villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    7Ocak2022

    Tlos Antik Kenti Nerede? Kentin Hikayesi

    Muğla’nın Seydikemer ilçesi sınırlarında bulunan Tlos Antik Kenti, Likya bölgesi olarak da bilinen coğrafyanın eski yerleşim yerlerinden biridir. Eski yazıtlara göre Dlawa, Tlawa olarak da bilinen Tlos Antik Kenti girişinde akropol ve doğaya hakim manzarası ile görenleri kendisine hayran bırakır. 500 metre yükseklikte olan dik yamaçları ve doğal açılardan korunaklı akropol tepenin etrafı sur duvarları ile çevrilidir. Tlos Antik Kenti içerisinde kaleye çıkarken yamaçtaki kayalara oyulmuş tapınak şeklindeki mezarlar da turistlerin ilgisini çeker niteliktedir. Tapınak mezarlardan en ilgi göreni ise kanatlı at Pegasus’un üç başlı canavar olan Chimera ile savaştığı esnada resmedilen Bellerephontes’e ait bir mezar anıtıdır. Tlos Antik Kenti içerisinde Roma dönemi surlar, Tlos Tiyatrosu ve Likya’nın spor kenti olarak tanımlamasına sebep olan stadyum yer alır. Aynı zamanda hamam ve kilise kalıntılarıyla hem Türk hem yabancı turistlerden büyük bir ilgi gören yapıya sahiptir.

    tlos antik kenti

    Tlos Efsanesi

    Her antik kentin bir efsanesi olduğu gibi, Tlos Antik Kent efsanesi de geçmişten günümüze ulaşmıştır. Tlos kentinin kurucu kahramanı, Helen mitoslarına dayandırılmıştır. Kentin Tlos adını Praksidike ve Tremilus’un dört oğlundan biri olan Tloos’dan almıştır. Tloss’un diğer üç kardeşinin isimleri ise Xanthos, Pinaros ve Kragos’tur. Bahsi geçen bu mitolojik aktarımların tarihi MÖ 5. yüzyıla dayanır. Bu inanışın Stephanos Byzantinos’un yazdığı Ethnika adlı coğrafi kitapta da yer alır. Tlos antik kenti tarihi hakkında halkının Hellen kökenli olduğu bilinir. Özellikle Homeros zamanından itibaren antik kaynaklarda Likya halkının Hellen kökenine ait olduğu vurgulanır. Bundan dolayı da batı ve Güney Anadolu kıyılarındaki kültürlerin MÖ 12. yüzyıl öncesinde Dor istilasından kaçıp Anadolu’ya sığınan Akha Hellenleri olduğu kabul edilir.

    Fethiye Tlos Antik Kenti'ne Nasıl Gidilir?

    Tlos Antik Kenti hikayesi ve estetik görselliği ile pek çok kişinin ilgi odağındadır. İçerisinde tarihi kalıntıların yer aldığı Tlos’a ulaşım da oldukça kolaydır. Tlos Antik Kenti nerede sorusuna Muğla’nın Seydişehir ilçesinin 15 km güney doğusu lokasyonu verilebilir. Yaka köyü içerisinde bulunan antik kente Antalya yolu üzerinden Seydikemer ilçesine doğru devam edip, kavşaktan Saklıkent yoluna sapılarak kolay bir şekilde ulaşılabilir. Turistlerin kendi araçları ile de bu antik kente gidebileceği gibi, Fethiye’den kalkan Saklıkent dolmuşları ile de gerekli ulaşım sağlanabilir. Saklıkent’in önünden geçen minibüs araçları ile yaklaşık 20 dakika süren yolculuk sonrası Tlos Antik Kenti’ne varılabilir. Saklıkent gezintisine çıkan herkesin mutlaka Tlos Antik Kenti de görmesi tavsiye edilir.

    Tlos Antik Kente Giriş

    Tlos Antik Kenti Fethiye sınırları içerisinde uygun fiyatlarla gezilebilecek yerler arasındadır. Buram buram tarih kokan ve pek çok efsaneye tanık olmuş bu kent, haftanın 7 günü ziyarete açık bir alandır. Tlos Antik Kent giriş ücret politikası yıl içerisinde değişiklik gösterebilecek olup, cüzi fiyatlar ile bu eşsiz tarih kalıntısını gezip tarihin kokusunu içeri çekmek mümkündür. Antik Kente giriş yapabilmek için Müze Kart'a sahip olan kişiler de yılda iki kez kente ücretsiz olarak giriş yaparak hafızalara kazınacak bu değerli kültürel mirasa rahatlıkla tanık olabileceklerdir. Ayrıca Müze Kart Plus Kart sahipleri, Tlos Antik Kenti'ne yıl içerisinde sınırsız olarak ücretsiz giriş yapma imkanına sahiptir. Antik kente gidilmek istenen dönem için belirlenen giriş ücreti hakkındaki bilgiyi internet üzerinden de edinebilirler.

    Tarihin tüm ihtişamlığına şahit olmak isteyenler Muğla’da yer alan Tlos Antik Kenti gezisi sonrası, bulunduğu rotaya en yakın kiralık ev seçeneklerinden faydalanabilir. Tatil severlerin ev konforu kalitesinde bir tatili deneyimlemesi için Villa Reyonu’nda antik kent güzergahına en yakın villa kiralama seçeneklerini değerlendirebilirler.

    İnsan kalabalığından uzak, ev konforunda ve doğayla iç içe bir villa tatili için yapmanız gereken tek şey Villa Reyonu’ndan rezervasyon yaptırmak. Villa Reyonu TÜRSAB ve ETBİS kayıtlarıyla misafirleri için en güvenilir kiralık villa rezervasyon ve konaklama seçeneklerini sunuyor. Rezervasyon öncesi ve sonrasında bizimle direkt iletişime geçebilir ve sizin için sunduğumuz özel fırsatlardan yararlanabilirsiniz.


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 19.12.2023 17:58:24

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin