Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Sapanca Gölü Gezi Rehberi

    Bir doğa harikası olan Sapanca Gölü, yılın her mevsimi ailenizle keyifli vakit geçirmek, kafa dinlemek, huzur bulmak için tercih edilen bir tatil rotasıdır. Özellikle günübirlik olarak gelenler Sapanca Gölü kenarında kahvaltı ve piknik yapmayı, doğa yürüyüşlerine, bisiklet turlarına katılmayı ve atv safarisi yapmayı tercih etmektedir. Sapanca Gölü ve çevresinde yer alan doğayla baş başa kalabileceğiniz Sapanca bungalov seçenekleri ile de hafta sonu tatili daha da keyifli hale geliyor. Sapanca Gölü gezi rehberi yazımızda tatiliniz sırasında merak edilen soruların cevaplarını bulacaksınız. Sapanca Gölü ve çevresinde gezilecek yerler, sapanca gölü nerede, Sapanca Gölü’ne nasıl gidilir, Sapanca Gölü yeme içme, Sapanca Gölü konaklama gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.

    Sapanca Gölü Özellikleri

    Sapanca Gölü’nün kıyıları, doğuda Sakarya ili, batısında da Kocaeli ili sınırları içinde kalmaktadır. Sapanca Gölü’nün uzun dönemde ölçümlerine göre yüzölçümü 47 km2dir. Su havzasının alanı da 252 km2dir. Doğu - batı uzunluğu 17 km, kuzey - güney genişliği 5 km’dir. Denizden yüksekliği ise 31 m’dir. Gölün en derin ölçülen yeri 61 m’dir. Sapanca Gölü’nün suyu kış ve ilkbahar aylarında yükselirken, sonbahara doğru alçalmaya başlar. Sapanca Gölü, dağlardan inen küçük derelerle beslenmektedir. Gölü besleyen dereler; doğudan batıya doğru Arifiye, Kuruçay, Karaçay, Kurtköy, Mahmudiye, İstanbul, Karadere, Yanık ile kuzeyden gelen Aygır, Cehennem, Altıkuruş, Kuru, Liman, Eşme, Tuzla, Çiftepınar, Balıkhane dereleridir.

    Göl çevresinde yıl boyunca yapılan gözlemlerle elde edilen bilgilere göre 12 takımdan 28 familyaya ait 69 adet kuş türü tespit edilmiştir. Tüm mevsimlerde görülen 29’u yerli tür, yazın görülen 23’ü yaz göçmeni, 12’si kış göçmeni, 5 tanesi de bir defa görülen transit göçmendir. Sapanca Gölü, burada yer alan türler incelendiğinde önemli bir sucul ekosistem olarak kabul edilir. Sakarya Havzası içerisinde yüzyıllarca gerçekleşen yer kabuğu hareketleri çanak ve fay kırıkları neticesinde yer altı sularının birikmesi ile oluşmuştur. Sakarya’da tektonik oluşumla meydana gelen Sapanca Gölü tatlı su gölü niteliği taşımaktadır. Pek çok tatlı su balığı ve su kuşu çeşitliliği ile zengin bir tabiata sahiptir.

    Sapanca Gölü ve çevresinde yer alan doğal güzellikleri ile özellikle İstanbul ve çevre illerden hafta sonu tatili ve konaklaması için gelenlerin merkezi haline gelmiştir. Farklı konaklama türleri ile misafirlerine oldukça fazla seçenek sunar. Bu konaklama türlerinden Sapanca bungalov ev seçenekleri doğanın içinde huzurlu bir tatil imkanı sağlar. Sapanca Gölü’nün yüksek kısımlarında yer alan Arifiye Ormanı’nda kamp ve piknik yapmak için uygun alanlar bulunmaktadır. Sapanca Gölü, ulusal ve uluslararası sörf, yelken ve kürek yarışlarının düzenlendiği organizasyonlarla da ön plana çıkan bir lokasyondur. 

    Sapanca Gölü Nerededir?

    Sapanca Gölü, Türkiye’nin Sakarya ile Kocaeli illeri arasında yer alır. Arifiye, Serdivan, Sakarya ve Kartepe ilçelerinin sınırları içinde kalır. Sapanca Gölü, Doğu Marmara Bölgesi’nde Sakarya merkezinin 12 km batısında, İzmit ilçesinin ise 27 km doğusunda yer alır. Doğu batı şeklinde uzanan Sapanca Gölü’nün doğu kısmı Sakarya ili sınırları içerisinde, batı kısmı ise Kocaeli il sınırlarının içinde kalmaktadır.

    Sapanca Gölü'ne Nasıl Gidilir?

    Sapanca Gölü’ne nasıl gidilir diye araştırıldığında otobüs veya özel aracınızla kolay bir şekilde ulaşım sağlandığı görülür. Sapanca Gölü’ne ulaşmak için otobüs yolculuğunu tercih ederseniz Türkiye’nin hemen hemen her yerinden Sakarya ya da Kocaeli illerine seferler düzenlenmektedir. Bu illerin otogarlarına vardıktan sonra Sapanca Gölü’ne her saat başı düzenlenen seferlerle rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Özel aracınızla çevre illerden Sapaca Gölü’ne ulaşmak isterseniz; İstanbul - Sapanca arası 137 km, Sakarya - Sapanca arası 25 km, Kocaeli - Sapanca arası 48 km, Ankara - Sapanca arası 321 km, Bursa - Sapanca arası 165 km mesafededir. Tem otoyolu tabelalarını takip ederek Sapanca Gölü’ne ulaşabilirsiniz.

    Sapanca Gölü Nereye Bağlı?

    Marmara Bölgesi’nin doğusunda Adapazarı Ovasını İzmir Körfezi ile birleştiren uzun bir çukurun doğusunda yer alan Sapanca Gölü, Sakarya ilinin Sapanca ilçesine bağlıdır. Göl, adını güney kıyısında kurulmuş olan Sapanca ilçesinden alır.

    Sapanca Gölü ve Çevresi Gezilecek Yerler

    Son yıllarda özellikle hafta sonu kaçamaklarının popüler tatil merkezi haline gelen Sapanca Gölü, İstanbul’a ve çevre illere olan yakınlığı ile daha da çok tercih edilmektedir. Tempolu çalışma hayatına kısa bir mola verip, temiz hava almak ve huzurlu bir geçirmek isteyen insanlar tarafından oldukça fazla rağbet görmektedir. Gerek Sapanca Gölü ve çevresine gezilecek yerlerin fazla oluşu gerekse de eşsiz doğal güzellikleri doğa tatilini sevenleri kendine çekiyor. Sapanca Gölü’nde piknik yapabilir, bisiklete binebilir, kano, deniz bisikleti veya sandalla gölde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Sapanca Gölü ve çevresindeki gelişmiş tatil ve konaklama imkanları da ziyaretçilerin konforlu ve keyifli tatil geçirmelerine olanak tanır. Ailenizle ve sevdiklerinizle tabiatın huzurlu ve sakin atmosferinde kusursuz bir gün geçirebilirsiniz. Kendinize vakit ayırarak mental ve fiziksel açıdan dinlendiğiniz bir tatil geçirebilirsiniz.

    sapanca gölü ve çevresinin drone fotoğrafı

    Kırkpınar Sahili

    Kırkpınar Sahili, Sapanca Gölü ve çevresinde gezilecek yerler arasında kamp, yürüyüş ve kahvaltı yapabileceğiniz yemyeşil ve sakin bir lokasyondur. Sapanca Gölü kenarında keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Sapanca’dan toplu taşıma ile ya da taksilerle 5 - 10 dakikada ulaşabilirsiniz. Eşsiz göl manzaraları ile uzun bir sahil yoluna sahip Kırkpınar, her mevsim tercih edilen ve Çerkez göçmenlerin kurduğu bir yerleşimdir. Hem yöresel lezzetleri keşfedip hem de Sapanca Gölü’nün huzur verici doğasında ailenizle birlikte güzel bir gün geçirebilirsiniz.

    Sakarya İl Orman Tabiat Parkı

    sakarya il orman tabiat parkında mangal yakılacak yerler

    Sapanca Gölü manzaralı Sakarya İl Orman Tabiat Parkı, Sapanca ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer alır. Doğal güzelliklerinin korunması adına 2011 yılında koruma altına alınmıştır. Sakarya ve Sapanca’da düzenlenen doğa yürüyüşlerinin vazgeçilmez adresi olan Sakarya İl Orman Tabiat Parkı, Sapanca Gölü’nden kolaylıkla ulaşabileceğiniz doğa harikası bir ormandır. İçinde yürüyüş yolları, bisiklet parkurları, mesire, kamp ve karavan alanları gibi imkanlar bulunur. Oldukça büyük bir yeşil alana sahip park, Sapanca Gölü manzaralı piknik alanları, organik ürünlerle kahvaltılar sunan kır bahçeleri, gölün tertemiz sularında yüzebileceğiniz plajlar ile doğada temiz hava alarak güzel bir gün geçirebilirsiniz. Sapanca merkezden yürüyerek veya bisikletle kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz. Sakarya İl Orman Tabiat Parkı’nın vahşi yaşam çeşitliliğini ve onlarca farklı kuş türünü izleyebilirsiniz.  

    Ormanya Doğal Yaşam Parkı

    Marmara Bölgesi’nin en özel doğal yaşam parklarından olan Ormanya Doğal Yaşam Parkı, Sapanca’ya 6 km uzaklıkta yer almaktadır. Çam ağaçları içinde çadır veya karavan kampı yapabileceğiniz donanımlı alanlarıyla Ormanya, özellikle de çocuklu ailelerin eğlenceli vakit geçirebileceği bir yerdir. Tavus kuşları, karacalar, ceylanlar gibi sevimli hayvanları görebileceğiniz hayvanat bahçesiyle de oldukça ilgi çeker. Masalsı hobbit evleri, şatoları, mantar evleri, çocuk oyun alanları, mesire alanları, Sapanca Gölü manzaraları sunan seyir terasları, yürüyüş parkurlarıyla Ormanya, hem yaz hem de kış aylarında Sapanca Gölü ve çevresinde gezilecek yerlerde keyifli vakit geçirmek için gidebileceğiniz yerler arasındadır.

    ormanya ağaç evleri

    Serdivan Gölpark

    Çocuklu ailelerin ve doğa severlerin keyifli ve eğlenceli bir gün geçirebileceği Serdivan Gölpark, Sapanca Gölü kenarında eşsiz manzaralarıyla misafirlerini karşılıyor. Sapanca ilçe merkezine 15 km mesafede yer alan Serdivan Gölpark, 8,5 km yürüyüş parkuru ile Sapanca Gölü’nün güzelliklerini keşfetmek için en güzel noktalardan biridir. Sene boyunca düzenlenen konserler ve sanat etkinlikleri ile oldukça popülerdir. Kır bahçeleri, piknik yapabileceğiniz mesire alanları, çocuk oyun alanları, Sapanca Gölü’ne uzanan ahşap iskeleler, seyir terasları gibi imkanların olduğu bir tabiat parkıdır. Bölgede yetiştirilen organik ürünlerle hazırlanan kahvaltıları ve yöresel lezzetleri deneyebileceğiniz restoranlar bulunmaktadır. Yaz sezonunda plajında tertemiz göl sularının keyfini çıkarabilirsiniz.

    Uzunkum Park 

    Sapanca Gölü’nün en güzel manzarasına sahip Uzunkum Park, yürüyüş parkurları ile akşam gezilerinin sevilen adreslerinden biridir. Yaz aylarında gerçekleştirilen eğlenceli aktiviteleri, göl manzaralı kafeleri ve restoranları, gün batımını izleyebileceğiniz seyir terasları ile Sapanca Gölü ve çevresinde gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz bir lokasyondur. Sapanca ilçe merkezine 5 km mesafede bulunan Uzunkum Park’ına yürüyerek 15 dakika ulaşabilirsiniz. 

    Poyrazlar Gölü

    Poyrazlar Gölü, Sapanca Gölü’nün hemen yanında sessiz, sakin ve huzurlu atmosferi ile tüm yorgunluğunuzu atabileceğiniz bir lokasyondur. Poyrazlar Gölü, sahip olduğu doğal güzellikleri ile 2011 yılında milli park ilan edilmiştir. Endemik bitki türleri, onlarca su kuşu ve göçmen kuşları ile doğanın güzelliklerini yaşamak, eşsiz fotoğraflar çekmek isteyenlerin Sapanca Gölü ve çevresinde gezilecek yerler arasında tercih edebileceği lokasyonlardandır. 

    Kuzuluk Kaplıcaları

    Doğanın tüm güzelliklerini ziyaretçilerine sunan Sapanca Gölü ve çevresinde gezilecek yerler arasında şifalı suları ile en çok ziyaret edilen Kuzuluk Kaplıcaları, Sapanca merkeze 30 dakikalık bir mesafede yer alır. Kaplıcalardan, sağlık tesislerinin kapalı ve açık havuzlarına kadar çeşitli imkanlarla 25 derecede çıkan kükürt ve karbondioksit bakımından zengin şifalı suları; kas, böbrek, romatizma ve cilt sorunlarına kadar pek çok hastalığın tedavisinde tercih ediliyor. Sindirim sorunları için de kullanabileceğiniz, uzman terapistlerden ortopedik masaj hizmetleri alabileceğiniz Kuzuluk Kaplıcaları, Sapanca Gölü gezinizde hem yorgunluk atabileceğiniz hem de şifa bulabileceğiniz bir konumdur. 

    orantik bir kaplıca havuzu görseli

    Hasan Fehmi Paşa Camii

    Sapanca Gölü ve çevresinde gezilecek yerler içinde tarihi yerleri görmek ve gezmek isterseniz Hasan Fehmi Paşa Camii, Osmanlı Dönemi ünlü vezirlerinden olan Hasan Paşa tarafından inşa ettirilmiştir. Sapanca’ya 3 km uzaklıkta yer alan camii bölgedeki en eski camilerdendir. İç mimarisi çini detaylarla, ahşap oymalarla sade ve şık bir şekilde dizayn edilen yapı iki katlıdır. Huzurlu atmosferi ile dikkat çeken yapı günümüzde halen kullanılmaktadır.

    Camii Cedid Camii

    Sapanca'da en çok ziyaret edilen tarihi eserlerden biri de Camii Cedid Camii’dir. Merkezde yer alan ve yöresel ürünler satın alabileceğiniz bir çarşının içinde yer alır. Klasik Osmanlı mimarisi ile tasarlanan camii, taş işçilikleri ve iç bölümlerini süsleyen bitki motifleri ile dikkat çeken bir yapıdır.

    Rahime Sultan Camii

    Sapanca Gölü’ne yakın tarihi yapılardan biri de Rahime Sultan Camii’dir. Osmanlı Padişahı Sultan Abdülmecid’in 4. eşi Rahime Sultan adına 1892 yılında yaptırılmış bir eserdir. Yığma taş ve tuğla mimarisiyle yapılan camii, klasik Osmanlı mimarisinde farklı tarz mimariye sahiptir. İçini süsleyen dini motifler ve penceresindeki Sultan Abdülmecid tuğrası ile dikkat çeken yapı, Osmanlı Dönemi dekorasyonları ile görülmeye değer eserlerdendir. 

    Sapanca Gölü ve Çevresi Yeme İçme Yerleri

    Sapanca Gölü yeme içme konusunda hem Marmara hem de Karadeniz Bölgelerinin etkisinde kaldığı bir mutfak gelişmiştir. Her damak zevkine hitap eden Sapanca Gölü restoranları, misafirlerine etli ve baharatlı Osmanlı mutfağından sokak lezzetlerine kadar geniş bir yelpaze sunar. Sapanca Gölü’nden çıkan taze göl balıklarını mangalda ya da ızgarada pişirilmiş seçenekleri ile tadabilirsiniz. Sapanca’nın yöresel lezzetlerinden olan yoğurtlu yeşil erik, mantarlı pide, cevizli fasulye, barbunya ezmesi, karalahana ezmesi, diken başı, mısır ekmeği, taze fasulye turşusu, kabaklı lahmacun, bulgur çorbası, kabak tatlısı, cevizli lahana, kiremitte alabalık, Adapazarı böreği gibi pek çok yemeği deneyebilirsiniz. Sapanca Gölü kenarında birbirinden nezih ve göl manzaralı restoran ve kafelerde Sapanca’nın lezzetleriniz tadabilirsiniz.

    Sapanca Gölü ve Çevresi Konaklama

    çok şık bir bungalov fotoğrafı

    Sapanca Gölü konaklama konusunda oldukça fazla seçenek sunar. Doğanın içinde konumlanmış birbirinden güzel Sapanca bungalov evleri ile huzurlu ve konforlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Bütçenize ve zevkinize uygun farklı ihtiyaçlara yönelik tasarlanmış Sapanca Gölü bungalov seçeneklerinden birini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Her mevsim tatil yapmaya elverişli ahşap mimariye sahip, minimalist tarzda döşenmiş bu masalsı bungalov evler, kamp ruhunu konforlu ve lüks bir şekilde hissedebileceğiniz bir atmosfer oluşturur. Deneyimli ve güleryüzlü ekibi ile hizmet veren Villa Reyonu adresinden Sapanca bungalov evinizi cazip fiyat aralıkları ile kiralayabilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak istediğiniz tarihte daha ekonomik fiyatlara bungalov evinizi kirlayarak ailenizle ve sevdiklerinizle kusursuz bir tatil yapabilirsiniz.

    Tatiliniz ve bütçeniz için herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için mutlaka güvenilir villa kiralama sitesi ve platformlarını tercih etmelisiniz. Villa Reyonu, uzun zamandır sağladığı müşteri memnuniyeti sayesinde en güvenilir kiralık villa seçenekleri ile akla gelen ilk adreslerden biridir.

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin