villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    22Ekim2021

    Patara Plajı Nerede? Giriş Ücreti ve Patara Kamp Alanları

    Dünya'nın en güzel plajlarından Patara, saklı kalmış bir cennet niteliğinde olup dünyayı kendine çekiyor. Doğası ve tarihiyle keşfedilmeyi bekleyen Patara Plajı’nın bembeyaz kumsalları, adeta Maldivler’i andırıyor. Güneşin en güzel battığı yer olarak gün batımlarında ise, adeta bir kartpostal görünümüne bürünüyor. Siz de Patara Antik Kenti yakınlarında bulunan ve bölgenin en büyük plajlarından biri olan Patara'yı rotanıza eklemeyi düşünüyorsanız, yazımızı okuyabilir ve bu yaz dümeninizi Akdeniz'e çevirebilirsiniz.

    Patara Plajı Nerede Bulunuyor?

    Bir plaj olarak Patara, kum tepesi ile görsel şölen sunarken anti kentindeki tarihi ile meraklıları cezbeden bir yapıya sahip. Patara; Kaş ve Kalkan yakınlarında bulunuyor. Plaj Kalkan'a yaklaşık 17 km, Kaş'a ise 43 km uzaklıkta yer alıyor. Plaja, Kalkan'dan, Kaş'tan ve Antalya'dan kolayca ulaşabileceğiniz gibi Fethiye'den de kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun için Fethiye - Kaş arasında sefer yapan otobüslere binebilir ve Ovaköy'de inip yaklaşık 3 kilometre yürüyüş yaparak veya bir taksi yolculuğu yaparak ulaşabilirsiniz. Antalya üzerinden gitmeyi düşünüyorsanız, otobüs ile ya da kendi aracınızla rahatlıkla plaja gidebilirsiniz.

    İdari olarak Antalya iline bağlı olan plaja, Gelemiş köyü üzerinden ulaşılıyor. Gelemiş köyü ise, plaj noktasından önceki son alışveriş durağı oluyor. Plaja ulaşırken yol boyunca tarihi kalıntılardan, meclis binasına ve antik kent tiyatrosuna kadar birçok tarihi yeri görebilir ve tarih turu yapabilirsiniz.

    Patara Plajı Giriş Ücreti Ne Kadar?

    Geçmişte Yeşilçam filmleri tarafından fon olarak kullanılan plaja giriş ücretlidir. 2021 yılında güncel olarak 20 TL olan ücretin 7,5 lirası giriş ücreti olup, 10 lirası şezlong ve şemsiye hizmeti için alınıyor. Geriye kalan 2,5 lira ise duşakabin ücreti oluyor. Fakat plajda bu hizmetlerden yararlanmak istemezseniz, yalnızca 7,5 lira giriş ücreti ödemeniz de yeterlidir. Ayrıca, plaj ziyaretinde bulunurken antik kenti de görmek isterseniz; 25 lira giriş ücreti ödemeniz gerekiyor. Şunu da belirtelim: Plaja giriş için müze kartı geçerlidir ancak öğrenci indirimi bulunmuyor. Ayrıca, plaj akşam 20.00 ile 08.00 arası kapalı.

    Patara Kamp Alanı Bulunuyor mu?

    patara plajı kumsalı

    Patara 18 km uzunluğunda bir plaj olup kumu ince, denizi ise sığdır. Neredeyse hiç durmayan rüzgarı ise, rüzgar sörfü yapmak isteyenleri cezbeder. Kumsalı aynı zamanda nesli tükenme tehlikesinde olan caretta carettaların yumurta bıraktıkları yerler arasında bulunuyor. Dolayısıyla, plajda çadır kamp alanı yok. Ayrıca, plajda belirli bir saatten sonra ışık yakılması ve ses çıkarılması da yasak. Nedeni ise, caretta carettaların üremesine engel olması.

    Plajda, kullanıma açık saatler dışında şemsiye ve şezlong kullanmak ve denize de girmek yasak. Kamp yapmak için plajın yakınındaki Gelemiş Köyü'nü tercih edebilirsiniz. Gelemiş Köyü Patara'nın batısında yer alıyor ve birkaç özel tesisi bulunuyor. Gündüz plajda vakit geçirebilir daha sonra kampınızı belirlediğiniz alanlara kurabilirsiniz. Bu yerlerden biri Patara Green Park Camping. İşletme, Seydişehir Karadere Plajı'nda yer alıyor ve hem restoran hem kamp alanı olarak hizmet veriyor. Tesiste yiyecek, içecek ve konaklama ihtiyaçlarınızı rahatlıkla karşılayabileceğiniz gibi, kendi çadırınızı da kurarak kamp serüveninizi başlatabilirsiniz. Burada; duş ve tuvalet kullanımı ücretsizdir. Medusa Bar & Camping ise Antalya'nın Muğla'ya sınırında yer alan bir diğer kamp alanı. Konuklarına hem çadır hem de karavan alanı sunuyor. Geniş arazi üzerinde bulunan kamp alanında; yürüyüş yolları, oyun parkları, ve eğlence yerleri bulunuyor.

    Ev Konforundan Vazgeçemeyenler için; Patara Kiralık Villa

    Patara'da tatil yapmayı planlıyorsanız, Patara villa seçeneklerinden de faydalanabilirsiniz. Kendinizi evinizdeymiş gibi konfor içinde hissederken, bölgede bulunan her bir doğal güzellikleri görebilir ve unutulmaz bir tatil geçirebilirsiniz. Plaj dışında, yakınlarda bulunan tarihi yerleri de keşfedebilirsiniz. Yürüyüşler düzenleyebilir, tekne turuna çıkabilir ve plajlarda gezintilere çıkarak maviye doyabilirsiniz.

    Siz de bu seneki rotanıza Patara'yı eklediyseniz ve güvenle villa tatili yapmak istiyorsanız, Villa Reyonu'na göz atabilirsiniz. Muhafazakar villalar, çiçeği burnunda çiftler için balayı villa seçenekleri, lüks yaşamı sevenler için lüks villa seçenekleri ya da doğa ve deniz manzaralı villa tercihleri arasından dilediğinizi seçebilirsiniz. Böylelikle, ev konforu tadında hayalinizdeki tatil serüvenini başlatabilirsiniz.

    İnsan kalabalığından uzak, ev konforunda ve doğayla iç içe bir villa tatili için yapmanız gereken tek şey Villa Reyonu’ndan rezervasyon yaptırmak. Villa Reyonu TÜRSAB ve ETBİS kayıtlarıyla misafirleri için en güvenilir kiralık villa rezervasyon ve konaklama seçeneklerini sunuyor. Rezervasyon öncesi ve sonrasında bizimle direkt iletişime geçebilir ve sizin için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 15.12.2023 15:11:57

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin