Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Üzümlü Köyü Gezilecek Yerler Rehberi

    Turizmle öne çıkan Antalya, Türkiye'nin güneybatısında yer alan büyük şehirlerimizin başında gelir. Bu şehirde birçok turistik yer bulunur. Antalya'nın doğal güzellikleri arasında bazı köyler de yer alır. Bu köylerden biri de Üzümlü Köyüdür. Sıklıkla seyahat için sağlamış olduğu konaklama imkânları bu köyün tercih edilmesi için de oldukça etkilidir.

    Kalkan Üzümlü Köyü, Antalya kiralık villa denildiği zaman akla ilk gelen seçenekler arasındadır. Korkuteli ilçesinde yer alırken Toros Dağlarının muhteşem eteklerinde kurulmuştur. Köyün adı, burada yetişen üzüm bağlarından gelir. Aynı zamanda nar bahçeleri ve zeytin bahçeleriyle de ünlüdür. Bütün bu zenginlikleri sayesinde kültürel açıdan oldukça çeşitli bir yapıya sahiptir.

    Kalkan Üzümlü Köyü, doğal güzellikleriyle dikkat çeker. Burada yürüyüş yapabilir veya bisiklet sürerek doğayla iç içe olabilirsiniz. Ayrıca yakındaki Göksu Nehri'nde rafting yapma imkanı da bulunur. Bu nehrin akıntısı rafting yapmak için uygun olup suyun berraklığı da farklı bir teşvik edici unsur sayılabilir. Üzümlü Köyünde tarihi yapılar da mevcuttur. Köprübaşı Mahallesi'nde bulunan tarihi taş köprü ve camiler ziyaret edilebilir. Bu yapılar yapıldıkları zamandan itibaren korunarak günümüze gelmiştir. Antalya'yı keşfetmek isteyenler için köyün doğal ve tarihi güzellikleri görülmesi gereken yerler arasındadır.

    Üzümlü Köyü sağlamış olduğu bütün bu zenginlikler dolayısıyla oldukça fazla turist çeker. Bu turistlerin konaklama ihtiyaçlarını karşılamak için de çeşitli seçenekler bulunur. Bu seçenekler arasında villa kiralamak oldukça popüler bir yöntemdir. Bizler de firma olarak en konforlu villaları sizlerin hizmetine sunuyoruz. Çeşitli fonksiyonları barındıran villalarımızda mutfak ve yatak odası sayısı aynı zamanda lavabo ya da banyo ve konum özelliklerinden söz edilebilir. Bütün bu özelliklerin sayısı ve fonksiyonları değiştikçe fiyat aralıkları da genişler. Genişleyen bu fiyat aralıkları kişilerin sahip olduğu farklı bütçeler doğrultusunda villa kiralamasına imkân sağlar. Villa Reyonu olarak bu güzel yerde farklı tatil konseptlerine göre kiralık villa seçeneklerini uygun fırsatlarla sunuyoruz.

    Üzümlü Köyü Nerede?

    Tatil için birçok kişi tarafından tercih edilmesi sonucundaÜzümlü nerede soruları sıklıkla sorulur. Antalya Üzümlü Köyü, Antalya'nın Finike ilçesine bağlı bir köydür.Kalkan Üzümlü neredesorusuna daha detaylı bir cevap olarak bu köy, Akdeniz'in güneybatı kıyısında yer alır ve Toros Dağlarının eteklerinde konumlanmıştır. Antalya şehir merkezine yaklaşık 120 kilometre uzaklıkta bulunan Antalya Üzümlü Köyü, doğal güzellikleriyle ünlüdür. Bu güzellikleri sayesinde turistik bir bölge konumunda yer alır.

    Köye ulaşım için en uygun yöntem araba veya toplu taşıma araçlarıdır. Bu sayede de yoldaki bütün doğal güzelliklere şahit olarak keyifli bir yolculuk yapmak mümkündür. Misafirlerimiz burada doğanın tadını çıkarabilir ve geleneksel Türk köy yaşamını deneyimleyebilirler.

    Bunlar haricindeKalkan Üzümlü arası kaç km olduğu da sıklıkla merak edilen konulardan bir diğeridir. Yaklaşık olarak 9 ya da 10 km arası bir mesafe ölçümlenir. Harita üzerindeki en kısa güzergah baz alındığında 9 kilometreye daha yakın bir mesafe bulunur. Tercih edilen araca göre bu mesafe değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak kara üzerinde bu aralıklardadır.

    üzümlüde bir villanın gündüz fotoğrafı

    Kalkan Üzümlü Köyü'ne Nasıl Gidilir?

    Batı Akdeniz’deki Kaş Kalkan Üzümlü Köyü, Antalya'nın Kaş ilçesinde bulunan doğal güzellikleri ve tarihi dokusuyla da dikkat çeken bir köydür. Antalya'nın doğusunda yer alan Üzümlü, şehrin merkezine yaklaşık 50 kilometre uzaklıktadır. Üzümlü, Toros Dağları'nın eteklerinde yer alır ve doğal güzellikleri ile ünlüdür.

    Üzümlü'nün konumu, hem denize hem de dağlara yakınlığı sayesinde turistler için ideal bir tatil beldesidir. Burada yapılan aktivitelerin çeşitliliği ve doğal güzellikleri git gide daha fazla kişi tarafından görülmeye değer hale gelir. Ayrıca bölgede birçok medeniyetin izini taşıyan tarihi kalıntılar da yerli yabancı turistlerin ilgisini çeker. Eğer bu köye gitmek istiyorsanız, farklı alternatif yollar bulunur. Bu seçenekler arasından seçmiş olduğunuz araçlar ve güzergâhlar doğrultusunda ulaşım süreci değişkenlik gösterir. Bu açıdan da Üzümlü Kaş arası kaç kmolduğu ise sıklıkla merak eden konulardan bir tanesidir.

    Öncelikle özel aracınızla gitmek isterseniz Antalya-Kaş yolu üzerinden yaklaşık 130 km mesafe kat etmeniz gerekir. Yol boyunca muhteşem Akdeniz manzaraları eşliğinde keyifli bir sürüş de yapabilirsiniz. Tercih edilen araç ve rota zamanda yapılan hız ve durak sayısı yolculuğun sürecini değiştirir. Bütün bu değişkenler doğrultusunda maliyetler de farklılık gösterir. Dolayısıyla seçenekler arasından bütçenize uygun olan yöntemi tercih etmek için geniş aralıklar bulunur.

    Eğer toplu taşıma kullanmak isterseniz, önce Antalya'dan Kaş'a otobüsle gitmeniz gerekir. Kaş'tan ise taksi veya minibüslerle Üzümlü Antalya Köyü'ne ulaşabilirsiniz. Alternatif olarak, Kaş merkezde araba kiralama şirketleri de mevcuttur. Bu sayede kiraladığınız araç ile kolaylıkla köye gidebilirsiniz. Köye ulaşmak çeşitli yöntemler ve çeşitli güzergâhlar doğrultusunda farklı deneyimlerle mümkün olur. Kısacası Kalkan Üzümlü Köyü konumuna gitmek için farklı seyahat seçenekleri bulunur. Bu muhteşem köye nasıl ulaşırsanız ulaşım muhteşem bir tatil deneyimi yaşayacağınızı söyleyebiliriz. Villa Reyonu olarak sunduğumuz villa seçenekleri sayesinde konforlu bir tatil serüveni geçirebilirsiniz.

    kalkan üzümlüde bir villa fotoğrafı

    Antalya Üzümlü Köyü Gezilecek Yerler

    Antalya Üzümlü Köyü, Türkiye'nin güney sahilinde yer alan bir köydür. Bu köy, tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunar. Gezilecek yerler arasında ilk olarak tarihi Taş Köprü gelir. Bu köprü, Roma döneminden kalma ve hala kullanımdadır. Sağlam ve dayanıklı yapısı dolayısıyla yapıldığı yıldan itibaren ilk halini koruyarak kalmıştır. Ayrıca köyün merkezinde bulunan cami de ziyaret edilebilir.

    Doğal güzellikler açısından ise, köyün etrafındaki dağlar ve vadiler nefes kesici manzaralar sunarken yakın çevredeki şelaleler de görülmeye değerdir. Doğa ile iç içe bir tatili için tercih edilmeye uygun bir seçenek halindedir. Üzümlü Köyü aynı zamanda geleneksel el sanatları ürünleriyle de ünlüdür. Ziyaretçiler burada el işi halılar ve kilimler gibi özel hediyelik eşyalar satın alabilirler.

    Antalya'ya seyahat eden herkesin Üzümlü Köyünü ziyaret etmesi tavsiye edilir. Burası hem tarihi hem de doğal güzellikleriyle Türkiye'nin en özel yerlerinden biridir. Aynı zamanda sunmuş olduğumuz villa kiralama hizmetleri konaklama seçeneklerimizle köyde yapılan tatiller bütçeye uygun ve daha konforlu bir hal alır.

    Üzümlü Köyünde Nerede Ne Yenir?

    Akdeniz’deki Antalya Üzümlü, Türkiye'nin Muğla ilinde bulunan bir köydür ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Burada yaşayanlar ve ziyaretçiler için pek çok yeni etkinlik ve yer açılır. Son zamanlarda, köydeki organik tarım faaliyetleri de artış gösterir. Birçok çiftlik, organik sebze ve meyve yetiştiriciliği yaparak doğal ürünler sunar. Bunun yanı sıra, Kaş Üzümlü el sanatları atölyeleri de oldukça popülerdir. Dolayısıyla buradaki ziyaretçilerimiz aynı zamanda bu atölyelerde istedikleri el sanatlarını deneyimleme imkânı bulur.

    ufak bir el sanatları atolyesi

    Antalya Üzümlü Köyünde tercih edilebilecek konaklama seçenekleri oldukça çeşitlidir. Bunlardan biri de villa kiralama yöntemidir. Kiralanan villalar farklı konumlarda ve farklı bütçeleri hizmet edecek şekilde çeşitlendirilmiştir. Dolayısıyla köyde kalmak isteyen herkes hizmetlerinize sunduğumuz villalardan kendi ihtiyaçlarına uygun olanı tercih edebilir. Bu villalar etrafında restoranlar ve yöresel yemeklerin tadına bakmak için uygun yerler bulunur. Sizlerde web sitemizden Üzümlü kiralık villa seçeneklerine bakarak hayalimizdeki villa da konaklayabilirsiniz.

    Kalkan Üzümlü'de Yapılabilecek Aktiviteler Nelerdir?

    Türkiye'nin güneybatısında yer alan Kalkan, önemli bir tatil beldesidir ve oldukça da popülerdir. Bölgede bulunanKaş Üzümlü Köyü ise doğal güzellikleri ve tarihi dokusu ile turistlerin ilgisini çeker. Bölgede doğa yürüyüşleri yapabilir, tarihi kalıntıları keşfedebilir veya denizde su sporları yapabilirsiniz. Rehberler ile çıkılan doğa keşifleri de bu doğal güzellikleri keşfetmek için yapılabilecek bir aktivitedir. Ayrıca köyün kendine özgü mimarisi ve geleneksel yaşam tarzını görmek için yürüyüş turlarına katılabilirsiniz. Bu mimari geleneksel kültürden etkilenerek yapılmasının yanı sıra sağlam ve dayanıklı olmaktadır.

    Üzümlü Kalkan villa kiralama, ayrıca yöresel lezzetleri de tadabileceğiniz keyifli bir tatil sunar. Yöresel restoranlarda geleneksel yemeklerin tadına bakabilir veya organik tarım yapılan bahçelerde kendiniz sebze ya da meyve toplayarak keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Üzümlü Kalkan Kaş Antalyagezilecek yerler ve yapılacak aktiviteler konusunda oldukça zengin bir bölgedir. Dolayısıyla buraya yapılan geziler farklı aktivitelerle zenginleştirilebilir. Bölgede villa tatili planlayan tüm misafirlerimiz, web sitemizi ziyaret ederek detaylı bilgi edinebilir.

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin