villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00, 09:00 - 01:00
villareyonu
    19Kasım2022

    Sedir Adası Gezi Rehberi

    Gökova Körfezi’nde bulunan Sedir Adası, yemyeşil doğası, tarihi kalıntıları, özel kumlu plajı ve turkuazın en güzel tonlu denizi ile dikkatleri üstüne toplamaktadır. Büyüleyici atmosferi, ziyarete gelen misafirlerini kendine hayran bırakır. Antik Çağ’da adanın ismi, Kedrai olup kentin kalıntılarını günümüzde ziyaret edebilirsiniz. Sedir Adası gezi rehberi yazımızda Sedir Adası’nın ne gibi güzellikler barındırdığını öğreneceksiniz. 

    Lübnan Sedir ağacı (Cedrus Libani) olarak bilinen ve birçok farklı alanda kullanıldığı gibi özellikle gemi yapımında omurga bölgesinde kullanılan uzun ömürlü ve dayanıklı sedir ağacının Antik Çağ’da çok önemli bir yeri vardır. Antik Dönemde Kedrai, Sedir ağacı anlamına gelmektedir ve o dönemde adanın ismi Kedrai Antik Kentidir. Sedir Adası ismi adada yer alan Sedir ağaçlarından gelmektedir. Maalesef Antik Çağ’da sedir ağaçları ile kaplı olan adada bugün sedir ağacı kalmamıştır. Yerini zeytin ağaçlarına bırakmıştır. Ada Türk hakimiyetine geçince ¨Şehiroğlu¨ olarak anılmaya başlanmıştır. Günümüze gelindiğinde ise ada artık ¨Sedir¨ olarak anılmaktadır. 

    Sedir Adası Gezilecek Yerler

    Sedir Adası’nı bu kadar meşhur yapan bembeyaz incecik kumlu plajıdır. Turkuaz renkli tertemiz denizin bembeyaz kumlarla buluşması tropik adaların eşsiz güzelliklerini anımsatır. Türkiye’nin Maldivler’i olarak anılan ada, muazzam manzarası ile görenleri büyüler. Sedir Adası gezilecek yerler arasında sizin dolu dolu bir ada turu yapmanız için gerekli tüm lokasyonlar bulunmaktadır. 

    Kleopatra Plajı

    Kleopatra Plajı, Sedir Adası’nın simgesidir. Sedir Adası gezilecek yerler listesinin tartışmasız bir numarasıdır. Mısır kraliçesi Kleopatra ve Roma komutanı Antonius’un Sedir Adası’da buluşmaları için Mısır’dan gemilerle kum getirerek plajı oluşturulmuş. Bu hikaye efsane olarak kalmıştır. Bilimsel araştırmalarda doğru olmadığı ispatlanmıştır. Dünyaca ünlü plajın değişik özellikleri bulunmaktadır. Kumu incecik ve ışıl ışıl parlar, ateşte yanma özelliği ve sodalı suda kendi kendine çoğalması önemli olan özellikleri arasındadır. Özel bir kum olduğu için plaja terlikle girmek yasaktır. Sedir Adası’na geldiğinizde 200 m yürüyerek Kleopatra Plajı’na ulaşabilirsiniz. Plaja giriş için bir ücret ödemiyorsunuz.

    sedir adası plajı

    Kedrai Antik Kenti

    Kedrai Antik Kenti, Sedir Adası gezilecek yerler listesinde Kleopatra Plajı’ndan sonra en popüler yerlerdendir. M.Ö. 6. yüzyılda kurulduğu düşünülen kent, Karia Devletinin kentlerinden biridir. Kedrai ¨sedirler¨ anlamına gelmektedir. Kent, bugün kule ve duvarlarının temelleri takip edilen surlarla çevrilidir. Kedrai Antik Kentini ziyaretiniz sırasında agorası, nekropol alanı, oldukça iyi korunmuş tiyatrosu, kilisesi, liman kalıntıları ve kentin orta kısmında bulunan Dor düzeninde yapılmış Apollon Kutsal Alanını görebilirsiniz. Eşsiz manzara eşliğinde tarihin gölgesinde bir gün geçirebilirsiniz.

    Çamlı Köyü

    Çamlı Köyü, Çamlık iskelesine yaklaşık 3 km mesafede alır. Tertemiz denizi ve yapısı bozulmamış doğasıyla görülmeye değer bir köydür. Köy hayatının devam ettiği Çamlı’da yöresel lezzetleri tadabilir, doğa keşiflerine katılabilirsiniz.

    Boncuk Koyu

    Çamlı Köyüne 9 km uzaklıkta yer alan koy, Bocuk köpek balıklarının üreme ajanıdır. Sessiz ve sakin bir ortam arayanlar için doğru adrestir. İncecik kumlu plajı, tertemiz berrak denizi ile ziyaretçilerden tam not almaktadır.

    Sedir Adası Nerededir ve Nasıl Gidilir?

    sedir adası drone fotoğrafı

    Sedir Adası, Muğla’nın Marmaris ilçesinde yer alır. Marmaris’in 16 km kuzeyinde yer almaktadır. Dünyaca ünlü parlak ince kumlara sahip kumsalıyla ve turkuaz mavisi denizi ile görenlerin takdirini kazanır. 

    Sedir Adası’na nasıl gidilir sorusunun en kolay cevabı, Muğla - Marmaris yolunun 12. kilometresinden Çamlı Köyüne gelmeniz gerekiyor. 6 km mesafede yer alan Çamlık İskelesinden kalkan teknelerle bilet alarak 20 dakikalık bir yolculukla Sedir Adası’na rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Muğla, Akyaka, Marmaris gibi tatil beldelerinden kalkan teknelerle de Sedir Adası’na ulaşabilirsiniz.

    Marmaris’ten kalkan toplu taşıma araçlarıyla Çamlık İskelesine gitmek mümkündür. Yaz sezonunda düzenli kalkan minibüs ve otobüslerle iskeleye kadar geldikten sonra yarım saatte bir kalkan teknelerle Sedir Adası’na ulaşabilir. Seferler sabah 08.00’de başlamaktadır. Sedir Adası’ndan son sefer ise 17.00’da yapılmaktadır.  

    Sedir Adası Giriş Ücreti Ne Kadar?

    Sedir Adası’na giriş, sit alanı olduğu için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından sağlanmaktadır. Ören yeri olması sebebiyle de girişte ücret ödenmektedir. Önceden adaya giriş için müze kart da kullanılıyordu. 2022 yılında bu uygulama iptal edilmiştir. Siz yine de yanınızda müze kartınızı bulundurun. Bölgede pek çok ören yeri olduğu için kullanabilirsiniz. Sedir Adası’na giriş için 2022 güncel fiyatı kişi başı 125 TL olarak ödenmektedir. 65 yaş üstü, 18 yaş altı ve engelli vatandaşlar giriş ücretsizdir. Sedir Adası’na gelmek için Çamlık İskelesinden kalkan teknelere gidiş - dönüş kişi başı 2022 yılında 60 TL olarak ödenmektedir. Kleopatra Plajı’nda şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı ücret ödemeden karşılayabilirsiniz.    

    Sedir Adası Ziyaret Saatleri Ne Zaman?

    Adeta cennetten bir köşe olan Sedir Adası’na yaz dönemi ve kış dönemi olarak uygulanan ziyaret saatleri belirlenmiştir. 

    Yaz Dönemi Saatleri: (1 Nisan - 1 Ekim)

    Açılış Saati: 08.30

    Kapanış Saati: 19.00

    Gişe Kapanış: 18.30

    Kış Dönemi Saatleri: (1 Ekim - 1 Nisan)

    Açılış Saati: 08.30

    Kapanış Saati: 17.30

    Gişe Kapanış: 17.30

    Yukarıda belirtilen saatler arasında Sedir Adası’nın harika doğasının ve tarihi mirasının keyfini güzel manzaralar eşliğinde çıkarabilirsiniz. 

    Sedir Adası'na Yakın Konaklama Seçenekleri  

    Muğla’nın en güzel yerlerinden olan Sedir Adası, tatilinizi geçirmek isteyeceğiniz harika lokasyonlardan biridir. Sedir Adası yakın konaklama seçenekleri arasında konforu ve lüksü bir arada sunan zevkle döşenmiş villalar bulunur. Doğanın içinde huzurlu ve lüks bir ortam vaadeden  Muğla villa kiralama  yüzlerce villa seçeneği ile konforlu bir tatil geçirmenizi sağlar. Geniş yaşam alanları ve ferah odaları ile içiniz açılacak. Birbirinden güzel ve farklı villa arasından en beğendiğinizi kolayca kiralayabilirsiniz. Deniz ve doğa manzaralı, merkeze yakın konumda, jakuzili, evcil hayvan izinli, ısıtmalı havuzlu, muhafazakar villa, balayı villası, lüks villa ve ekonomik villa gibi geniş bir yelpaze sunulmaktadır.

    Evinizin konforunda tatil yapabileceğiniz kiralık villalarda gerekli tüm ev eşyasıyla sorunsuz bir tatil geçirebilirsiniz. Korunaklı bahçe alanı ve özel havuz ile dilediğiniz gibi güneşlenebilir, istediğiniz zaman havuz keyfi yapabilirsiniz. Villa Reyonu adresinden, erken rezervasyon fırsatlarından yararlanarak arzu ettiğiniz tatile uygun fiyatlara sahip olabilirsiniz. Detayları incelemek ve rezervasyon yaptırmak için Villa Reyonu adresini ziyaret edebilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 19.11.2022 11:50:40

    Son Güncellenme Tarihi : 20.12.2023 17:33:59

    Açık Hava Etkinlikleri
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin