villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    10Ocak2022

    Ölüdeniz Nerede ve Nasıl Gidilir?

    Ölüdeniz Nerede ve Nasıl Gidilir?

    Ölüdeniz nerede, sorusuna cevap verirken, buranın sahip olduğu güzelliklerden bahsetmek gerekir. Ölüdeniz, şehir merkezinden 14 kilometre uzaktadır. Sakin ve istirahate uygun bir yer olması, öne çıkan ilk özelliğidir. Belcekız Koyu, Ölüdeniz’in en meşhur bölgeleri arasındadır. Bilinenin aksine Ölüdeniz yalnızca bir plaj ve kumsaldan ibaret değildir. İlçede birçok plajla beraber yeşillik alanlar mevcuttur. Yetişkin kızılçam ağaçları ve pırnal meşeleri yaygındır. Bölgenin papatya, gelincik ve geven çiçekleri de ünlüdür. Doğal bitki örtüsü korunmuş olduğu için Ölüdeniz yerli ve yabancı turistler için ilgi çekicidir.

    İlçedeki ormanlık ve yüksek bölgelerde ağaçkakan, keklik, baykuş, kırlangıç, karga ve sığırcık türündeki kuşlar yaşar. Rastlanan en yırtıcı kuş türü şahin ve atmacadır. Sıklıkla görülebilen tilkiler ve sincaplar, doğal yaşamın aktif olarak devam ettiğini gösterir. İklim özellikleri dolayısıyla yaz mevsimi sıcak ve nemlidir. Kıyıların su sıcaklığı ise farklı dönemlerde yaklaşık 19 – 24 derece santigrattır. Sahil bölgelerinde sular pek dalgalı olmadığı için, yüzmek isteyenlerin başlıca tercihlerinden biri Ölüdeniz’dir.

    Ölüdeniz Hangi Şehirde ve Ölüdeniz'e Nasıl Gidilir?

    Türkiye’nin meşhur yaz tatili beldeleri Ege ve Akdeniz civarındadır. Mahalle statüsünde olan bu yer, Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlıdır. Muğla'nın güney kesimleri Akdeniz Bölgesi’nde, kuzeyi Ege Bölgesi’nde bulunur. Akdeniz ve Ege'nin yaz tatiline uygun olan iklim özeliklerini Ölüdeniz bir araya getirmiştir.

    Fethiye’de en çok ziyaretçi çeken yerlerin başında burası gelir. Ölüdeniz nerededir, sorusuna detaylı bir cevap vermek gerekirse; ilçe merkezinin güneyinde bulunduğu ve Antalya sınırına yakın olduğu söylenebilir. Muğla’ya Kemer veya Yeşilköy üzerinden gelenlerin Ölüdeniz’e ulaşımı kolaydır. Fethiye'nin konumu itibariyle Ölüdeniz, kıyı çizgisinin ortasında yer alır. Merkezi bir konumda bulunması, mahallenin şehirleşme düzeyini yansıtır.

    Fethiye – Ölüdeniz’de Ne Yapılır?

    ölüdeniz yamaç paraşütü

    Ölüdeniz’de ne yapılır, diyen tatil severler, buraya gelerek bol bol yüzebilir. Yosun oranı düşük olan berrak sular, bölgenin ayırt edici detaylarıdır. Yakınlardaki doğal mekanlar ise ziyaret etmeye değerdir. Fethiye Ölüdeniz’de yapılacak şeyler şöyle sıralanabilir: 

    • Yüzme ve tekne turları

    Ege ile Akdeniz'in birleştiği noktada bulunan Ölüdeniz, ılıman sularıyla meşhur plajlara sahiptir. Yoğun ilgi gören dört plaj, sırasıyla Ölüdeniz Plajı, Kumburnu Plajı, Kıdrak Plajı ve Belcekız Plajı’dır. Kıdrak Koyu'ndaki plajda sıklıkla tekne turları yapılır.

    • Manzaralı yamaç paraşütü

    Babadağ, yaz döneminde yamaç paraşütü için değerlendirilen turistik bir alandır. Üç zirveli dağın en yüksek noktası 1.969 metredir. Ölüdeniz Mahallesi'ni, tertemiz plajları ve yeşil bölgeleri tepeden izlemek isteyenler Babadağ’da yamaç paraşütü yapabilir. Ölüdeniz nerede, sorusuna kuşbakışı bir manzarayla cevap bulmak isteyenler için yamaç paraşütü idealdir.

    • Doğa gezintisi

    Ülkemizin en doğal bölgeleri arasında Fethiye bulunur. Fethiye’ye gelerek buranın ormanlık alanlarını turlayabilirsiniz. Yabancı turistler arasında en yaygın bölge, Kelebekler Vadisi’dir. Şubat 1995'ten beri koruma altında olan Vadi, en az 70 – 80 çeşit kelebeğin yaşam alanıdır. Doğa yürüyüşü yapmak isteyenler, Babadağ eteklerinde bulunan Kelebekler Vadisi’ni değerlendirebilir.

     

    Ölüdeniz'in Tarihi'ne Kısa Bir Bakış

    Bölgenin tarihsel geçmişi de önem taşır. Bölgede yerleşik hayata geçen ilk büyük topluluk, Ege halklarından biri olan Likyalılardır. Fethiye ile Antalya'nın Kemer ilçesi arasında uzanan Likya Yolu, ismini bu halktan almıştır. Likyalılardan sonra bölgenin hakim güçleri kronoloji olarak Pers İmparatorluğu, İskender İmparatorluğu, Mısır İmparatorluğu, Roma İmparatorluğu ve Bizans İmparatorluğu’dur.

    Yaşama elverişli topraklara sahip olan Fethiye – Ölüdeniz tarihi açıdan önemlidir. Çünkü Menteşeoğulları Beyliği 1282 yılında bölgeyi ele geçirip, Ege’nin Türkleşmesine ve Müslümanlaşmasına katkı sunmuştur. Bölgeyi yakından tanıyabilmek için Villa Reyonu aracılığıyla bütçenize uygun bir villa kiralayabilir; Ölüdeniz’deki doğal ve tarihi dokuya şahit olabilirsiniz.

    Tatiliniz ve bütçeniz için herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için mutlaka güvenilir villa kiralama sitesi ve platformlarını tercih etmelisiniz. Villa Reyonu, uzun zamandır sağladığı müşteri memnuniyeti sayesinde en güvenilir kiralık villa seçenekleri ile akla gelen ilk adreslerden biridir.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 19.12.2023 18:16:55

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin