villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    30Ocak2023

    Meis Adası Gezilecek Yerler Rehberi

    meis adasında fotoğraf çekinen bir kadın

    Meis ya da diğer adıyla Kızılhisar, Yunanca Megisti, Osmanlıca Kastelûrizen olarak bilinmektedir. Yüz ölçümü 11.98 kmolan adanıntek yerleşim yeri, Kastellorizo Köyüdür. Bu isim, Aziz Yuhanna Şövalyelerinin burada yer alan kızıl kayalardan dolayı adaya verdikleri ad olan, Château-Roux (Kızıl Şato)’nun bozulmuş biçimidir. Meis Adası’nın ilk sakinleri Likyalılardır. Daha sonra sırasıyla Mısır, Napoli Krallığı ve Osmanlı İmparatorluğu hakimiyetine girmiştir. Birinci Dünya Savaşından sonra İtalya’ya, İkinci Dünya Savaşından sonra da Yunanistan’a bırakılmıştır.

    Adanın en önemli geçim kaynağı sünger avcılığı olmakla birlikte az miktarda üzüm ve zeytin de yetiştirilmektedir. Nüfusu 400 - 500 arasında olan Meis Adası, yaz aylarında burada yazlığı olan Rumlar tarafından ve özellikle Türkiye’den gelen turistler tarafından oldukça yoğunlaşır. Rengarenk evleri, dar ve sevimli tarihi sokakları, lezzetli yerel tatları, doğal ve tarihi güzellikleri oldukça popüler bir lokasyondur. Tatilinizde size fikir vermesi için Meis Adası gezi rehberi yazımızda Meis Adası gezilecek yerler, Meis Adası nerede, Meis Adası’na nasıl gidilir, Meis Adası yeme içme, Meis Adası yakını konaklama ve Meis Adası plajları gibi soruların cevabını vereceğiz. 

    Meis Adası Nerededir?

    Meis Adası nerede diye baktığımızda Türkiye’ye oldukça yakın bir ada olduğunu görürüz. Yunanistan’ın On İki Adalar olarak bilinen adalarından bir tanesidir.Schengen vizesi ileKaş ilçesinden kalkan feribotlarla kolayca ulaşılabilen bir yerdir. Meis Adası’nın kuzey ve kuzeydoğusunda Türkiye’nin Akdeniz kıyıları, güneyinde Libya, güney doğusunda Kıbrıs Adası, kuzeybatısında ise Rodos Adası yer almaktadır. Ada’nın Türkiye ve Rodos Adası ile ticari ve turizm ilişkileri bulunmaktadır.

    Meis Adası Nereye Bağlı?

    Meis Adası, Doğu Akdeniz’de On İki Ada’dan biridir ve Yunanistan’a bağlıdır. Türkiye’nin Akdeniz kıyılarına 2 km mesafede yer alır. Antalya Kaş ilçesinin karşı kıyısında yer almaktadır. 

    Meis Adası’na Nasıl Gidilir?

    Meis Adası’na nasıl gidilir sorunun cevabı olarak en kolay ve pratik yol Antalya Kaş’tan kalkan feribotlarla ulaşımdır. Adada havalimanı vardır ancak Türkiye’den uçuş yoktur. Kaş’a gelmişken Meis Adası’nı da gezmek istersenizSchengen vizeniz varsa marinada yer alan Meis Express Head Office ya da ilçede her yerde bulabileceğiniz turizm acentaları ile görüşebilirsiniz. Schengen vizeniz yoksa  marinadaki Meis Express Head Office ile görüşerek Meis Adası için Kapı Vizesine başvurmanız gerekiyor. Kapı Vizesi, normal pasaport işlemlerindeki prosedürler ile yaklaşık 3 - 4 iş günü içerisinde çıkmaktadır. Acentalar aracılığı ile adaya giriş ve çıkışınız organize ediliyor, emniyet ile görüşüp pasaportlar onaylanıyor. Ertesi gün limanda buluşarak feribota konforlu bir şekilde binişiniz sağlanıyor. Kaş’tan 20 dakikalık bir feribot yolculuğu ile Meis Adası’na ulaşabilirsiniz. Adada dilediğiniz gibi gezebilirsiniz. Feribot, Kaş’tan sabah 10:00’da kalkıyor, Meis Adası’ndan ise akşam üzeri saat 16:00’da Türkiye’ye dönüş için hareket ediyor. Adada çok az araç bulunuyor. Dilerseniz motor kiralayarak dilerseniz de yürüyerek Meis Adası’nın renkli evlerle süslü bakımlı sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz. 

    Meis Adası’nda Gezilecek Yerler

    meis adası körfezinde renkli güzel evler

    Meis Adası tertemiz berrak denizi, rengarenk sevimli evleri, bozulmamış mimarisi, eğlenceli tavernaları, doğal ve tarihi mirası ile oldukça ilgi çekicidir. Meis Adası gezilecek yerler açısından oldukça zengindir. Dost canlısı esnafı ile ziyaretçilerini sıcacık karşılayan sevimli bir Yunan adası olan Meis, görenleri kendine hayran bırakıyor. İki şapeli, müzesi, kalesi, manastırları ve plajları ile Meis Adası gezilecek yerler misafirlerini mutlu ediyor. Adanın arka sokaklarını keşfetmek, sıcakkanlı insanlarıyla tanışmak için harika bir fırsat sağlar. Oldukça popüler mekanlara sahip adanın, insanı mutlu eden bir atmosferi vardır. El değmemiş doğal güzellikleri, şirin mekanları ve keşfedilmemiş lokasyonları ile Meis Adası, misafirlerine eşsiz bir tatil deneyimi sunar. 

    Mavi Mağara

    meis adası mavi mağarada bir tekne

    Binlerce yıl doğanın özenle işlediği Mavi Mağara, Meis Adası’nın en özel noktalarından biridir.Blue Grotto, Cave Parasta, Phokia ve Blue Cave gibi isimlerle de anılan Mavi Mağara, unutulmaz anlar yaşayacağınız bir atmosfere sahiptir. Güneş ışınlarının kırılması ile oluşan, büyüleyici fosforlu bir mavi renkle karşılaşacağınız mağaranın tertemiz ve berrak denizinde yüzebilir, farklı bir deneyim yaşayabilirsiniz. Mavi Mağara’ya Meis Adası Limanından deniz taksileri ile 10 € gibi bir ücret karşılığında 15 dakika süren bir yolculukla gidebilirsiniz. Güneş ışınları mağaraya  sabahtan öğleye kadar girmektedir. Bu yüzden ziyaretler öğlene kadardır. Mavi Mağara planınızı bu saatlere göre ayarlamanız da fayda vardır. Mağaranın tavan yüksekliği 25 m, uzunluğu 50 m ve genişliği ise 30 m’dir. Görenleri kendine hayran bırakan Mavi Mağara’nın yapısı özenle korunduğu için doğal güzelliği bozulmadan kalmıştır. Meis Adası gezilecek yerler listenizde üst sıralarda olmayı hak eden bir doğa harikasıdır. 

    St. George Plajı

     

    Mavi Mağara gezisinden sonra dönüşte Saint George ( Aya Yorgi ) Adası’na geçebilirsiniz. Şayet Mavi Mağara’ya gitmeyecekseniz, Meis Adası Limanından St George servisleri ile de plaja ulaşabilirsiniz. Ada da ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir işletme bulunuyor. Şezlong ve şemsiye kiralamak da ücretlidir. St. George plajı, Meis Adası plajları içinde en güzelidir. Meis Adası plajları ve denizi genel olarak taşlıdır. Bu yüzden yanınızda deniz ayakkabısı bulundurmalısınız.

    St. GeorgeOf The MountainManastırı

    St. GeorgeOf The MountainManastırı’na ulaşmak için ada merkezinin arkasında yer alan 400 adet taş merdiveni tırmanmanız gerekiyor. Yukarı çıktıkça limanı, rengarenk evleri ve masmavi denizi kuşbakışı görebilirsiniz. Bizans mimarisine sahip manastıra varınca eşsiz manzaralarla karşılaşacaksınız.

    St. John Kalesi

    Meis Adası gezi rehberinde yer alan nadir tarihi yerlerden bir tanesidir. 14. yy’da İtalyanlar tarafından inşa edilen kale, Kızıl Kale olarak da adlandırılır. İtalyanlar ise kaleyi Castello Rosso adı ile anmaktadır. Kaleye çıktığınızda serin bir hava eşliğinde turkuaz mavisi muazzam bir manzara ile karşılaşacaksınız.  

    meis adası kalesinin uzaktan bir görünümü

    Meis Adası Sokakları

    Meis Adası’nın en ilgi çeken gezi rotası şüphesiz, adanın sokaklarının ve rengarenk pastel tonlardaki evlerinin arasında keşfe çıkmaktır. Birbirinden bakımlı sokaklar arasında dolaşırken nostaljik bir dünyaya adım atmış gibi hissedeceksiniz. Harika fotoğraflar çekebilir ve sıcak kanlı esnafla tanışabilirsiniz.

    Osmanlı Camii Müzesi

    Meis Adası’na 18. yy’da inşa edilen Osmanlı Dönemi camiisini, ilk başta buraya yerleşen yeniçeri birliği ve ticaretle uğraşanlar kullanmıştır. Bugün müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Küçük bir müze olmasına karşı adanın tarihi hakkında yeterli bilgiler sunacak eserlerle doludur. Tarihe meraklıysanız bu müzeyi gezebilirsiniz.

    Likya Mezarı

    Likyalıların üst düzey vatandaşlarının gömülü olduğu görkemli kaya mezarlarından, Meis Adası’nda iki adet bulunmaktadır. Yunanistan’daki tek örnek olması açısından önemlidir. Kaya mezarlarının kime ait olduğu bilinmemekle birlikte M.Ö. 4. yy’da inşa edilmiştir. Meis Adası Limanından Kızıl Kaleye doğru kıyı boyunca yürüdüğünüzde kayaların arasında tüm ihtişamı ile görülmektedir.

    Mandraki Limanı

    Meis Adası’nın ana limanı dışında arka kısımda kalan, daha çok yelkenlilerin ve balıkçıların kullandığı Mandraki Limanı daha sessiz ve daha bakirdir. Meis Adası gezilecek yerler listesine ekleyebileceğiniz daha sakin bir lokasyondur. Meis Adası plajları için tercih edilebilecek bir lokasyondur.  

    Meis Adası Vize Ücreti Ne Kadar?

    Tarihi Meis Adası’nı gezmek içinSchengen vizeniz yoksa limanda bulunan Meis Express Head Office’e Kapı Vizesi için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. İstenilen evraklar ve Kapı vizesi başvuru formu tamamlandıktan sonra vize ücreti yatırılarak maximum 7 gün kalış süreli ve tek girişli Kapı vizenizi alabilirsiniz. Kapı vizesi yetişkin kişi başı 70 € (Euro), ailesi ile seyahat edecek olan 1 - 7 yaş arası çocuklar için ise kişi başı 25 € (Euro) ücret alınmaktadır.

    meis adasının gece manzarası

    Meis Adası Feribot Ücreti Ne Kadar?

    Meis Adası feribot ücreti acentaya, yaşa ve gün sayısına göre değişkenlik göstermektedir. Adadan aynı gün içerisinde dönmeyi planlıyorsanız 0 - 6 yaş 10€, 6 - 12 20 €, yetişkin 35 €’dur. Meis Adası’nda konaklamayı planlıyorsanız gidiş dönüş feribibot ücretleri,0 - 6 yaş 15€, 6 - 12 25 €, yetişkin 40 €’dur. Meis Adası’nı ziyaret etmek istediğiniz zaman araştırma yaparak bütçenize uygun bir acentadan feribot biletinizi alabilirsiniz.

    Meis Adası Yeme İçme

    Meis Adası gezi rehberi yazımızda en lezzet dolu konuya geldik. Meis Adası yeme içme konusunda tipik bir Yunan mutfağına sahiptir. Yunan adaları söz konusu olunca geniş bir yelpazeyle deniz ürünleri karşılıyor sizi. Güzel ve nezih restoranlarda, eşsiz manzaralara karşı çeşit çeşit Yunan mezelerinin ve deniz ürünlerinin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Güneşte kurutulmuş ahtapot, Greek salata, kızartılmış keçi peyniri susamlı Saganaki, kalamar dolma, üzerinde peynir eritilmiş patlıcan musakka denemeniz gereken lezzetler arasındadır. Sofranıza eşlik edecek Yunanistan'ın geleneksel içeceği olan ouzo adlı rakısını da deneyebilirsiniz. Kahve molası için Yunanistan’a özgü latte benzeri fakat daha sütlü ve köpüklü olan Yunan kahvesini denemelisiniz.

    Meis Adası gezilecek yerler listenizi tamamladıktan sonra güzel bir yemek yemek ve dinlenmek için deniz kenarındaki restoranları tercih edebilirsiniz. Bu restoranlar arasında en meşhur olanları; Lazarakis, Ostraka, Aiolis, To Paragadi, Mikro Parisi ve Athena Restaurant’tır. Bu restoranlarda mezelerden deniz ürünlerine, ev yemeklerinden vegan menülere kadar çeşitlilikte yiyecek bulabilirsiniz. Türkiye ile ilişkide olan Meis Adası’ndaki restoranlarda menülerde Türkçe’ye yer verilmeye başlanmıştır. Ayrıca bazı işletmelerde Türkçe bilenler olduğu için kolaylıkla iletişime geçebilirsiniz.    

    Meis Adası’na Yakın Nerede Konaklanır? 

    Meis Adası’nın tarihi ve doğal güzelliklerini gezip, rengarenk evlerinin arasında fotoğraflar çektikten sonra Meis Adası yakını konaklama için  Kaş kiralık villa  seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Meis Adası gezilecek yerler listenizi tamamladıktan sonra konforlu ve lüks Kaş villa kiralama ile tatilinize kaldığınız yerden devam edebilirsiniz. Doğa ve deniz manzaralı birbirinden güzel, farklı ve modern mimariye sahip yüzlerce villa arasından birini seçerek benzersiz bir deneyim yaşayabilirsiniz. Özel havuz ve korunaklı bahçe alanı bulunan kiralık villalarla ailenizle, sevdiklerinizle ya da kalabalık arkadaş grubunuzla eğlenceli ve keyifli bir tatil geçirebilirsiniz. 

    Kaş kiralık villaların içinde evinizin konforunda olmanız için her ayrıntı düşünülmüştür. Bir evde ihtiyacınız olabilecek modern ev eşyaları ile döşenmiştir. Her kesimden insanın zevkine ve bütçesine hitap edecek bir villa seçeneği bulunmaktadır. Muhafazakar, balayı, çocuk havuzlu, ısıtmalı ve kapalı havuzlu, jakuzili, evcil hayvan izinli gibi farklı özelliklerde yüzlerce kiralık villa bulunmaktadır. Güler yüzlü ve deneyimli ekibi misafirlerine kusursuz bir tatil deneyimi yaşatan Villa Reyonu adresinden dilediğiniz villayı cazip fiyat aralıkları ile kiralayabilirsiniz. Erken rezervasyon avantajlarından yararlanmak ve istediğiniz tarihte villanızı kiralamak için Villa Reyonu adresini ziyaret edebilirsiniz.

    İnsan kalabalığından uzak, ev konforunda ve doğayla iç içe bir villa tatili için yapmanız gereken tek şey Villa Reyonu’ndan rezervasyon yaptırmak. Villa Reyonu TÜRSAB ve ETBİS kayıtlarıyla misafirleri için en güvenilir kiralık villa rezervasyon ve konaklama seçeneklerini sunuyor. Rezervasyon öncesi ve sonrasında bizimle direkt iletişime geçebilir ve sizin için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 10.01.2023 16:48:06

    Son Güncellenme Tarihi : 7.02.2024 18:06:14

    Gezilecek Yerler
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin