Favoriler

Çeşme Gezilecek Yerler Rehberi

Çeşme İzmir’in en gözde tatil bölgelerinden biridir. Tatil denince aklınıza gelebilecek tüm özellikleri bünyesinde barındıran Çeşme, birbirinden güzel plajları, doğa harikası koyları, tertemiz masmavi denizi, tarihi ve doğal mirası, hareketli eğlence hayatı, rüzgarla dans edilen özel sörf noktaları, su altı dalışı için ideal yerleri ile yerli ve yabancı turistlerin popüler tatil yerlerindendir.

İzmir Çeşme, İlk Çağda Cysus ismi ile anılmaktadır. M.Ö. 1000 yıllarında Anadolu’nun batısında kurulduğu düşünülen 12 İyonya kentinden biri olan Erythrai Antik Kenti’nin iskelesi konumundaydı. Beldenin bugünkü adının ise denizcilerin buradan su temin ettiği çeşmelerden geldiği sanılmaktadır. Çeşme’nin Antik Çağ’da Doğu Akdeniz ile yoğun ticari ilişkisi vardı. Çeşme, Lidya, Pers İmparatorluğu, Büyük İskender, Bizans, Selçuklular ve son olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun eline geçmiştir. Tarihte önemli rol oynayan medeniyetlerin egemenliğine giren Çeşme büyük bir kültür mirasına da sahip olmuştur.

Kıyı şeridi 133 km uzunluğunda olan Çeşme, Türkiye’nin gözde plaj ve koylarına sahiptir. Kaplıcaları ve kaynak suları ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekmektedir. Adına yaraşır biçimde birçok tarihi çeşmeye sahiptir. 18. ve 19. yy Osmanlı Döneminin güzel örneklerini temsil eden Kaymakam Çeşmesi, Molla Çeşmesi ve Anonim Çeşmesi başlıcalarıdır. Çeşme’de gezilecek yerler arasında Çeşme Kalesi ve Müzesi, Kervansaray, kilise, antik kent kalıntıları gibi tarihi önem teşkil eden birçok mimari yapıt bulunmaktadır. Çeşme gezilecek yerler rehberi yazımızda Çeşme’ye dair merak edilen birçok konuya ayrıntılı bir şekilde değineceğiz.  

Çeşme Nerededir?

Çeşme, İzmir’in popüler bir ilçesidir. Doğusunda Urla ilçesi, güneyinde ve batısında Ege Denizi, kuzeyinde ise Karaburun ilçesi yer almaktadır. İzmir merkeze 84 km mesafede yer alır. Yunanistan’a bağlı Sakız Adası’na 8 mil uzaklıkta bulunan Çeşme’den kalkan feribotlar ile pasaportunuz yanınızda ise 45 dakikalık bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Çeşme’ye Nasıl Gidilir?

İzmir’den Çeşme’ye 84 km’lik mesafeyi 1 saat 15 dakika gibi bir sürede katederek ulaşabilirsiniz. İzmir Çeşme’ye karayolunu tercih ederek gitmek isterseniz çeşitli illerden mesafeler ve ulaşım süreleri şöyledir: İstanbul - Çeşme arası 569 km 5 saat 45 dakika, Ankara - Çeşme arası mesafe 678 km 8,5 saat, Muğla - Çeşme arası 281 km 3 saat 10 dakika, Bursa - İzmir arası 345 km 3 saat 17 dakika süren bir yolculukla ulaşabilirsiniz.

Çeşme’ye otobüs ile gitmek için Türkiye’nin her yerinden İzmir’e sefer düzenleyen otobüs firmalarını kullanabilirsiniz. İzmir otogarına geldikten sonra buradan Çeşme ilçesine düzenlenen seferlerle kolay bir ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca özellikle yaz sezonunda büyük otobüs firmalarının direkt Çeşme’ye giden seferleri de bulunmaktadır.

Çeşme’ye gitmek için hava yolunu tercih edecekseniz Adnan Menderes Havalimanı’nı kullanabilirsiniz. Havalimanına geldikten sonra Havaş otobüsleri ile Çeşme’ye konforlu bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz.    

Çeşme’de Nereler Gezilmelidir?

Çeşme gezilecek yerler açısından oldukça geniş bir yelpaze sunmaktadır. Doğa meraklılarına, tarih severlere, gece hayatı isteyenlere, alışveriş yapmak için çarşı pazar gezmeyi arzu edenlere çok fazla seçenek sunması Çeşme’yi bir adım daha öteye taşımaktadır. Hem tatil yapabileceğiniz hem de eğlenceli ve keyifli günler geçirebileceğiniz Çeşme İzmir’in özel lokasyonlarından biridir. Çeşme’de nereler gezilmelidir sorusunun cevabını yazımızda bulacaksınız.

Çeşme Çarşısı

Çeşme Çarşısı, tarihin izlerini yansıtan taş evleri, rengarenk hediyelik eşya dükkanları, balık restoranları ve meyhanelerin sıralandığı sokakları yerli ve yabancı turistlerin renkli ve keyifli bir gün geçirebilecekleri atmosfer oluşturur. İzmir’in meşhur lezzetlerini tadabilirsiniz. Çeşme, Ege’nin sıcak ve samimi havasını sonuna kadar hissedebileceğiniz bir yerdir.

Çeşme Marina

çeşme marina

Çeşme Marina, gün içerisinde soluklanabileceğiniz ve Çeşme gezinize kısa bir mola verebileceğiniz eşsiz bir lokasyondur. Denize nazır mekanlarda yemek yiyebilir, içeceklerinizi yudumlarken manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Düzenli ve estetik bir çevre planlaması yapılan marinada birbirinden güzel fotoğraflar çekebilir, eğlence hayatının tadını çıkarabilir, gece yürüyüşleri yaparak günü keyifli bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Çeşme Kalesi ve Müzesi

çeşme kalesi manzara

Çeşme Kalesi, Çeşme ile Sakız Adası arasındaki deniz ticaretinin güvenliğini sağlamak amacı ile 15. yüzyılda ilk başta Cenevizlilerin yaptırdığına dair izler bulunmaktadır. Daha sonra Sultan II. Bayezid döneminde 1509 yılında yapılan onarımlar ve ilaveler ile büyütülüp kullanılmaya başlanmıştır. Ceneviz ve Osmanlı mimarisinin karışımı olan kale etkileyici bir görünüme sahiptir. 1984 yılında yapılan düzenlemeler ile Çeşme Arkeoloji Müzesi de kalenin içinde açılmıştır. Müzede Çeşme’nin Tunç Çağı eserleri ve Erythrai Antik Kenti’ndeki kazılarda bulunan birçok eser sergilenmektedir. Çeşme Kalesi, UNESCO tarafından 2020 yılında Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenmiştir. Çeşme Kalesi ve Müzesi’ne kişi başı cüzi bir ücret ödeyerek ya da müze kart ile girebilirsiniz. 

Tarihi Kervansaray

çeşme tarihi kervansaray

Çeşme’de yer alanKanuni Kervansarayı, günümüzde otel olarak kullanılmaktadır. 1528 yılında Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile buraya bir kervansaray yaptırılmıştır. Kervansarayı ziyaret için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz. Tarihi dokusu ile farklı hisler uyandıracak bu eseri de listenize eklemelisiniz.

Aya Haralambos Kilisesi

Aya Haralambos Kilisesi

Aya Haralambos Kilisesi, Rum Ortodoks ibadethanesi olarak 1832 yılında inşa edilmiştir. O dönemde Çeşme’nin idarecisi Kaptan-ı Derya’dan gerekli olan izinler alınarak yapılmaya başlanmıştır. Kilise adını,Hieromartis (kutsal şehit)ünvanı taşıyan önemli din adamı Aziz Haralambos’tan almıştır. Bugün Çeşme’de ayakta kalan tek kilisedir. Kilise 2012 yılında Çeşme Belediyesi tarafından restore ettirilip kültür merkezi olarak kullanılmaya başlanmıştır. Kilisede sergi, konser ve söyleşi gibi etkinlikler düzenlenmektedir. Ünlü ressam İ. Sitaras tarafından yapılan freskler göz alıcı niteliktedir.  

Alaçatı

Alaçatı, hem Çeşme’nin hem de Türkiye’nin nezih ve özel lokasyonlarından biridir. Beyaz badanalı renkli kapıları olan taş evleri, fotoğraf karelerine yakışacak konsept mekanları, eğlenceli ve hareketli gece hayatı ile keyifli bir tatil fırsatı oluşturur. Alaçatı’nın belki de en popüler lokasyonu yel değirmenleri, yerli ve yabancı turistlerin ziyaret etmeyi ihmal etmediği yerlerdendir. Alaçatı denince akla gelen ilk özelliklerden biri olan rüzgar sörfünü de deneyebileceğiniz aktiviteler arasına ekleyebilirsiniz. Buraya kadar gelmişken Çeşme gezilecek yerler arasında en popüler Alaçatı’nın meşhur damla sakızlı kurabiyesini, muhallebisini ve dondurmasını tadabilirsiniz. 

Ildırı

Ildırı ya da Ildır, Çeşme’ye 25 km uzaklıkta yer alan şirin bir Ege köyüdür. Köy geçimini hala geleneksel geçim kaynakları ile sürdürüyor. Balıkçılık ve tarım ön plandadır. Ildırı’ya yolunuz düşerse eşsiz bir manzaraya karşı çayınızı yudumlayıp anın tadını çıkarabilirsiniz. Ildır Köyü’nde yer alan Erythrai Antik Kenti’ni, Athena Tapınağı’nı, Matrone Kilisesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Erythrai Antik Kenti

Erythrai Antik Kenti

Erythrai Antik Kenti, ilk çağda kurulan 12 İyonya kentinden biridir. İzmir’e 60 km uzaklıkta, Çeşme’ye ise 22 km mesafede yer alan Ildırı Köyü’nde bulunmaktadır. Kentte yapılan kazı çalışmaları ışığında M.Ö. 3 bin ila M.Ö. 8. yy iskan izleri görülmektedir. Kazılarda gün ışığına çıkarılan mimari kalıntılar arasında Athena Tapınağı, Matrone Kilisesi, Heroon lahitler, antik cadde üzerinde İon düzenindeki kalıntılar ve tiyatro görülmeye değer eserleri arasındadır. Çeşme’de gezilecek yerler arasında listenize ekleyebileceğiniz özellikte bir lokasyondur. Kenti, saat 09.00 ile 16.00 arası ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilirsiniz. 

Ilıca Plajı

çeşme ılıca plajı

Çeşme gezilecek yerler içinde en meşhur plajlardan biridir. Tertemiz masmavi denizi, ilkbahar ve sonbahar aylarında girilecek kadar sıcaktır. Yer altı kaynak sularına yakın olması nedeni ile sıcak ve mineralli olan denizinin şifalı olduğuna inanılır. Çeşme’ye 3 km uzaklıkta bulunan plaja, ilçe merkezinde kalkan dolmuşlarla çok rahat ulaşabilirsiniz. Ilıca Plajı’nda rüzgar sörfü, jet ski ve dalış gibi birçok farklı su sporu ile eğlenceli bir gün geçirebilirsiniz. Plaja giriş ücretsizdir. Şezlong ve şemsiyeyi plajda yer alan işletmelerden kiralayabilirsiniz.  

Kocakarı Plajı

Çeşme’de gezilecek yerler arasında çok tanınmayan Kocakarı Plajı, serin suları, berrak tertemiz ve sakin denizi ile ziyaretçilerini memnun eder. Plajın sığ olan denizinin tabanı kum ve çakıl karışımıdır. Çeşme’nin kuzeyinde yer alan plaja dolmuşlarla ulaşabilir ya da bisiklet kiralayarak gidebilirsiniz. Kocakarı Plajı’nda dalış, deniz paraşütü, rüzgar sörfü, yelken gibi su sporlarını yapabilirsiniz. Plajda bulunan küçük bir işletmeden şemsiye ve şezlong kiralayabilirsiniz. Yeme içme konusunda da oldukça uygun fiyatlara ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. 

Ayayorgi Koyu

ayayorgi koyu çeşme

Çeşme’ye 1 km uzaklıkta yer alan Ayayorgi Koyu, ilçenin en sosyetik yerlerinden biridir. Birçok işletme bulunan koy biraz pahalıdır. Gün içerisinde dj performanslarının sergilendiği koy bir hayli eğlenceli ve hareketlidir. İncecik kumlu plajı, tertemiz berrak ve sakin denizi sayesinde keyifle yüzebilirsiniz. Eşsiz bir manzaraya sahip koya cüzi bir miktarda ücret ödeyerek giriş yapıyorsunuz. Koyda yeme içme, duş, tuvalet gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Altınkum Plajı

Çeşme merkeze 10 km uzaklıkta yer alan Altınkum Plajı’na Çeşme otogarından yarım saatte bir kalkan dolmuşlar ile ulaşabilirsiniz. Plaj, adını altın sarısı incecik kumsalından almaktadır. Masmavi tertemiz denizi ve upuzun kumsalı ile tatilin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Sıcaktan bunaldığınız yaz günlerinde buz gibi soğuk denizinde serinleyebilirsiniz. Plajda yer alan işletmelerden yeme içme, şezlong ve şemsiye gibi ihtiyaçlarınızı karşılayarak konforlu bir şekilde plajda bir gün geçirebilirsiniz. Plaja giriş ücretlidir. 

Delikli Koy

Çeşme’de gezilecek yerler içinde pek bilinmeyen Delikli Koy, önceleri bölge halkı tarafından tercih ediliyordu. Zamanla denize girmek için daha sakin ve sessiz bir yer arayan tatilciler tarafından keşfedilmeye başlamıştır. Denizin içinde bulunan doğal oluşumlu oyuklu kayalar nedeni ile koya Delikli adı verilmiştir. Sakinliği ve doğal bir özelliğe sahip olan koy popülerleşmeye başlamıştır.  

Denizi soğuk, kumsalı çakıllıdır. Bu sebeple deniz ayakkabısı ile gelmeniz avantajlı olacaktır. Denizi birden derinleştiği için çocuklu ailelerin ve yüzmeyi çok iyi bilmeyenlerin dikkatli olması tavsiye edilir. Koyda yeme içme içme, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis olmadığı için her konuda hazırlıklı gelmenizde fayda vardır.

Sığacık Plajı

Çeşme’nin sessiz ve sakin, kafa dinleyebileceğiniz plajlarından biridir. Diğer adı Güvercinlik Koyu olan plaj yolun alt tarafında kaldığı için pek bilinmez. Kalabalıktan ve gürültüden uzaklaşmak için tercih edebileceğiniz tertemiz bir plajdır. Denizi temiz ve durgun, kumsalı inci gibi parlak ve incecik kumlara sahiptir. Denizi derin olduğu için dikkatli olmanız tavsiye edilir.

Pırlanta Plajı

Pırlanta Plajı, Çeşme Çiftlikköy mevkiinde yer almaktadır. Plaj adını parıl parıl parlayan pırlanta gibi kumsalından almaktadır. İncecik kumlar kaplı 450 - 500 metrelik bir kumsala sahiptir. Sit alanı olarak koruma altına alındığı için yapılaşmaya izin verilmemektedir. Masmavi denizi cam gibi berrak ve sığdır. Çocuklu aileler ve yüzmeyi çok iyi bilmeyenler için oldukça ideal bir plajdır. 

Sürekli esen rüzgarı sayesinde yerli ve yabancı turistlerin rüzgar sörfü ve deniz paraşütü yapmak için sıklıkla tercih ettiği bir yerdir. Bu sporları daha önce yapmadıysanız, profesyonel eğitmenlerden ders alma şansınız da bulunmaktadır. Plaj içerisinde bulunan işletmelerden yeme içme, duş, tuvalet, soyunma kabini gibi ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz makul bir ücret ile yine bu işletmelerden kiralayabilirsiniz. Pırlanta Plajı’na giriş için bir ücret ödemiyorsunuz. 

Çeşme’de Yeme İçme Rehberi

İzmir Çeşme’nin en meşhur yiyecekleri kumru ve damla sakızıdır. Çeşme, bunların dışında pek çok alternatif sunmaktadır. Çeşme’ye gidince bir sürü balık çeşidi, ıstakoz, langust, karides, kalamar, midye ve ahtapot gibi deniz ürünlerini deneyebilirsiniz. Yöresel lezzetlerden eleni, biber borani, maço, soğan fava, uğur böceği, çiroz gibi Ege mezelerini tadabilirsiniz. Diğer Ege lezzetleri arasında boyoz, kumru, damla sakızlı kahve, dondurma ve kurabiye, İzmir bombası, Kopanisti Peyniri bulunmaktadır. Çeşme’de bu lezzetleri tadabileceğiniz birçok restoran olması açısından avantajlı bir yerdir.

çeşme restoran

Çeşme’de Nerede Konaklanır?

Çeşme’de gezilecek yerler listenizi tamamlarken doğanın içinde huzurlu bir ortamda konaklamak içinvilla kiralamayapabilirsiniz. Birbirinden güzel, korunaklı ve özel havuzlu villalarda özel bir tatil geçirme olanağına sahip olabilirsiniz. Yemyeşil tertemiz doğada, masmavi bir denizin karşısında huzurlu bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. Doğa ve deniz manzaralı, merkeze yakın veya doğanın içinde konforlu kiralık villalarda tüm yorgunluğunuzu ve stresinizi atabilirsiniz.

Her zevke ve ihtiyaca göre inşa edilen farklı konseptlere sahip kiralık villalardan birini tercih ederek kusursuz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Hayat tarzınıza uygun muhafazakar villalar, en özel balayı tatili için balayı villaları, sevimli küçük dostlarınız için evcil hayvan izinli villalar, en kıymetlileriniz çocuklarınız için çocuk havuzlu villalar, konfor sunan jakuzili ve lüks villalar gibi çok geniş bir villa portföyü bulunur. Aradığınız özellikteki kiralık villayı, en özel lokasyonlarda yer alan en seçkin örneklerini Villa Reyonu adresinde bulabilirsiniz. Evinizin konforunu ve mahremiyetini bulacağınız kiralık villayı uygun cazip avantajları ile erken rezervasyon yaptırarak Villa Reyonu’ndan kiralayabilirsiniz.

Villa kiralama deneyiminizi Villa Reyonu ile taçlandırın! Ege ve Akdeniz'in eşsiz manzaralarında, konforlu villalarımızla unutulmaz bir tatil sizi bekliyor. Kiralık villa fiyatları ve özel seçeneklerimiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için kiralık villalar sayfamızı ziyaret edebilirsiniz. Hayalinizdeki tatili planlamak için ana sayfamızda tüm villa kiralama seçeneklerini keşfedin. Uzman ekibimiz, size en uygn seçeneği sunmak için her zaman hazır!

Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
Menü
İdeal Villanı BulYENİ
Villa Ara
×REZERVASYON OLUŞTUR
Giriş Tarihi
Çıkış Tarihi
Tarihler Müsait
Giriş Saati :Çıkış Saati :
  • İndirim
  • İndirim
  • Temizlik Ücreti
  • Isıtma Ücreti
  • Toplam Tutar
  • Ön Ödeme
  • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
Toplam
×
UYGUNLUK TAKVİMİ
Müsait
Opsiyon
Dolu Günler
Giriş-Çıkış
Özellik
Sizi Arayalım
WhatsApp
Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
x
Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin