Favoriler
logo
    HesabımHesabım

    Fethiye Nereye Bağlı ve Coğrafi Özellikleri Neler?

    Fethiye Nereye Bağlı ve Coğrafi Özellikleri Neler?

    Tatil cenneti olarak bilinen Fethiye Muğla ilinin 13 ilçesinden biri olup, eski adı Rumca’ da “uzak diyar” anlamına gelen Makri adlandırmasından gelen Meğri’dir. Turizm açısından çok gelişmiş olan ilçe tarihi güzellikleri ile de öne çıkar. Antik tiyatroları, müthiş koyları, kaya mezarları ile mitolojinin tüm izlerini taşıyan Athena, Orion ve Apollon tarihi gezilerden hoşlananların ilgi alanlarına girer. Peki, coğrafi özellikleri ve doğa güzellikleri ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Fethiye nereye bağlı, gezilecek yerleri nereler... İşte Fethiye’de tatil yapma planları olanların merak ettikleri tüm yanıtlar...

    Fethiye’nin Coğrafi Özellikleri

    Coğrafi konumu açısından Muğla’nın diğer ilçelerinden ayrılan Fethiye Saklıkent, Patarya, Göcek, Ölüdeniz, Dalyan gibi güzellikleri ile dikkat çeker. Coğrafi açıdan Fethiye nerede merak edenler için belirtmek gerekirse; körfezde yer alan ilçenin kıyı uzunluğu 167 km olup, çevresinde 18 adet ada mevcuttur. Şövalye, Kızılada, Katrancı, Tersane, Domuz, Yassıada, Gemile, Aya Nikola ve Karacaören gibi değerli adalarına ilçenin merkezinden günü birlik turlar düzenlenir.

    İlçenin güneyinde Eşen Çayı’nın Akdeniz’e döküldüğü Çayağzı ile Kaş ilçesi, batısında Kapıdağ Yarımadası ve Dalaman ilçesi, doğusunda Korkuteli, Elmalı ve kuzeyinde ise Gölhisar ve Çameli İlçeleri ile çevrilidir. Karakteristik Akdeniz ikliminin yaşandığı Fethiye coğrafi özellikleri açısından bölgenin önemli kılan koyları müthiş güzellikleri ve berrak denizi ile görülmeye değer yerler arasında yer alır. Tekneler ile günübirlik turların düzenlendiği bu koylara gelen misafirler hem yüzebilir hem de fotoğraf çekerek anılarını ölümsüzleştirirler.

    Muğla-Fethiye karayolu üzerinde ve ilçe merkezine 15 km uzaklıkta olan Katrancı Tabiat Parkı, çam ve okaliptüs ağaçları temiz havası ile hemen herkesi etkisi altına alır. İki ayrı koydan oluşan ormanlık bölge, doğa ile iç içe bir tabiat parkıdır.

    Fethiye’de Gezilecek Yerler

    Bölgenin tarihi gezilecek yerlerinin yanı sıra koyları ve plajları da gelenlerin dikkatinden kaçmaz. Fethiye körfezine 10 dakikalık bir mesafede bulunan Çalış plajı, kilometrelerce uzunluktaki kumsalı ve en sıcak yaz günlerinde dahi denizden gelen ferahlatıcı esintisi ile misafirleri adeta kendine çeker. Fethiye dendiğinde ilk akla gelen Ölüdeniz, adı gibi durgun olan bir göle benzer. Denizin en fırtınalı olduğu zamanlarda dahi durgunluğunu kaybetmeyen bu koy, aslında gözle görülmemesine rağmen her gün kendini yeniler. İçerisinde bulunan yoğun kaynak suları açık denize doğru akıntı yaratır ve bu kaynak sularının tuz miktarı sürekli bir sirkülasyon sağlar. Ayrıca gel-git olayları ile üç günde bir yarım metre yükselen deniz suyu tüm bu nedenlerden dolayı sürekli yenilenir.

    Seksen çeşit kelebeği barındıran ve doğal bir hazine olan Kelebekler Vadisi, beyaz kumsalı ve turkuaz rengi denizi ile Cennet koyu gezilebilecek en güzel yerlerdir. Fethiye’de tatil ve gezi denildiğinde akla gelen farklı ve önemli yerlerden biri de Saklıkent’tir. Hem denize girmek hem de çevresinde tur atmak için tercih edilen Saklıkent araç ile Fethiye merkeze 1 saat uzaklıktadır.

    Fethiye'deki Tarihi Yerler

    Yaklaşık 5000 yıllık bir geçmişi olan ve çeşitli imparatorluklara ev sahipliği yapan Fethiye’de birçok antik kent ve müzeler bulunur. İlk sırada yer Antik kentin yanı sıra Araska, Deadela, Kadyanda, Carmasus, Kayaköy, Sidyma ve Pınara Antik Kenti tarih severlerin dikkati çeken ve kentin en çok gezilen tarihi yerleridir.

    Merkezden 45 Km Pınara Antik Kent dev bir yamaca kurulmuş olup, Likya Yolu üzerinde bulunur. Lahit mezar, hamam, tiyatro ve Odeon’u içinde barındırır. Meydana gelen depremler sonucu kıyı kısımları sular altında kalan bölgede yapılan gezilerde batık kalıntılar denizin 2 metre derinliğinde görülür olması dikkat çekicidir. Hristiyanlık dönemi ve Bizans İmparatorluğu ile tarihlenen Gemiler adasında bulunan kilise kalıntıları arasında en dikkat çekici olan ise iki kiliseyi birbirine bağlayan 500 metrelik tüneldir.

    Fethiye’de görülmeye değer tarihi yerlerden biri de Afkule Manastırı'dır. Uzun ve olağanüstü bir orman yürüyüşü sonrasında ulaşılabilen mağara Fethiye’ye gidip de görmeden gelinmemesi gereken yerler arasındadır. Denizin uçsuz bucaksız maviliğinin seyredildiği korkutucu ve bir o kadar gizemli uçurumu gidenleri büyüler. Tarihi değeri ile öne çıkan Cleopatra Hamamı olarak adlandırılan bu koy, Cleopatra'nın Roma’yı ziyareti sırasında yaptırdığı hamam olma özelliği ve mimari yapısı ile dikkat çeker. Gelen turistlerin bu tarihi yere ulaşması için Fethiye ve Göcek’ den kalkan tekne turlarını tercih etmeleri gerekir.

    Siz de Fethiye’de ailenizle ve dostlarınızla güzel bir tatil yapmak isterseniz, Villa Reyonu’nun size sunduğu tüm imkanlardan faydalanabilirsiniz. Fethiye’de hayal ettiğiniz tatili yaşarken, kendinizi evinizde hissetmek ve denizin yanı sıra havuz başı mangal partisi vermek, bahçede kahvaltı ve akşam yemeğinin keyfini çıkarmak için hemen Villa Reyonu ile irtibata geçebilirsiniz.

    Tatiliniz ve bütçeniz için herhangi bir olumsuzlukla karşılaşmamak için mutlaka güvenilir villa kiralama sitesi ve platformlarını tercih etmelisiniz. Villa Reyonu, uzun zamandır sağladığı müşteri memnuniyeti sayesinde en güvenilir kiralık villa seçenekleri ile akla gelen ilk adreslerden biridir.

    Popüler Yazlık Villa Bölgelerimiz
    ×Lütfen İletişime Geçmek İstediğiniz Müşteri Temsilcisini Seçiniz
    Menü
    İdeal Villanı BulYENİ
    ×REZERVASYON OLUŞTUR
    Tarihler Müsait
    Giriş Saati :Çıkış Saati :
    • Temizlik Ücreti
    • İndirim
    • İndirim
    • Ön Ödeme
    • Girişte Kalan (Nakit olarak alınır)
    Toplam
    ×
    UYGUNLUK TAKVİMİ
    Müsait
    Dolu
    Ödeme Bekliyor
    Giriş-Çıkış
    Özellik
    Tıklayın Sizi Arayalım
    Talebiniz AlındıSizi En Kısa Zamanda Arayacağız.
    x
    Sizi arayalım!Müşteri temsilcimiz ile konuşun...

    Sizi arayabilmemiz için telefon numaranızı girin ve ne zaman konuşmak istediğinizi seçin