Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Muğla Sultaniye Kaplıcaları Özellikleri ve Giriş Ücreti

    Şimdi sizlere MÖ 100. yıllarda inşa edilmiş olan eski bir tarihi yapıdan bahsedeceğiz... Kaunoslular tarafından kullanıldığı bilinen şifalı suları ile meşhur olan Muğla Sultaniye Kaplıcaları'ndan. Öncelikle Sultaniye kaplıcaları nerede sorusundan başlayalım. Tarihi binlerce yüzyıl öncesine dayanan bu kaplıcalar, Muğla'da Köyceğiz gölünün güney batısında olan Ölemez dağının eteklerinde yer alıyor. Bizans döneminde genişletilerek konaklama tesisi olarak kurulduğu biliniyor. Köyceğiz'e 20 km uzalıkta bulunuyor. Dalyan Köyü'ne ise 4 km uzaklıkta. Türkiye'nin en yüksek radyoaktif kaplıcası olarak biliniyor ve Endonezya'da bulunan kaplıcadan sonra Sultaniye kaplıcası 2. sırada yer alıyor. Muğla Sultaniye Kaplıcaları için gelip şifa bulanların sayısı ise hayli fazla. Suyu şifalı olan bir kaplıca arayışı içinde iseniz kaplıcaları değerlendirebilirsiniz.

    Sultaniye Kaplıcaları Faydaları ile Öne Çıkıyor

    Muğla turistlerin oldukça ilgisini çeken ve gösterilen ilginin hakkını veren bir şehirdir. Muğla her zaman bir tatil şehri olarak aklımızda olsa da aslında bir tatil beldesinden çok daha fazlasıdır. Sadece Türkiye'nin tatil yaptığı bir yer değil, Dünyaca ünlü insanların tercih ettiği adeta bir saklı cennet gibidir. Köyceğiz gölü ve çam ormanları kenarında bulunan sazlıklarda yüzlerce kuş yaşıyor. Adeta bir kuş cenneti olarak bilinen bu yer kuş gözlemcilerine ve gezi ekibine yılın belli zamanlarında ev sahipliği yapıyor. Çoğu insanın bilmediği gibi Muğla aslında bir noktada sağlık turizmine de katkı sağlıyor. Muğla Sultaniye Kaplıcası buna güzel bir örnek oluyor. 39 dereceyi bulan sıcaklığı ile içinde kalsiyum sülfat, kalsiyum klorür, radon, kalsiyum sülfür içeren şifalı suyu bulunuyor. Özellikle romatizmaya ve kadın hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Sultaniye Kaplıcaları'nın faydalı geldiği rahatsızlıkları sizlere sıralayacak olursak:

    • Romatizma hastalıkları
    • Beslenme bozukluğu hastalığı
    • Mide ve bağırsak hastalıkları
    • Göz hastalıkları
    • Kadın hastalıkları
    • Kireçlenme ve eklem rahatsızlıkları
    • Deri rahatsızlıkları
    • Solunum yolu problemleri
    • Kan dolaşımı hastalıkları
    • Kalp rahatsızlığı
    • Böbrek yolu rahatsızlığı
    • Sinir ve kas yorgunluğu
    • Bünyesel yorgunluk
    • Sinirsel hastalıklar
    • Ameliyat sonrası hastalıkları

    Bu tip rahatsızlığı olan kişiler detaylı inceleyerek ve doktorlarına danışarak kaplıca suyunu tercih edebilirler. Sultaniye kaplıcalarına gelen ziyaretçiler başka alternatifleri de kulanıyor. Sadece şifalı suya girmiyor. Örneğin; kükürtlü çamur banyolarına girerek güzellik seanslarına katılıyorlar. Çamur banyosu yaparak Köyceğiz sularına giriyorlar. Vücuda sürülen çamur cildi yumuşatıyor ve kırışıklığı gideriyor. Bu kaynak suyunun safra kesesi, karaciğer ve bağırsak rahatsızlıklarına iyi geldiği biliniyor.

    Muğla Sultaniye Kaplıcalarına Nasıl Giderim?

    Muğla Sultaniye kaplıcaları nasıl gidilir, diyorsanız; bu tercih ettiğiniz ulaşım şekillerine göre değişiyor. Eğer özel araç ile gitmek istiyorsanız; Antalya Muğla karayolunu takip ederek sırasıyla Köyceğiz, Döğüşbelen ve daha sonra Ekincik'e doğru gitmelisiniz. Köyceğiz'n içinden de Sultaniye Kaplıcalarına kolaylıkla ulaşablirsiniz. Köyceğiz Gölü etrafından ilerlerken 12 km sonra Sultaniye Kaplıcaları'na ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gitmek istiyorsanız, Muğla Köyceğiz otobüs bileti satın alarak gidebilirsiniz.

     

    Sultaniye Kaplıcaları İle Şifa Bulurken Keyifle Konaklayın

    Sultaniye Kaplıcaları Köyceğiz Belediyesi tarafından işletiliyor. Tesis bünyesinde, misafirlerlerin günlük faydalanacağı restoranı ve konaklama seçenekleriyle hizmet veriyor. Günü birlik gelmek veya konaklayarak tatil yapmak isteyenler için oldukça çeşitli seçenekler mevcut. Sultaniye Kaplıcaları fiyat bilgisi ise kişi sayısına ve alacağınız hizmete göre farklılık gösteriyor. Sultaniye Kaplıcaları'na geldiğinizde daha iyi dinlenebilmek adına, konaklamak için konforlu villa seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Farklı kategorilerde herkese hitap eden villalarda dilerseniz ailecek huzurlu anlara imza atabilir, hayalinizdeki lüks tatil fırsatını da yakalayabilirsiniz. Korunaklı villalarda, gözden uzakta tatil yapmanın keyfini yaşarken, pandemi şartlarında ailenizle dolu dolu vakit geçirebilirsiniz. Zevkinize ve bütçenize uygun seçenekleri Villa Reyonu'ndan inceleyebilir ve güvenle kiralayabilirsiniz.

    Daha önce Villa Reyonu aracılığıyla kiralık villada tatil deneyimi yaşayan misafirlerimiz muhteşem bir tatil deneyimi yaşıyorlar. Tamamen gerçeği yansıtan villa kiralama yaparak villaların fotoğrafları sayesinde hiçbir sürpriz yaşamadan huzurla tatilin keyfini çıkartabilir,  kendinizi evinizin konforunda gibi hissedebilirsiniz.

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin