villareyonuÇalışma Saatleri : 09:00 - 01:00
villareyonu
    9Aralık2021

    Fethiye Faralya

    Bu zamana kadar gitmemiş olduğunuza üzüleceğiniz bir köyden bahsedeceğiz şimdi sizlere... The Times'in Türkiye'de olan 6 gizli cennet listesinde yer alan Faralya Köyü. Eşsiz güzellikleri ve gezilecek yerleri ile göz kamaştıran bu köy, Muğla Fethiye'de bulunuyor. Bu köyün bir diğer adı ise Uzunyurt. Bazı güzellikler geç de olsa fark ediliyor. Fethiye Faralya Köyü de son zamanlarda keşfedilmiş olup ziyaretçilerini kendine hayran bırakıyor. Denize nazır dört ayrı bölgesinde sizlere ayrı bir tecrübe yaşatıyor. Faralya köyü, Babadağ'ın eteklerine bakıyor. Sağlam kayalıklar arasındaki koyları ve yemyeşil ağaçları ile Ölüdeniz'i seyretmenize imkan sunuyor.

    Faralya Nerede ve Nereye Bağlı

    Uzunyurt olarak da bilinen Faralya nerede sorusunun cevabı şu şekilde açıklayabiliriz. Fethiye İlçesinde saklı bir cennet diyebileceğimiz Faralya, Akdeniz ile Ege Denizinin birleştiği noktada, yaklaşık 40 kilometrekarelik bir alanı kaplayan bir doğal ve kültürel miras harikasıdır. Faralya, Muğla iline 165 km, Fethiye ilçesine 25 km, tarihi Roma ve Likya uygarlıklarının kalıntılarını barındıran Ölüdeniz'e ve Kabak gibi popüler kamp rotalarına yaklaşık 10 km uzaklıktadır. Körfez ve Kelebekler Vadisi eşsiz doğa manzaraları ile etkileyicidir.

    Fethiye İlçesi'nde yer alan Uzunyurt olarak da bilinen Faralya, tarihi ve eşsiz doğal güzellikleri ile turistleri kendine hayran bırakır. Tarihi sit alanı olarak hizmet veren pek çok esere ev sahipliği yapan bölgede, yıllar içinde Romalılar ve Likyalılara ait tarihi eserler doğa ile iç içe geçmiştir. Faralya, turistler için eşsiz tatil fırsatları sunar.

    Yeşil ve mavinin baskın olduğu Faralya'da doğayla iç içe olmanın keyfini sürmek mümkündür. Denize doğru uzanan bu vadinin içinde birçok kamp alanı da vardır. Fethiye Faralya kamp alanlarında kamp kurabilir, otelde de kalabilir veya pansiyonda oda tutabilirsiniz. İsterseniz de bungalov evleri seçebilirsiniz. Pek çok konaklama seçeneği olan Faralya'da konaklamak için her bütçeye uygun tesis mevcuttur. Faralya yörük evi seçeneklerini göz önünde bulundurabilir; daha lüks ve konforlu tercihler için harika lokasyonlarda yer alan ve muhteşem özelliklerle göz dolduran kiralık İslami villa seçenekleri arasından seçebilirsiniz. Zevkinize, kişi sayısına ve bütçenize uygun kiralık villalara aracılığımız sayesinde ulaşabilir; güvenle kiralayabilirsiniz. Firmamızın sunmuş olduğu güvence ile kalacağınız villa kiralama seçenekleri araştırarak harika bir tatil planı yapabilirsiniz.

    Fethiye Faralya'da Gezilecek Yerler

    Ülkemizin en meşhur tatil beldelerinden biri olmayı başarmış Fethiye'de, dünyaca ünlü Ölüdeniz'e yakın olması nedeniyle ayrı bir sevilen Faralya'da gezilecek yerlere şöyle bir bakalım.

    • Fethiye Faralya Köyünde Babadağ sırtını tırmanıp Aladağ şelalesini görebilirsiniz. Fakat bu biraz tehlikeli olabilir. Bu sebepten bir rehber eşliğinde giderek herhangi bir kazaya sebebiyet vermeden eğlenceli bir şekilde ekibiniz ile beraber zirveye ulaşabilirsiniz.
    • Faralya Kelebekler Vadisi'nde ve Aladere Şelalesi'nde birbirinden güzel arılara, rengarenk kelebeklere rastlayacaksınız ve nadir görülen hayvan ve bitkilerle tanışacaksınız. Vadi içinde küçük bir şelale, geniş bir kumsal ve pırıl pırıl bir deniz vardır. Kelebekler vadisi, 80'den fazla kelebeğe tanıklık etmiştir. 
    • Fethiye Faralya Kabak Koyu ise şehrin gürültüsünden kaçmak isteyenler için eşsiz bir yer. Geçmiş zamanda yaşamış medeniyetlerden iz bulabileceğiniz, Antik Likya yolu ve mezarlığı da bu köyün bir parçası olarak biliniyor. Faralya Likya yolu, dağ köyünde kalabalıktan uzak, doğa içinden geçen yürüyüş yolunda yürüyüş yapabilirsiniz. Bu yürüyüş yolu dünyanın 10 uzun yürüyüş yolu olarak biliniyor.
    • Fethiye Faralya'da farklı ve heycanlı bir deneyim yaşamak istiyorsanız, yamaç paraşütü tandem atlayışını deneyebilirsiniz. Babadağdan 1975 metre yükseklikten deneyimli pilotlar eşliğinde bu aksiyonlu deneyimi gerçekleştirebilirsiniz.
    • Faralya'da tekne turlarına katılabilirsiniz. Hem fethiye limanından hem de Ölüdeniz'den kalkan günübirlik turlar ile tatilin keyfini çıkarabilirsiniz.
    • Faralya köyüne gelip de denize girmemek olmaz. Fethiye Faralya plajı harika bir lokasyonda yer alır. Görüntüsü ile insanı büyüleyen dünyaca ünlü Ölüdeniz plajına girerek suyun tadını çıkarabilirsiniz. Ölüdeniz plajı aynı zamanda sık sık su seviyesi yükselip alçaldığı için temiz kalıp, Mavi Bayrak ödülünü almış bir denizdir. Aynı zamanda denize girmek için kabak koyunu da tercih edebilirsiniz. Kabak yoluna ulaşım zorlu olduğu için plaj oldukça temizdir. 

    Fethiye Faralya’da Ne Yapılır?

    Faralya, doğa, tarih ve deniz turizminin bir arada yaşandığı harika bir yerdir. Türkiye’nin altı gizli cennetinden biri olarak The Times gazetesi tarafından seçilen Faralya köyü, birçok doğal güzelliğe ev sahipliği yapar. Köyde denize girmek isterseniz, yakınınızdaki Ölüdeniz’e giderek masmavi ve temiz suların keyfini çıkarabilirsiniz.

    Ölüdeniz, sakin ve mavi bayraklı bir denize sahiptir. Sahilde gün batımını izleyerek romantik bir akşam yemeği yiyebilir, muhteşem manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Ayrıca doğayla iç içe yoga yaparak ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Ölüdeniz Faralya, Likya Yolu üzerinde olduğu için eski medeniyetlerin izlerini takip edebilir, tarihi keşfedebilirsiniz. Babadağ’ın eteklerinde yer alan Ölüdeniz Faralya, yamaç paraşütü yapmak için de ideal bir yerdir.

    Faralya, Fethiye kiralık villa seçenekleri açısından da çok zengindir. Her bütçeye ve zevke uygun villa bulmak mümkündür. Faralya’daki villalar, diğer tatil bölgelerine göre daha merkezi konumdadır. Bu da Faralya’da konaklayacak yerler arasında seçim yaparken zaman kazanmanızı sağlar. Faralya plajları, deniz tatili yapmak için etkileyici bir güzelliğe sahiptir. Faralya’da çok sayıda koy vardır ve bunlar Faralya plajı olarak adlandırılır.

    Aladere Şelalesi

    aladere şelalesi manzarası

    Faralya gezilecek yerler denildiğinde birçok doğal güzellik akla gelir. Aladere Şelalesi de bunlardan biridir. Fethiye merkezden yaklaşık 30 kilometre uzakta, Kelebekler Vadisi'nin içinde yer alır. Aladere Şelalesi Türkiye'deki diğer şelalelere göre biraz daha küçüktür. Şelale yaklaşık olarak 160-170 m derinliğinde olup 15-20 metrekare genişliğinde de doğal bir havuz yanı sıra birçok küçük göletten oluşur. Şelale etrafında kamp yapmak için birçok uygun yer vardır.

    Aladere Şelalesine gitmek için ilk olarak Kabak'a ulaşmanız gerekir. Bu, toplu taşıma veya özel araçlarla yapılabilir. Eğer Faralya Köyü Fethiye’den Aladere Şelalesi'ne gitmek isterseniz, köylülerin kullandığı traktörleri kullanabilirsiniz. Ayrıca Faralya Köyü'nden Kabak Koyu'na 24 saat boyunca dolmuşlar çalışır. Bölgeye iki farklı yürüyüş yoluyla da gidebilirsiniz. Birisi Kabak Koyu'ndan yaklaşık 30 dakika süren ve daha tehlikeli tırmanışlar içeren kısa yol, diğeri ise yaklaşık 60 dakika süren ve daha güvenli olan patika yoldur. Ayrıca, ünlü Likya Yolu'nun başlangıcı da Aladere Şelalesi yakınındadır.

    Fethiye, Türkiye'nin turizm ve tatil açısından en önemli bölgelerinden biridir. Hem doğası hem de kültürel mirası ile ziyaretçilerine çok şey sunar. Faralya neresi diye soruyorsanız Fethiye’de bulunan Faralya bölgesi mutlaka görülmesi gereken yerlerin arasındadır. "Nereye gidelim?" diye düşünüyorsanız, Fethiye'de misafirlerimize  sunduğumuz uygun fiyatlarla konaklayabileceğiniz seçenekler size uygun olabilir.

    Aktaş Koyu

    Kıdrak Koyu’ndan 3 km uzaklıkta olup ortalama 10 dakikalık bir sürüş mesafesindedir. Ayrıca Faralya merkezine de 2 km’den daha az bir uzaklıktadır. Yemyeşil doğası ve berrak deniziyle dikkatleri kendine çeken Aktaş Koyu’na otobüslerle kolaylıkla gidebilirsiniz.

    Kıdrak Koyu

    Ölüdeniz ile Kelebekler Vadisi arasındaki 14 kilometrelik mesafede bulunan Kıdrak Koyu, Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlıdır. Bu koy, 2017 yılında tabiat parkı ilan edilmiş olup, yaz aylarında sakin ve huzurlu bir tatil arayanlar için idealdir. Kamp yapabileceğiniz, piknik yapabileceğiniz ve denize girebileceğiniz bu koyda, taşlık bir zemin olduğu için deniz ayakkabısı getirmenizi tavsiye ederiz.

    Kıdrak, bir tabiat parkı olmanın avantajıyla çok çeşitli bitki türlerine sahiptir. Mersin, Kızılçam, Zambak, Pırnal meşesi, Siklamen, Gelincik, Papatya ve Geven de bunlardan bazılarıdır. Tabiat parkının korunması için ateş yakmaktan kaçınmanız gerektiğini de hatırlatmak isteriz.

    Koyun plajı ise çocuklu aileler için uygun bir derinliğe sahiptir. Şemsiye ve şezlong kiralayarak veya kendi getirdiklerinizi kullanarak gün boyu denizin tadını çıkarabilir, berrak suda dalış yapabilirsiniz.

    Kıdrak Koyu’na nasıl gideceğinize gelince, eğer kendi aracınız varsa Fethiye’den Ölüdeniz’e gidip oradan Kelebekler Vadisi - Faralya yönüne devam ederek 3 kilometre sonra koya ulaşabilirsiniz. Bölgeye yürüyerek de gitmek mümkündür. Toplu taşıma tercih ederseniz Fethiye merkezden veya Ölüdeniz’den Kelebekler Vadisi’ne giden minibüsleri kullanarak Kıdrak’a kolayca varabilirsiniz. Kıdrak Koyu’nda kalmak isterseniz kamp alanlarının yanı sıra Ölüdeniz’deki kiralık villalar da size konforlu ve unutulmaz bir tatil imkanı sunar.

    Kabak Koyu

    Kabak Koyu, Babadağ'ın korunaklı eteklerinde yer alan ve yaban hayatı ve Akdeniz bitki örtüsü ile dolu endemik bitkileri ile ziyaretçilerine büyüleyici bir doğa sunan bir kamp alanıdır. 1987 yılında gezgin Turan Pirendeoğlu'nun keşfettiği koy, şelale ve göletlerle süslü derin bir vadi ve 200 metrelik bir plajı da içerir. Fethiye merkezinden 33 km uzaklıktadır. Uzunyurt (Faralya) köyünün Akdeniz'le buluştuğu bakir bir konumda bulunur.

    Kabak Koyu, ağaç evleri ile doğayla iç içe bir konaklama imkanı sunar ve dünyanın en iyi trekking parkurlarından biri olarak kabul edilir. Kabak Koyu'ndan yaklaşık 513 km uzunluğuyla dünyanın en uzun yürüyüş yollarından birisi olan Likya Yolu da geçer.

    Kabak Koyu; Ölüdeniz'e 17 km uzaklıkta olup, Fethiye'ye ise 33 km mesafededir. Koy, Kelebekler Vadisi'nden ise 4 km uzaklıktadır. Trekking severler, Faralya Köyü'nden (Uzunyurt) başlayarak dik yamaçlardan inerek yaklaşık 30 dakikada koya ulaşabilirler. Ölüdeniz'den Faralya minibüsleri ile Faralya'ya gelip Kabak Koyu minibüsleri ile de koya gidebilirsiniz. Arazi aracınız varsa 4x4 jipler ile de koya gidebilirsiniz ancak koyda otopark sorunu olduğu için toplu taşıma daha uygun olur.

    Kabak Koyu bir sit alanıdır. Bu sebeple de bölgede herhangi tesis yoktur ve koya da giriş ücretsizdir. Denizden sonra duş alabileceğiniz yerler de vardır. Kamp ücretleri her sezon değişse de genel olarak uygun fiyatlıdır.

    fethiye kabak koyu

    Kelebekler Vadisi

    Kelebekler Vadisi, Fethiye ilçesinin Ölüdeniz beldesinde, Babadağ'ın eteklerinde bulunan birinci derece doğal sit alanıdır. Vadi, herhangi bir yapılaşmaya izin verilmeyen ve yaklaşık 350 metre yüksekliğindeki dik kayalıklarla çevrili bir alandır. Vadinin adı, seksen çeşitten fazla kelebek türüne ve özellikle de Kaplan Kelebeği çeşidine ev sahipliği yapmasından gelir.

    Vadiye, Ölüdeniz'den teknelerle kolayca ulaşılabilir. Ayrıca Faralya'dan başlayan bir yürüyüş yolu da vadiye gitmek isteyenler için bir alternatif olabilir. Vadi, zakkumlar, küçük bir şelale, turkuaz bir deniz, harika bir kumsal ile unutulmaz bir tatil imkanı sunar. Temmuz ve Ağustos aylarında gelirseniz, şelalenin üzerinde uçan yüzlerce kelebek size göz kamaştırıcı bir manzara sunduğunu görebilirsiniz.

    Dalaman Havalimanı, Fethiye'ye yaklaşık olarak 55 kilometre mesafededir. Uluslararsı bu havalimanından Türkiye yanı sıra dünyanın birçok ülkesine uçuşlar yapılır. Fethiye'ye yaklaşık olarak 200 km mesafede olan Antalya Havalimanı oldukça yoğun uluslararası havalimanlarından birisidir. Ayrıca bölgeye Türkiye'nin düzenli otobüs seferleri de vardır. Fethiye'den Ölüdeniz'e minibüs veya taksiyle de kolaylıkla gidebilirsiniz. Kalan kısım için de günde 3 defa vadiye kumsaldan servis yapan tekneler yanında Kelebekler Vadisi'nin zodyak tekneleriyle de gidebilirsiniz.

    Kelebekler Vadisi'nde belli süreler içerisinde konaklanabilir. İşletme sadece 1 Mart ile 1 Kasım tarihleri arasında hizmet verir, onun dışında burada konaklamak mümkün olmaz. Devlet tarafından bölgede su ve elektrik sağlanmadığı için bu hizmetler işletme tarafından verilir. Bu sebeple de Kelebekler Vadisi'nde günde 3 defa elektrik verilmektedir. Ayrıca Akdeniz ikliminin etkisiyle sıcak su, güneş panelleri ile sağlanır.

    Antik Likya Yolu

    Antik Likya Yolu, Ölüdeniz Gezi Rehberi'nin en önemli rotalarından biridir. Tarihsel kaynaklara göre antik Likya'nın sınırları içerisindeki site devletlerini birbirine bağlayan önemli patikaların oluşturduğu bir rotadır. Bu tarihi rota Fethiye'den başlar ve Antalya'ya kadar uzanır.  Teke Yarımadası'ndaki yer alan bazı patikaların işaretlenerek haritalanması sayesinde şekillenmiş olup bugünkü halini almıştır.

    Birçok gezgin, ilkbahar ve yaz aylarında bu yürüyüş rotasını tercih eder. Rota, ortalama yirmibir gün sürer. Bu süre içerisinde de muhteşem manzaralar yanı sıra görülesi sütunlar, kaya ve lahit mezarlarıyla da gezginlere eşlik eder. Dünya üzerindeki on en iyi ve uzun mesafeli yürüyüş rotası alternatifleri arasındadır. Bu parkuru, sorunsuz bir şekilde tamamlayabilmek açısından önceden bazı hazırlıkları yapmak gerekir. Uygun yürüyüş kıyafetleri giyilmelidir. Ayrıca kamp malzemelerinin tam olmalıdır. Ekstra olarak da şapka, rüzgârlık, yağmurluk, düdük, su matarası ve çakı gibi ek malzemelerde alınmalıdır.

    Antik Kentler

    Faralya, tarihi bir bölge olduğunu yazımızın başında söylemiştik. Tatilinize renk katmak için bir gezi rotası oluşturarak, Faralya'ya yakın olan Likyalılar ve Romalılardan kalma antik kentleri ziyaret edebilirsiniz. Eğer araba kiralamak mümkün ise Patara Antik Kenti, Letoon Antik Kenti yanında Telmessos ve Tlos Antik Kentleri de görülmesi gereken yerler arasına ekleyebilirsiniz.

    Faralya Plajları

    Faralya Köyü'nde denize girmek isterseniz sadece 8 kilometre uzaklıktaki Ölüdeniz'e gidebilirsiniz. Dünyaca ünlü Ölüdeniz Plajı'nda deniz oldukça berrak ve temiz bir yapıdadır. Plajın görüntüsü göz alıcı ve su sakin ve sığdır. Su seviyesi sık sık değiştiği için plaj temiz kalan ve mavi bayrak ödülü alan bir yerdir.

    Ölüdeniz'de denize girdikten sonra tekneyle Kabak Koyu'na ulaşabilirsiniz. Kabak Koyu'na gitmek biraz zor olduğu için plaj son derece temiz kalır. Denizin sıcaklığı tam kıvamında denilebilir. Bazı yerlerde suyun birden derinleştirdi görülür. Bu yüzden yüzme konusunda dikkatli olmak gerekir. Özellikle çocuklarınızla birlikte Kabak Koyu Plajı'nda yüzmek istiyorsanız çok daha dikkatli olmanız tavsiye edilir. Ayrıca burası sit alanıdır. Bu sebeple de plajda herhangi bir tesis bulunmaması yanı sıra şezlong ya da şemsiye gibi imkanlar da yoktur. Teknelerle gidebileceğiniz bir başka yer ise Kelebekler Vadisidir. Buranın denizi de berrak ve mavidir. Ancak vadiye gelen tekneler suyu bulandırabilir. Bu yüzden sabah saatlerinde vadinin plajının ve denizin keyfini çıkarmak daha güzel olduğu söylenebilir.

    Ölüdeniz Plajı

    Fethiye’de denize girilecek yerlerin başında gelen Ölüdeniz Plajı Kiralık yazlık villalarımız da konaklayan misafirlerimizin mutlaka gitmesi gereken yerlerdendir. Faralya'dan 8 km uzakta bulunan Ölüdeniz Plajı dünyaca meşhur ve mavi bayrak sahibidir. Temizliği ve maviliğiyle göz kamaştırıcı bir güzelliğe sahiptir. Gidenleri kendisine âşık eden deniz genellikle sakin aynı zamanda sığ olduğu için de çocuklarınızla eğlenceli zaman geçirebileceğiniz bir plajdır.

    ölüdeniz plajı manzara

    Kelebekler Vadisi Plajı

    Faralya’da doğal güzellikler denildiğinde ilk akla gelen yerlerden olan Kelebek Vadisi Plajı, doğanın yeşilini ve denizin mavisini harmanlayarak misafirlerimize harika bir manzara sunar.

    Kıdrak Plajı

    Arkadaşlarınızla ve ailenizle eğlenceli zaman geçirebileceğiniz bir başka seçenek Kıdrak Koyu’dur. Piknik yapabileceğiniz yerin de olduğu koy, deniziyle de göz alıcı bir güzelliğe sahiptir. Plajın taşlı olduğunu ve deniz ayakkabısı getirmeniz gerektiğini de hatırlatmak isteriz. Denizi sığ olduğu için çocuklar bu plajda güvenle vakit geçirebilir. Ayrıca şemsiye ve şezlong kiralayarak gün boyu keyifli zaman geçirilebilir.

    Aktaş Plajı

    Kabak Koyu'nun yanında bulunan Aktaş plajı kayalık ve taşlı bir yapıya sahip ancak bu sayede deniz berraklığını kaybetmez. Muhteşem manzarasıyla göz kamaştırdığı gibi yeşilin ve mavinin birlikte olduğunu da söyleyebiliriz.

    Fethiye Faralya'ya Nasıl Gidilir?

    Faralya; Uzunyurt olarak resmi kaynaklarda geçen ve Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı gizli bir yeryüzü cennetidir. 40 km'lik bir alanda bulunan bu cennet yer Roma tarihi kalıntıları yanı sıra Likya kalıntılarına da ev sahipliği yapar. Ayrıca Kelebekler Vadisi ve Kabak Koyu gibi harika doğal güzelliklere de sahiptir. Eğer bir tatilden istediğiniz şey kitap, yemek, eşsiz bir manzara ve huzurlu bir uyku ise Faralya sizin için doğru yerdir. Doğanın ruhunu size bir ayna gibi yansıtan bu yer, büyüleyici manzaralar sunar.

    Bu büyüleyici yeri merak edenler de sıklıkla Faralya köyü nasıl gidilir sorusuna yanıt ararlar. Bu soruya birkaç şekilde yanıt verilebilir. Daha hızlı trafik için havayolu ile uçmayı tercih ederseniz Muğla'nın merkezinde yer alan ve uluslararası havalimanlarından biri olan Milas-Bodrum Havalimanı ile Muğla'ya hizmet veren iki havalimanı olarak bilinen Dalaman Havalimanı'nı tercih edebilirsiniz. Daha sonra havalimanından Fethiye istikametine giden otobüse binebilir ve buradan Faralya servisine veya minibüse binebilirsiniz.

    Deniz ulaşımı sağlamak istiyorsanız Ölüdeniz güzergahında sefer yapan gemileri tercih edebilirsiniz. Ayrıca her gece saat 7:00'de Kabak Koyu'na tekne kalkar. Fethiye ve Faralya'ya her zaman şehirlerarası otobüslerin yanı sıra otogardan kalkan ve bir saat içinde giden Faralya minibüsleri ile ulaşabilirsiniz.

     

    Fethiye Faralya'da Nerede Kalınır?

    Yeşil ve mavinin hakim olduğu Faralya'da doğayla başbaşa olmanın tadını çıkarmak mümkün. Denize doğru inen bu vadinin içinde bir çok kamp alanı da mevcut. Fethiye Faralya kamp alanlarında kamp yapabilir, otel de kalabilir veya pansiyonda oda kiralayabilirsiniz. Dilerseniz de bungalov evleri tercih edebilirsiniz. Pek çok konaklama seçeneği olan Faralya'da konaklamak için her bütçeye uygun tesis bulunuyor. Faralya yörük evi seçeneklerini değerlendirebilir; daha lüks ve konaklama tercihleri için harika lokasyonlarda bulunan ve muhteşem özelliklerle büyüleyen kiralık villaları tercih edebilirsiniz. Zevkinize, kişi sayınıza ve bütçenize uygun kiralık villalara Villa Reyonu'ndan ulaşabilir; güvenle kiralayabilirsiniz. Villa Reyonu ile konaklayacağınız villanın imkanlarını inceleyerek harika bir tatil planı oluşturabilirsiniz.

    Daha önce Villa Reyonu aracılığıyla kiralık villada tatil deneyimi yaşayan misafirlerimiz muhteşem bir tatil deneyimi yaşıyorlar. Tamamen gerçeği yansıtan villa kiralama yaparak villaların fotoğrafları sayesinde hiçbir sürpriz yaşamadan huzurla tatilin keyfini çıkartabilir,  kendinizi evinizin konforunda gibi hissedebilirsiniz.

    Faralya’da Ne Yenir? Yeme İçme Kültürü

    Doğayla iç içe saklı bir cennet olan Faralya'da taze meyve ve sebzelerle hazırlanan kahvaltı ve akşam yemeklerini de afiyetle yeme fırsatı bulunur. Bu bölge, çeşitli yer elması içeren Ege mutfağını denemek için en iyi yerlerden biri olarak kabul edilir. Taze balık içeren yerel bir akşam yemeği de bir seçenektir.

    Muğla'nın en önemli sembollerinden biri olarak burada yemeğin yanı sıra tadım ve satın alma imkanları da mevcuttur. Yöre halkının kendi ürettiği organik balı tatmanızı tavsiye ederiz. Bunun yanı sıra ünlü Babadağ keşkek, Ölemeç çorbası, çömlek böreği ve İngiliz çorbası gibi Fethiye'nin imzası olan Ege ve Akdeniz lezzetlerini de denemenizi öneririz.

    Faralya Ne Demek?

    Faralya ne demek diye merak eden kişi sayısı oldukça fazladır. Faralya Köyü nerede sorusunun cevabı şudur; Muğla'nın Fethiye ilçesine bağlı bir köydür. Tarihçe Köyün adının nereden geldiği ve Coğrafya Akdeniz'in kıyısında harika bir coğrafyası olan güzel beldemizdir. İklim Bölgeye tipik Akdeniz iklimi egemendir. Bu bağlamda da Faralya nerde sorusunun cevabı da Fethiye şeklinde olacaktır. Faralya’da tatil planladığınızda Fethiye sınırları içerisinde yer alan eşsiz güzelliklere ulaşabilirsiniz.

    Villa Reyonu olarak hem tarihin kucağında olan hem de doğa ile iç içe bu tatil noktasında unutulmaz bir tatil deneyimini villa konaklama ile sizlere sunuyoruz. Geniş villa seçeneklerimiz içerisinde ister ailenizle ister arkadaş gruplarıyla isterseniz de balayı tatilinizi geçirebilirsiniz. Uygun fırsatlarla harika bir tatil deneyimi yaşarsınız.

     


    Oluşturulma Tarihi : 9.04.2022 19:23:02

    Son Güncellenme Tarihi : 7.02.2024 18:24:53

    Genel
    Hemen Ara!
    WhatsApp Destek!
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    REZERVASYON DETAYLARI
    Konaklama Tutarı :
    Elektirik Ücreti :
    Temizlik Ücreti :
    Isıtma Ücreti :
    ÖDEME PLANI
    Ön Ödeme :
    Girişte Kalan :
    Toplam Tutar :
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin