villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    10Ocak2023

    Selimiye Marmaris Gezi Rehberi

    Marmaris Selimiye, doğası ve sakinliğiyle ün salmış bir tatil beldesidir. Eski ismi Losta olan belde, şuanki ismini Osmanlı padişahı I. Selim’den almıştır. Masmavi denizi, yemyeşil tabiatı ile görülmesi gereken lokasyonlardan biridir. Selimiye Marmaris, doğaya, denize ve huzura doyacağınız, tüm seneninyorgunluğunu atacağınız, zamanın yavaşladığı cennet gibi bir yerdir. Ege kıyılarında son yıllarda oldukça popülerleşen bir konumdadır. Tarihi çağlar boyunca korunaklı limanları ile denizcilerin sığınağı ve çeşitli medeniyetlerin yuvası olmuştur.

    Selimiye, 15 sene öncesine kadar deniz yolu ile ulaşılabilen bir balıkçı köyü iken karayolu bağlantısı açılınca yoğun göç almaya başlamıştır. Son 10 yıldır yerli ve yabancı turistlerin gözde tatil mekanlarından biri haline gelerek popülerliğini arttırmıştır. Buraya ulaşımın zor olması nedeniyle yıllarca saklı kalmış, bakir beldelerden biridir. Hisarönü Körfezi’nin en güvenli ve sakin koylarından birinde bulunan Selimiye, huzurun ve dingin bir tatilin yeni adreslerinden biridir.

    Marmaris Selimiye, Karia Uygarlığı döneminde Hydas olarak bilinmekteydi. Ege ve Doğu Akdeniz ile yoğun ticari ilişkileri olan Hydas Antik Kenti, müstahkem yerleşim yeriydi. Denizden yaklaşık 270 yükseklikte kurulmuştur. Bizans döneminde ise beldenin ismi Losta olmuştur. Daha sonra Osmanlı Devleti’nin egemenliğine girince beldenin adı Selimiye olarak değişrilmiştir. 

    Kafa dinlemek için ideal bir lokasyon olan Selimiye Marmaris bu yaz tatil rotanızda ise geziniz sırasında size fikir verecek bir yazı hazırladık. Marmaris Selimiye gezi rehberi yazımızda belde hakkında merak edilen konulara değineceğiz. Selimiye Marmaris nerede, Selimiye Marmaris’e nasıl gidilir, Selimiye Marmaris yeme içme, Selimiye Marmaris konaklama gibi soruları detaylı bir şekilde cevaplayacağız. 

    Selimiye Marmaris Nerededir?

    Selimiye, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı bir beldedir. Marmaris ilçe merkezine 35 km mesafede yer alır. Ege Denizi’ne kıyısı bulunan Marmaris Selimiye’nin yerli halkı balıkçılıkla geçinir. Türkiye’nin önemli yat limanlarının başında gelen Sığ Liman Koyu da Selimiye’de yer almaktadır.

    Marmaris Selimiye’ye Nasıl Gidilir?

    Selimiye Marmaris’e nasıl gidilir sorusunun cevabı, nasıl bir ulaşım tercih edeceğinize bağlıdır. Tercih edeceğiniz ulaşım yolu hangisi olursa olsun Selimiye beldesine ulaşmak için önce Marmaris’e gitmek gerekiyor. Marmaris’ten sonra Selimiye’ye rahatlıkla ulaşılmaktadır.

    Özel araçla ulaşım: Bulunduğunuz şehirden Muğla Marmaris’e gitmeniz gerekiyor. Marmaris'e ulaştıktan sonra Hisarönü istikametinde yola devam etmeniz gerekir. Hisarönü güzergahında Bozburun tabelalarını takip ederek Orhaniye’ye varacaksınız. Orhaniye’ye geldikten sonra 10 km’lik virajlı fakat şahane manzaralar eşliğinde Selimiye’ye ulaşacaksınız.

    Otobüs ile ulaşım: Muğla Marmaris’e sefer düzenleyen otobüs firmalarından birini tercih ederek Marmaris otogarına gitmeniz gereklidir. Otogara ulaştıktan sonra düzenli aralıklarla sefer düzenleyen dolmuşlarla ya da belediye otobüsleri ile Selimiye’ye ulaşabilirsiniz.

    Havayolu ile ulaşım: Dalaman Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Havalimanına indikten sonra Havaş ya da Muttaş servisleri ile Marmaris otogarına gitmeniz gerekiyor. Marmaris otogarına geldikten sonra buradan kalkan dolmuşlarla veya otobüslerle Selimiye’ye gidebilirsiniz.

    Selimiye Marmaris’te Gezilecek Yerler

    Yeşilin ve mavinin eşsiz uyumunu görebileceğiniz, tertemiz doğası ve mis gibi havası ile dingin bir tatil fırsatı sunan Selimiye, gezilecek yerler açısından oldukça beğeni toplayan bir beldedir. Her yeri sakin ve huzurlu olan belde, kafa dinlemek, doğayı doyasıya yaşamak isteyenler için uygun bir lokasyondur. Şehrin kalabalığından, gürültüsünden çok uzakta kendinizi dinleyebileceğiniz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Masmavi berrak ve sakin denizinde harika vakit geçirebilirsiniz.  Marmaris Selimiye gezi rehberi ile birbirinden güzel konumlarda tatilinize renk katabilirsiniz.

    Selimiye Sahili

    Selimiye sahili, harika bir manzaraya karşı yürüyüş yapmak ve huzurlu vakit geçirmek için hoş bir ambiyans oluşturur. Tekne turlarının uğrak noktasıdır. Hediyelik eşya dükkanlarının, el emeği tasarım ürünler satan mağazaların sıralandığı sahil şeridi misafirlerini bekliyor. 

    Selimiye Köyü

    selimiye köyünde bir sahil manzarası

    Selimiye Köyü, eski bir sahil kasabasıdır. Sahil kasabası ruhunu sonuna kadar hissedebileceğiniz şirin bir köydür. Restoranlar, kafeler, butik oteller ve mağazalar bulunur. Yat bağlama yerleri, plajlar ve iskeleler yer alır. Tarihi dokusu ve özel mekanları ile ziyaretçilerine güzel bir gün geçirmeleri için tüm imkanları sunar. 

    Selimiye Kalesi

    marmaris selimiye kalesinin uzaktan manzarası

    Ege ve Doğu Akdeniz arasında yoğun işleyen ticaret ağının kontrolünü üstlenen Selimiye Kalesi, deniz ticaretinin güvenliği için inşa edilmiştir. Marmaris Selimiye Koyu’nun güneybatısında konumlanır. Antik dönemde denizcilere yol gösterdiği düşünülen deniz feneri kalıntısı, manastır, küçük bir tiyatro ve gözetleme kulesi yapılan kazı çalışmalarında gün ışığına çıkarılmıştır. Kaleye çıktığınızda eşsiz bir deniz ve doğa manzarasıyla karşılaşırsınız.

    Turgut Şelalesi

    turgut şelalesinin doğal güzelleği

    Selimiye Köyü’ne 10 km mesafede yer alan Turgut Şelalesi, yazın sıcağında serinlemek ve doğanın içinde vakit geçirmek isteyenler için güzel bir alternatif sunar. Şelale yaklaşık 5 m yükseklikten akmaktadır. Tertemiz orman havası alabileceğiniz, buz gibi suyunda yüzebileceğiniz bir lokasyondur. Eşsiz fotoğraflar çekebileceğiniz şelaleden huzur bulmuş olarak ayrılacaksınız. Turgut Şelalesi’nde jeep safari turları ile çevreyi gezebilir ya da yürüyüş parkurlarında doğayı keşfe çıkabilirsiniz.

    Kameriye Adası Manastırı 

    Kameriye Adası, Selimiye tekne turlarını uğradığı rotalardan biridir. Ada üzerinde M.Ö. 3. ve 2. yy’da inşa edilmiş olabileceği düşünülen bir manastır yapısı yer alır.  Manastırın girişinde antik dönem freskleri ve duvar çizimleri görülmeye değerdir. Yerel halkın inancına göre manastırın avlusunda yer alan bin beş yüzlük tarihi zeytin ağacı, dalına asılan tüm dilekleri gerçekleştirir. Ayrıca avluda siyah beyaz taşlarla yapılmış görülmeye değer ve dikkat çekici mozaik bulunmaktadır.

    Dişlice (Aşk Adası)

    dişlice aşk adasının tepeden çekilmiş bir görüntüsü

    Dişlice (Aşk Adası) Marmaris’in koyları arasına gizlenmiş doğa harikası bir yerdir. Ada, el değmemiş güzelliği ile görenleri kendine hayran bırakıyor. Selimiye yat limanından kalkan tekne turlarıyla gelebileceğiniz adanın küçük küçük plajları, sakin ve tertemiz bir denizi vardır. Kaya labirentleri arasında yüzmek, deniz kanosu yapmak, sualtı dalışı yapmak eğlenceli ve heyecanlı bir aktivite olacaktır. Adanın üstüne çıkarak şahane manzaraları izleyebilir, fotoğraflar çekebilirsiniz. Ada, volkanik bir oluşumdur. Yukardan bakıldığında girintili çıkıntılı bir görüntüye sahip olması nedeniyle adaya Dişlice denmektedir. 

    Akvaryum Koyu

    Akvaryum Koyu’na Selimiye Limanından kalkan tekne turları ile gelebilirsiniz. Gerçek bir akvaryumda yüzüyormuş hissine kapılacağınız koyda, rengarenk balıklar arasında yüzmenin keyfini çıkarabilirsiniz. Berrak, masmavi, turkuaz renkteki denizi biraz soğuktur. Koyda dalış yaparak yüzlerce çeşit balık arasında renkli bir dünyaya adım atabilirsiniz.

    Sığ Liman (Akkum) Koyu

    sığ liman koyunda huzurlu bir tatil

    Selimiye köy yolunun sonunda yer alan Sığ Liman ( Akkum) Koyu, Türkiye’nin önemli limanlarından biridir. Masmavi limanın yanında bir halk plajı bulunuyor. Denizi tertemiz ve sığ, plajı kumluktur. Koyları gören harika bir manzaraya sahiptir. Keyifli zaman geçirmek ve yüzmek için ideal bir lokasyondur. Plajda şezlong, şemsiye, duş, tuvalet, giyinme kabini gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir alan bulunuyor. 

    Cennet Koyu

    Cennet Koyu, Sığ Liman’dan 10 dakikalık yürüyüş mesafesinde bulunur. Koya, aracınızı geride park ederek 6-7 dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz. Tertemiz, serin, turkuaz mavisi akvaryum gibi bir denize sahiptir. Koya gelirken yeme içme gibi ihtiyaçlarınızı karşılayarak gidilmesi tavsiye edilir. 

    Erle Koyu

    Marmaris Selimiye girişinde yer alan Erle Koyu, sakin bir yerde yüzmek isteyenler için oldukça uygun bir yerdir. Özel mülkiyette olmasına rağmen yaz sezonunda ücretsiz bir şekilde giriş yapılabiliyor. Koyun denizi kum çakıl karışıktır. Burada tesis olmadığı için yeme içme, tuvalet ve duş gibi imkanlar bulunmuyor. Gitmeden önce hazırlık yapmanızda fayda vardır. 

    Selimiye Tekne Turu

    Marmaris Selimiye tatilinizde tekne turlarına katılarak birbirinden güzel koyları keşfedebilirsiniz. Sığ Liman, Cennet Koyu, Akvaryum Koyu, Kameriye Adası, Aşk Adası ve Perili Ev gibi rotaları izleyen tekne turlarıyla huzurlu ve heyecanlı bir keşif yapabilirsiniz. Tekne turları Selimiye Limanından sabah 10:00 gibi ayrılıyor. Koylarda yüzme molası vererek adalara çıkma imkanı bulabilirsiniz. Bölgenin leziz yemeklerinin sunulduğu öğle yemeğini yiyebilirsiniz. Tekne turları, akşam üzeri 18:00 gibi Selimiye Limanı’na dönülmesi ile son buluyor.

    Kızkumu Plajı

    kız kumu plajının havadan çekilmiş drone fotoğrafları

    Marmaris Selimiye yolu üzerinde yer alan Kızkumu Plajı’nda, denizin ortasında 600 metrelik kum şeridi bulunur. Bu kumlarda denizin içinde yürümek eşsiz bir deneyim olacaktır. Bu kum şeridinde, birbirine aşık iki gencin kavuşamaması hikayesi efsane olarak anlatılır. Berrak, turkuaz mavisi denizi ve plajı Marmaris Selimiye tatilinizde görülmesi gereken yerlerdendir. 

    Bozburun

    Selimiye’ye ev sahipliği yapan Bozburun Yarımadası, doğal güzellikleri ile tam bir cennet köşesidir. Selimiye’ye 20 dakikalık bir mesafede yer alır. El değmemiş Bozburun, Karia Yolu’nun bir parçasıdır. Burada rehberli yürüyüş turlarına, atv safarilerine, at ve jeep turlarına katılıp doğayı keşfe çıkabilirsiniz. Bozburun Yarımadası’nın gün batımındaki manzarasını izleyebilirsiniz. Yarımadada yer alan küçük plajlarda tertemiz masmavi denizin keyfini sürebilirsiniz.   

    Söğüt

    Marmaris Selimiye’ye oldukça yakın konumda olan Söğüt, Selimiye’ye göre daha sessiz ve el değmemiş bir köydür. Tekne turları tarafından sık ziyaret edilen rotalardandır. Tertemiz masmavi koyları, lezzetli restoranları ve el emeği hediyelik eşya satan dükkanları ile dikkat çekicidir. Selimiye gezi listenize bu küçük ve şirin köyü de ekleyebilirsiniz. 

    Selimiye Marmaris’te Yeme İçme

    Selimiye Marmaris yeme içme konusunda oldukça geniş bir yelpaze sunar. Selimiye Sahili kenarında ve köyün ara sokaklarında sıralanmış birbirinden güzel lezzetler sunan restoranlar bulunmaktadır. Ege kıyılarında olan beldede taptaze balık ve  deniz ürünlerinin tadını çıkarabilirsiniz. Ege’nin kabak çiçeği dolması gibi lezzetli mezelerini, zeytinyağlılarını yiyebilirsiniz. Patatesli, kıymalı, ıspanaklı gibi çeşitleri bulunan mantı denemeye değer lezzetler arasındadır. Balık türevi yiyecekler tercih etmiyorsanız pide de sizin için bir alternatif olacaktır. Buraya kadar gelmişken  keçi peyniri ile yapılan ünlü Losta tatlısını mutlaka denemelisiniz. Selimiye’ye geldiğinizde birbirinden leziz yiyecek ve içecek çeşitlerini eşsiz bir manzara karşısında tadabilirsiniz.

    Selimiye Marmaris’te Konaklama

    Selimiye, büyük şehirlerin kalabalığından uzakta dingin bir tatil geçirmek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunar. Yeşile ve maviye doyacağınız, huzurlu bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Selimiye Marmaris konaklama tercihinizi kiralık villalardan yana kullanarak konforlu bir tatile sahip olabilirsiniz.  Muğla villa kiralama  rüya gibi bir tatil yaşamanız için gerekli tüm ayrıntılar düşünülerek misafirlerine hizmet veriyor.

    Doğanın sessiz ve huzurlu atmosferinde konumlanan villalar, doğa ve deniz manzara seçenekleri ile misafirlerine dingin bir tatil fırsatı sağlıyor. Ailenizle ve sevdiklerinizle rahatsız edilmeden eğlenceli ve keyifli bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Evinizin konforunda yüksek hijyen koşulları sağlanarak gönül rahatlığıyla tatilinizi geçirebilirsiniz. Alanında uzman ve deneyimli ekibi ile misafirlerine hizmet veren Villa Reyonu tatilinizin sorunsuz geçmesi için tüm ayrıntıları düşünerek kaliteli hizmet sunar. Erken rezervasyon avantajlarından yararlanarak tatilinizi daha hesaplı hale getirmek için Villa Reyonu adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Daha önce Villa Reyonu aracılığıyla kiralık villada tatil deneyimi yaşayan misafirlerimiz muhteşem bir tatil deneyimi yaşıyorlar. Tamamen gerçeği yansıtan villa kiralama yaparak villaların fotoğrafları sayesinde hiçbir sürpriz yaşamadan huzurla tatilin keyfini çıkartabilir,  kendinizi evinizin konforunda gibi hissedebilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 10.01.2023 16:00:09

    Son Güncellenme Tarihi : 7.02.2024 16:28:17

    Gezilecek Yerler
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin