının drone fotoğrafı

    Olive Tree Bungalows: Kız Kumu Plajı’na sıfır konumda yer alan tesis, dilerseniz ev konforunda hizmet veriyor. Tesiste çadır kiralayabilir veya kendi çadırınızı kurabilirsiniz. Duş, tuvalet, elektrik, Wi-Fi, restoran gibi hizmetler bulunmaktadır. Plajda şezlong ve şemsiye gibi olanakları vardır. Kamp ücretleri sezona ve resmi tatillere göre değişkenlik göstermektedir. Tertemiz denizde yüzebilir, sandal, kano ve tekne turlarına katılabilirsiniz.

    Kız Kumu Plajı Girişi Ücretli Mi?

    Kız Kumu Plajı’na herhangi bir ücret ödemeden girebiliyorsunuz. Otopark bulunmadığı için aracınızı yol kenarına park ediyorsunuz. Kız Kumu Plajı’na günün her saati bir saat kısıtlaması olmadan gidebilirsiniz.

    Kız Kumu Plajı’na Yakın Nerede Konaklanır?

    Kız Kumu Plajı konaklama için pek çok alternatif bulabileceğiniz bir lokasyondur. Doğanın içinde huzur dolu bir konaklama yapmak isterseniz  Muğla villa kiralama  hayallerinizdeki tatili yaşayabilirsiniz. Deniz ve doğa manzaralı, farklı beğenilere göre tasarlanan yüzlerce değişik mimaride kiralık villa bulunmaktadır. Her kesimden insanın bütçesine hitap eden bir villa seçeneğine, TÜRSAB onaylı, güvenilir kiralama sitesi Villa Reyonu adresinden ulaşabilirsiniz. Uzman ve güler yüzlü ekibi misafirlerinin kusursuz bir tatil geçirmesi için hizmet veriyor.

    Her zevke uygun farklı özelliklere sahip kiralık villa bulunmaktadır. Balayı villası, çocuk havuzlu villa, muhafazakar villa, ısıtmalı ve kapalı havuzlu villa, evcil hayvan izinli villa, jakuzili villa gibi pek çok seçenek bulunur. Özel havuzlu ve korunaklı bahçeli bu villalarda ailenizle, sevdiklerinizle ya da arkadaş grubunuzla birlikte eğlenceli ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. Bütçenize ve zevkinize uygun olan villa seçeneğini erken rezervasyon avantajlarından yararlanarak istediğiniz tarihte daha ekonomik fiyatlara kiralayabilirsiniz. Tatilinizi huzurlu ve sakin bir yerde sorunsuz bir şekilde geçirmek isterseniz Villa Reyonu adresini ziyaret ederek tatilinizi planlayabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 27.02.2023 12:16:45

    Son Güncellenme Tarihi : 23.12.2023 17:30:04

    Gezilecek Yerler
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin