Derin mavinin maceracı rotalarını antik zenginliklerle buluşturan Fethiye, her anını keyifli yaşayabileceğiniz tatil olanakları sunar. Fethiye’deki doğal ve tarihi değerler dünyanın en gözde turistik noktaları arasında yer alır. Gizli birer cennet olan koylar, akvaryum gibi denizi olan plajlar, eski medeniyetlerin izlerini taşıyan antik kalıntılar ve büyüleyici manzaralarıyla Fethiye unutulmaz bir tatil için mükemmel bir bölgedir.
Fethiye’nin doğal güzellikleri dünyanın dört bir yanından ziyaretçiyi bu bölgeye çeker. Bölgeyi gezerken görür görmez âşık olacağınız birçok manzaraya da tanıklık edebilirsiniz. Fethiye keşfedilecek birçok doğal ve tarihi zenginliğin yanında çok farklı aktivite olanakları da sağlar. Yamaç paraşütü, tüplü dalış veya su sporları gibi birçok keyifli aktiviteyi deneme imkânınız olur.
Fethiye hem sakin ve huzurlu hem de eğlenceyi doruklara çıkaran tatil seçenekleriyle doludur. Fethiye bölgesinde yapılacaklar arasında sakin koylarda huzurlu bir tatil geçirmek, kültürünü tanımak veya gece hayatının eğlenceli notalarına kendinizi kaptırmak gibi birçok seçenek bulunur. Bu gözde tatil bölgesi sizin de tatil rotalarınız arasında bulunuyorsa görmeniz gerekenleri önceden keşfetmeniz iyi olacaktır. Fethiye’de gezilecek 60 yeri sizler için sıraladık. Fethiye’de ne yapılır diye düşünüyorsanız birbirinden cazip bu gezi rotalarını inceleyerek Fethiye tatiliniz için kusursuz planlar yapabilirsiniz.
Dünyanın çok az yerinde bu kadar fazla doğal güzelliği bir arada barındıran bölgeler bulunur. Fethiye de adeta cennetten bir vaha gibi eşsiz doğal güzelliklerle doludur. Fethiye’deki coğrafi oluşumlar birbirinden güzel doğal alanlar yaratır. Ormanların yeşiliyle denizlerin mavisini buluşturan koylar Fethiye’nin gizli cennet köşeleridir. Şelale ev mağaralar Fethiye’de keşfedilmeyi bekleyen eşsiz doğal güzellikler arasında yer alır. Berrak deniz ve altın rengi kumsallarla Fethiye plajları dünyanın en güzel plajları arasında yer alan plajlardır.
Fethiye’de dağlar, deniz ve bitki örtüsü öylesine büyüleyici bir uyumla yan yana gelir ki burada endemik türler için oldukça elverişli alanlar bulunur. Vadilerde, koylarda, dağ eteklerinde, kıyılarda ve denizde birçok endemik bitki ve canlı türü yaşar. Fethiye’de Ölüdeniz gibi çok farklı coğrafi oluşumlar da vardır. Doğanın eşsiz nimetleri arasında yer alan bu doğal alanlar etkileyici manzaralar sunar. Fethiye’de keşfedilmeyi bekleyen doğal güzellikleri tanıyarak Fethiye gezinizde en güzel yerleri gezebilirsiniz.
Likyalıların şık ve medeniyet diyarı olarak adlandırdığı Ölüdeniz, ülkemiz olduğu kadar dünya üzerindeki en güzel plajlar arasındadır. Durgun bir göle benzeyen Ölüdeniz deniz kulağı olarak tanımlanan coğrafi bir oluşumdur. Ölüdeniz’in deniz suyu sürekli kendini yenilediğinden su her zaman cam gibi bir berraklık sunarken bölge 2006 yılında dünyanın en güzel kumsalı seçilmiştir. Ormanların denizi çevrelediği bu bölge eşsiz güzellikler barındırır. Ölüdeniz etrafında da yapılacak çok şey vardır.
Babadağ tepelerine çıkıp Ölüdeniz’i yukarıdan izleyebilir, burada yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Likya Yolu yürüyüşlerine çıkabilir veya Dalaman Çayı’nda rafting yapmayı deneyebilir ya da Mavi Mağara’da dalış yapabilirsiniz. Ölüdeniz plajı mavi bayraklı plajlar arasında yer alır. Turkuaz deniz öylesine temizdir ki suyun içini görmek mümkündür. Dalgasız, cam gibi bir denizde yüzmek istiyorsanız Ölüdeniz tam aradığınız özellikleri sunar. Fethiye de gezilecek yerler listesi yapıyorsanız Ölüdeniz bu listede olmazsa olmaz yerlerinden birisidir.
Adını bu bölgede yaşayan farklı 80 kelebek türünden alan eşsiz güzellikteki Kelebekler Vadisi, 350 metrelik sarp kayalıklarla çevrilidir. Sarp kayalıklar vadiyi gizleyerek bu alanı gizli bir cennette dönüştürür. Kelebekler Vadisi’ne Fethiye’den kalkan teknelerle gidilebilir. Vadiye gitmenin bir başka yolu da kayalıklardan aşağı zorlu bir iniş yapmaktır. Endemik bitki örtüsü ve ağaçlarla kaplı olan vadi maviyle yeşilin buluşma noktasıdır. Babadağ’ın eteklerinde yer alan Kelebekler Vadisi, berrak ve turkuaz rengi deniziyle büyüleyici bir manzara sunar.
Mavi turların mutlaka uğradığı saklı cennet Kelebekler Vadisi dünya çapında bir üne sahiptir. Muğla Fethiye gezilecek yerler dendiğine ilk akla gelen yerlerden birisidir. Kelebekler Vadisi’nde görebileceğiniz Kaplan Kelebeği dünyada nadir görülen kelebek türleri arasında yer alır. Vadinin etrafında geçen dere Faralya Köyü’nden başlayan şelaleyi denize ulaştırır. Kelebekler Vadisi, Fethiye gezisinde mutlaka görmeniz gereken bir yerdir. Vadiye tekne deniz yoluyla gitmek için Fethiye’den kalkan tekneleri tercih edebilirsiniz.
Antik Likya Yolu’nun üzerinde yer alan Kabak Koyu, nadir rastlanan bir jeolojik yapıya sahiptir. Kanyon biçimindeki bu vadi Babadağ eteklerin denizle buluştuğu noktalardan birisidir. Kabak Koyu’nun üç tarafı sık ormanlarla çevrilidir. Koydaki küçük göletler bölgeye farklı bir hava katan doğal güzelliklerdir. Kabak Koyu ve çevresinde dünyanın en iyi trekking parkurları bulunur. Ardıç ve sandal ağaçlarıyla çevrili koyun havası da çok temizdir. Sakin ve huzurlu bir kaçamak sunan el değmemiş bu koy, doğa içinde keyifli vakit geçirme imkanı sunar. 800 metre yüksekliğindeki sarp kayalıklarla çevrili koyda birçok endemik bitki ve hayvan türü de bulunur.
Taşlık bir sahili olan koyun denizi çoğu zaman dalgalıdır. Aladere Şelaleleri kayalıklardan arasından dökülür ve koya çok başka bir atmosfer sağlar. Kabak Koyu’na gelmişken Mavi Mağara’yı da görebilirsiniz. Bu mağarada bulunan doğal havuzda yüzebilir, mağaraya özgü ışık oyunlarının muhteşem görüntülerine tanıklık edebilirsiniz. Kabak Koyu’na kara yolu ile ulaşmak mümkündür. Fethiye’den kalkan dolmuşlarla Faralya Köyü’ne gelerek buradan tekrar dolmuşa binebilirsiniz.
Fethiye’nin en meşhur plajlarından biri olan Çalış Plajı, 4 kilometrelik uzun bir sahile sahiptir. Masmavi ve berrak deniziyle harika bir tatil destinasyonu olarak öne çıkar. Konforlu plaj keyfi yapmak isteyenler için ideal olanaklar sunar. Plaj boyunca restoran, cafe veya pub gibi işletmeler bulunur. Fethiye’de akşam gezilecek yerler arasında yapılacak listede Çalış Plajı ilk sırada yer alır. Hem gece hayatını sevenler bu plajda oldukça keyif alternatifler vardır hem de gün doğumu ve gün batımının en güzel manzaralarını da bu plajdan seyredebilirsiniz. 214 farklı kuş türünün yaşadığı Şat Burnu bu plaja yakın bir yerde konumlanır.
Çalış Plajı aynı zamanda da ünlü caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktıkları nadir plajlar arasındadır. Halk plajı olarak hizmet veren hu plaja giriş ücretsizdir. Fethiye’den Çalış Plajı’na düzenlenen dolmuş seferleri ile plaja ulaşabilirsiniz. Fetiye çalış gezilecek yerler listenizi özel araçla tamamlayacaksanız Fethiye-Göcek rotasını takip edebilirsiniz.
Boyu bir metreye ulaşan Nil Kaplumbağalarının uğrak yeri olan İztuzu Plajı, Fethiye’nin en güzel plajlarından birisidir. 4,5 kilometrelik sahili ile İztuzu plajında temiz ve berrak denizde keyifle yüzmek mümkündür. İztuzu Plajı 2011 yılında Avrupa’nın en iyi açık alanı seçilmiştir. Plajın bir tarafı tuzlu su bir tarafı tatlı su özellikleri taşır. Dalyan beldesinde bulunan İztuzu’nun hemen yakınında Kaunos Antik Kenti yer alır. Plajda vakit geçirenler etraftaki antik kalıntıları da keşfedebilir.
İztuzu Plajı aynı zamanda biyoçeşitlilik açısından da zengindir. Plajın arka bölgesinde çok farklı kuş türleri yaşar. Fethiye’de gezilecek yerler listesi yapıldığında İztuzu Plajı’nın da bu listede yerini alması gerekir. Kaplumbağa plajı olarak da bilinen plajda kaplumbağaların tedavi edildiği özel bir merkezde bulunur. Plaja deniz yolu ile ya da karayolu ile ulaşılabilir. Dalyan’dan kalkan teknelerle plaja gelebilirsiniz. Plaja giriş ücretsizdir. Ancak araçla ile giriş için ücret alınır. Doğa ve tarihin buluştuğu İztuzu Plajı’nda deniz ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz.
Çam ve okaliptüs ağaçlarıyla çevrili Katrancı Koyu Tabiat Parkı sayısız doğal güzelliğe ev sahipliği yapar. Turkuaz rengi deniziyle ve oksijen deposu ormanlarıyla bu bölge doğa ile iç içe zaman geçirmek için harika bir bölgedir. Katrancı Koyu, özellikle kamp yapmak isteyenlerin beklentilerini karşılayan kamp alanları sunar. Kamp alanları donanımlı konfor olanaklarıyla kamp sevenler için idealdir. Bu bölgede yabani hayvan gözlemciliği, su sporları, doğa yürüyüşleri gibi aktiviteler yapılabilir.
Ayrıca seyir teraslarından eşsiz manzaralar seyretmek mümkündür. Koyda deniz sığ ve yüzmeye çok müsait olduğundan deniz keyfini doyasıya yaşayabilirsiniz. Katrancı Koyu’nda yer alan kamp alanlarına giriş ücretlidir. Koyu günübirlik ziyaret etme olanağı da vardır. Fethiye’den 15 km uzaklıkta bulunan Katrancı Koyu’na özel araçla, toplu taşıma kullanarak ya da tekne turlarına katılarak ulaşabilirsiniz.
Cam gibi berrak deniziyle yerli yabancı turistlerin tercihi olan Boncuklu Koyu, Gökova-Marmaris arasında Çamlıca Köyü’nde konumlanır. Su altı görüş mesafesi açısından oldukça etkileyici deneyimler sunan bu koyda deniz canlılarını keşfetmek mümkündür. Milli Park statüsüne sahip Bocuklu Koyu, el değmemiş doğasıyla sakin ve huzuru bir tatil fırsatı sunar. Bu bölgede kamp yapmak için konforlu olanaklar vardır. Koyun etrafında birçok antik kalıntı bulunur. Bu bölgeye gelmişten antik kalıntıları da görebilirsiniz. Çünkü Boncuklu Koyu antik dönemlerde liman olarak kullanılmış bir koydur. Koyda yapılabilecek en güzel aktivitelerden biri su altı dalışıdır. Birçok farklı balık türünün yaşadığı koyda su altı zenginliklerini keşfedebilirsiniz. Boncuklu Koyu’na tekneler yanı sıra özel araç ve toplu taşıma ile gidilebilir.
Mavi bayraklı plajı ile tertemiz ve berrak deniz keyfini yaşatan Cennet Koyu, huzurun mavi-yeşil notalarını duymanızı sağlar. Cennet Koyu özellikle kafa dinlemek ve kalabalıktan uzaklaşmak için ideal bir koydur. Bu bölgede hiçbir tesis bulunmaz. Sadece küçük bir kamp alanı tesisi vardır. Cennet Koyu’na araçla ulaşmak mümkün değildir. Bu sakin ve huzurlu koya Kabak Koyu’ndan tekne kiralayarak ya da yürüyerek ulaşılabilir. Cennet Koyu nadir kalan sakin plajlardan birine sahiptir ve bölgede otel bulunmaz. Cennet Koyu’nda kamp yapılabilir. Adı gibi cennetten bir köşe sunan bu gizli koyda dünyadan uzak bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz.
Adını sığla ağacı olarak da bilinen günlük ağaçlarından alan Günlüklü Koyu, doğanın şifalı kollarında huzur bulmanızı sağlayacak bir koydur. Koy, Ömer Eşen Tabiat parkı içinde konumlanır. Bu bölge doğal koruma alanı olarak birçok farklı endemik türe ve canlıya ev sahipliği yapar. Günlük Koyu’ndaki sığla ağaçları arasında dolaşan sincaplara rastlayabilirsiniz. Koya adını veren günlük ya da sığla ağaçları eski zamanlardan bu yana şifalı ağaçlar olarak bilinir. İncecik kumlarla kaplı Günlük Koyu Plajı deniz keyfi için ideal olanaklar sunar. Koyun deniz de berrak ve temizdir. Girişlerin ücretli olduğu koya, özel araçla ya da araç kiralayarak kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Etrafı ormanlarla kaplı sakin bir koy olan Kıdrak Koyu, Ölüdeniz sınırları içerisinde yer alır. Huzurlu bir atmosfer sunan koyun denizi berrak ve oldukça temizdir. Kıdrak Koyu, gürültü ve kalabalıktan uzak tatil olanakları sunar. Fethiyede nereler gezilir merak ediyorsanız doğal güzellikleriyle kalbinizi kazanacak Kıdrak Koyu’nu listenize ekleyebilirsiniz. Gözlerden uzak bir konumda yer alan koyda biyoçeşitlilik de zengindir. Sincap, tilki, atmaca, baykuş gibi hayvanları bu bölgede görmek mümkündür. Tabiat parkı olarak koruma altında olan Kıdrak Koyu sakin ve huzurlu bir kaçamak için ideal destinasyonlar arasında yer alır. Kelebekler Vadisi-Faralya istikametinden 3 kilometre ilerleyerek koya ulaşabilirsiniz.
Soğuk Su Koyu adından da anlaşılacağı gibi deniz suyunun daha soğuk olduğu bir koydur. Deniz suyu sıcaklığı bu koyda 10 derece daha düşüktür. Sıcak havalardan bunalıp serinlemek isteyenler için harika ve keyifli bir fırsat sunar. Soğuk Su Koyu’nda deniz kayalardan gelen su ile sürekli temizlediğinden berrak ve temizdir. Kaynak sularının deniz suyuna karıştığı bu koyda deniz keyfi bambaşkadır. Bu sakin koyda çok farklı bir yüzme deneyimi yaşama imkanınız olur. Kayalık uçurumların arasında bulunan koy, bozulmamış plajıyla doğal bir ortam yaratır. Soğuk Su Koyu’nda dalış yaparak rengârenk su altı yaşamını keşfedebilirsiniz. Sakin atmosferi ve panoramik körfez manzaralarıyla bu koyda huzurlu tatilin keyfini kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Soğuk Koyu’na tekne turlarıyla ulaşmak mümkündür. Kayaköy orman yolundan yarım saatlik bir yürüyüşle de koya gidilebilir.
Ölüdeniz’de yer alan Belcekız Plajı, adını aldığı efsaneyle anılan bir plajdır. Efsaneye göre eski zamanlarda burada yaşayan Belcekız gemiyle oralardan geçen bir delikanlıya âşık olur. Delikanlı koydan su almaya geldikçe gençler birbirini daha da seveler. Bir gün gemi açıktan geçerken fırtına kopar. Delikanlı babasına burada sakin bir koy var der. Ancak babası delikanlının sevgilisini görmek uğruna gemiyi tehlikeye attığını düşünür. Gemi fırtınada parçalanır ve delikanlı kayalıklarda can verir. Belcekız da sevgilisinin can verdiği kayalıklardan atlar. Koyun adının bu hikâye nedeniyle Belcekız olduğu söylenir. Belcekız Plajı’nın denizi berrak ve temizdir. Plaj sakin bir koyda bulunduğundan huzurlu bir atmosfer sunar. Belcekız Plajı dalış yapmak için ideal bir plajdır. Dolmuş, özel araç ve taksiyle plaja kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Sakin ve huzurlu atmosferiyle Fethiye’nin en güzel plajları arasında yer alan İnlice Plajı, çeşitli su aktivitelerinin yapıldığı plajlardan birisidir. İnlice Plajı temiz ve berrak deniziyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktasıdır. Bir halk plajı olarak hizmet veren İnceli Plajı’nda giriş için araca göre ücret alınır. Şezlong ve şemsiye belediye tarafından kiralanır. Bu plajda piknik yapmak popüler bir aktivitedir. Plajın arka tarafında mesire alanı olan bir bölge vardır ve bu bölgede piknik yapmak mümkündür. Plajın kumu sert ama yumuşaktır. İnlice Plajı ulaşımı kolay bir konumda olduğunda çok turist ağırlar. Dalaman ve Göcek’ten plaja giden dolmuşlar kalkar. Özel araçla da plaja kolaylıkla ulaşabilirsiniz.
Doğanın gizemli elleriyle tasarlanmış eşsiz bir plaj olan Kumburnu Plajı iki farklı bölümden oluşuyor. Bir kısmı açık denize bir kısmı lagüne bakan plajın denizi çok temizdir. Ölüdeniz sınırları içerisinde yer alan Kumburnu Plajı’nda birçok farklı işletme bulunur. Keyifli vakit geçirme ve manzara eşliğinde kahve içmek için birbirinden kaliteli mekân arasından seçim yapabilirsiniz. Kumburnu Plajı, Türkiye’de ilk mavi bayrak alan plajlardan birisidir. Türkiye’nin tanıtımlarında da bu plajın görselleri sıklıkla kullanılır. Plaja giriş ücretlidir. Plajda çok sayıda işletme vardır. Plaja özel araçla ve dolmuşlarla gidilebilir.
Ege ve Akdeniz sularının karıştığı Sarıgerme Plajı’nın denizi çok temiz ve baraktır. Doğal ve tarihi zenginleriyle Fethiye’nin en güzel plajları arasında yer alır. Kum Zambağı gibi endemik bitkilere ev sahipliği yapan plaj caretta caretta kaplumbağaların yumurta bıraktığı nadir plajlardan birisidir. Mavi bayraklı plajlar arasında yer alan Sarıgerme Plajı’nın kumsalı altın sarısı renkte yumuşak kumlarla kaplıdır. Plaja giriş ücretlidir. Dalaman ve Ortaca’dan kalkan dolmuşlarla plaja ulaşmak mümkündür. Özel araçla ya da dolmuşla plaja kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Muğla Fethiye’de gezilecek yerler arasında mutlaka olması gereken Sarıgerme Plajı gidenlerin müdavimi olduğu bir plajdır.
Doğa ile iç içe sessiz ve huzurlu bir plaj olan Kuleli Plajı, turkuaz rengi denizin ormanların yeşiliyle dans ettiği eşsiz bir plajdır. Fethiye merkeze yakın plajlardan biri olarak yerli ve yabancı turistlerin popüler tercihidir. Kuleli Plajı durgun ve sakin deniziyle yüzmek için idealdir. El değmemiş doğal güzellikleriyle keyifli tatil için harika bir seçenektir. Günübirlik ziyaret edebileceğiniz plaja şehir merkezinden dolmuşlar kalkar. Özel araç ya da dolmuşla plaja ulaşmak mümkündür. Bu plajda sessizliğin tadını çıkarabilir, eşsiz doğal güzellikler arasında deniz keyfi yapabilirsiniz.
Ormanların denizle kucaklaştığı noktalardan biri olan Karaot Plajı, el değmemiş doğasıyla huzurlu bir atmosfer sunar. Caretta caretta kaplumbağaların yaşam alanları arasında yer alan bu sakin plaj, ekolojik konseptiyle dikkat çeker. Plajın etrafını sığla ağaçları ve narenciye bahçeleri sarar. Plaj alanı sit alanı olarak belirlenmiş, bölgedeki kaplumbağalar koruma altına alınmıştır. Akvaryum gibi canlı bir deniz arıyorsanız bu plajda aradığınız deniz keyfini yaşayabilirsiniz Berrak ve temiz suyun içini rahatlıkla görebilirsiniz. Plaja giriş ücretlidir. Kargı ve Yanıklar köyünü geçerek plaja araçla ulaşabilirsiniz. Fethiye merkezden bu plaja 20 dakikada gidebilirsiniz.
Hem sakin hem plaj keyifli yerler arayanlar içi ideal bir plaj sunan Kalemya Koyu, su sporlarının aktif olarak yapıldığı bir bölgedir. Adeta cennetten bir köşeyi andıran tablo gibi bir koydur. Fethiye’nin en güzel plajlarından biri olarak keşfedenler için vazgeçilmez bir rotaya dönüşür. Kamelya Koyu mavi bayraklı plaj ayrıcalığını yaşatır. Tertemiz deniziyle turkuaz rengin en güzel tonlarını sunarken genellikle de kalabalık olan bir koydur. Bu koy daha çok eğlenceli ve keyifli plaj deneyimi yaşamak isteyenlere hitap eder. Koyda çok çeşitli su sporlarını deneyebilir, unutulmaz anılar biriktirebilirsiniz. Fethiye’den düzenlenen tekne turlarıyla ya da kara yolundan koya ulaşabilirsiniz.
Fethiye’ye yakın yerler arasında yer alan Karataş Akmaz Plajı, bölgenin az bilinen güzel plajlardan birisidir. Plajın sakin ve huzurlu bir atmosferi herkesi kendine hayran bıraktırır. Turkuaz renkte, kristal berraklığında deniziyle keyifli plaj deneyimi sunar. Tenha bir konumda yer alan Akmaz Plajı sessiz yerler arayanlar için idealdir. Plajda dalış yaparak su altı zenginliklerini keşfedebilirsiniz. Çiftlik Köyü içerisinde yer alan Akma Plajı yakınında birçok yürüyüş parkuru da bulunur. Fethiye merkezden Yanıklar dolmuşuna binerek plaja ulaşabilirsiniz Özel araçla plaja kolaylıkla gidebilirsiniz.
Çam ağaçları ve zeytin ağaçları ile çevrelenmiş Darboğaz Koyu, Fethiye’nin gizli cennet köşelerinden birisidir. Darboğaz Koyu dünyayla bağlantınızı gerçekten kesebileceğiniz tenha bir bölgedir. Bu bölgede herhangi bir tesis bulunmaz. Bu nedenle koya gideren ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmeniz gerekir. Betondan ve kalabalıktan sıkıldıysanız Darboğaz Koyu size aradığınız doğal ortamı sunar. Huzurlu ve sakin bir atmosferde berrak denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Bu gizli kalmış cennet köşesine tekne turlarıyla gitmek mümkündür. Çeşitli yürüyüş rotalarından yürüyerek de koya gidebilirsiniz.
Antik dönemlerde Telmossos adıyla anılan Fethiye birçok kadim medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Telmossos, ışık insanlarının yurdu anlamını taşır. Bu bölgenin eşsiz doğal güzellikleri tarih boyunca zengin kültürlerle dolup taşmasını sağlar. Likyalılar, Persler, Mısırlılar, Romalılar gibi farklı medeniyetler Fethiye’de izler bırakmış medeniyetlerdir.
Fethiye’de Telmossos, Ksantos, Kaunos, Patara, Xanthos, Daedala, Pınara, Karmylessos ve Kadyana gibi birçok antik kent bulunur. Fethiye turistik yerler arasında antik kentler popüler destinasyonlardır. Eski kadim medeniyetlerin izlerini taşıyan antik kentlerde dolaşırken zamana meydan okuyan mimari yapıları keşfedebilirsiniz.
Adını Apollon’un oğlundan alan Telmessos, görkemli antik mirasın en güzel örneklerini sunar. Kaya mezarları, tiyatro gibi antik kalıntılarıyla öne çıkan kentin tarihi M.Ö. 5.yüzyıla kadar uzanır. Bu antik nette yer alan Amintas kral mezarları antik kentin en dikkat çekici kalıntılarıdır. Kral mezarlarının olduğu yerden Fethiye manzarası oldukça güzeldir. Tapınak tipinde ve sivri mimari olarak tasarlanan mezarlar dik kayalıklara oyularak inşa edilmiştir. Antik kentte 6000 kişilik bir tiyatro bulunur. Tipik Helenistik-Roma mimarisinin izlerini taşıyan antik tiyatro muhteşem manzarasıyla kentin en yüksek tepesinde konumlanmıştır. Günümüzde bu antik tiyatroda çeşitli konser ve etkinlikler düzenlenir.
Antik kentin bazı bölümlerinde Likya tipi lahitler de olduğu görülür. Gotik kapaklara benzeyen Lahit kapaklarında etkileyici figürler görmek mümkündür. St. John Şövalyeleri tarafından XV.yüzyılda kendin merkezindeki tepeye inşa edilen kale kaya mezarlarına yakın bir konumdadır. Binlerce yıldır varlığını sürdüren Telmessos’da hem tarihe ve kadim medeniyetlere tanıklık edebilir hem de unutulmaz manzaralar seyredebilirsiniz.
Likya uygarlığının önemli yerleşim yerlerinden biri olan Tlos, Likya Birliği’nde 3 oy hakkına sahip kentlerden birisiydi. Neolitik dönemden başlayan ve Demirçağ’a kadar bu bölgede yerleşim olduğu gösteren arkeolojik kanıtlar vardır. Stadyum, agora, kaya mezarları, akropol, Kronos Tapınağı, tiyatro gibi bölümlerden oluşan antik kent birçok görkemli medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Pers, Karya, Makedon, Roma ve Bizans medeniyetlerinin izlerini bu antik kentte görmek mümkündür. Antik kentin tarihi M.Ö. 2.bin yılına kadar uzanır.
Antik kent hakkında birçok mitolojik efsane de vardır. Bu efsanelerden birine göre kanatlı at Pegasus’un sahibi Bellerophon burada yaşamıştır. Tlos’un gücünü simgeleyen bu mitolojik kahraman kentin çeşitli yerlerinden tasvir edilir. Fethiye’nin Yaka Köyü sınırları içerisinde yer alan Tlos Antik Kenti tarihi ve kültürel zenginliklerle doludur. Türkiye’nin en değerli arkeolojik hazinelerinden biri olan Tlos’da halen kazı çalışmalarına da devam edilmektedir. Tlos’un büyüleyici dünyasını keşfetmek için Fethiye’ye yakın gezilecek yerler listenize bu efsane antik kenti ekleyebilirsiniz.
Hayalet köy olarak da anılan Kayaköy, şiirsel güzelliği ile görenleri büyüler. 19.yüzyılın sonlarında Rumlar tarafından inşa edilen Kayaköy’de antik Yunan mimarisini simgeleyen yapılar bulunur. Kayaköy yukarı kilise, aşağı kilise, Af Kule Manastırı, kaya mezarları ve Rum evleri gibi tarihi yapılardan oluşur. Kayaköy çok dinli, çok kültürlü zengin bir yaşam merkezi olarak Rum Ortodoks sakinlerin yaşadığı bir köydü. 1923 yılında yapılan mübadele anlaşması nedeniyle buradaki Run sakinler köylerini terk etmek zorunda kalmıştır. Renkli kültür mozaiğinin hüzünlü izlerini taşıyan Kayaköy sokaklarında oldukça farklı duygular hissedebilirsiniz. Açık hava müzesi olarak ziyaret edebileceğiniz Kayaköy’e müze kart ile ya da girişte bilet alarak girebilirsiniz.
Letoon Antik Kenti içerisinde bulunan tapınaklarla tanrısal bir masalın kalıntılarını sunar. Her antik kentin kuruluşuna dair efsaneler vardır. Zeus ve Leto’nun yasak aşkı ve Leto’nun Hera’dan kaçması Letoon şehrinin kuruluş efsanesine ışık tutar. Efsaneye göre Zeus’tan hamile kalan Leto, çocuklarını doğurmak için kaçar. Artemis ve Apollon’u bu kaçış yolunda doğuran Leto, çocuklarını Ksantos nehrinde yıkanmak ister. Bölge halkı buna izin vermeyince herkesi kurbağaya dönüştürür. Letoon Antik Kenti, Apollon ve Artemis’in annesi Leto adına kurulmuştur. Antik kentte Leto Tapınağı, Apollon Tapınağı Ve Artemis Tapınağı olmak üzere iç tapınak bulunur. Sekiz bin kişilik antik tiyatro dikkat çeken yapılar arasında yer alır. 3 katlı bir terası olan tiyatronun büyüleyici bir manzarası vardır. Bozoluk köy sınırları içerisinde bulunan antik kente özel araçla ya da dolmuşla gidebilirsiniz.
Roma dönemi kalıntılarıyla dikkat çeken Sidyma’nın tarihi M.Ö. 1.yüzyıla kadar uzanır. Günümüzde antik kentte bulunan kalıntılar Roma dönemine aittir. Agora, akropol, tiyatro, hamam ve tapınaklar gibi bölümlerden oluşur. Antik kentin orta kısmında Likya tarzı anıt mezarlar bulunur. Köyün girişinde ise kilise ve hamam kalıntıları vardır. Helenistik dönemin izlerini taşıyan antik tiyatro oldukça büyüktür. Kentin içerisinde su sarnıçları da bulunur. Bu antik kentin ilginç bir özelliği de antik kentin sınırları içerisinde günlük yaşamı devam ettiren bir mahalle olmasıdır. Seydikemer ilçesinde yer alan Sidyma Antik Kenti’ne Fethiye-Kaş karayolu üzerinden ulaşılabilir.
Likya kentleri arasında önemli bir konumda yer alan Pınara, anıtsal mimari yapılardan izler taşır. Konut yapısındaki kaya mezarlarıyla dikkat çeken antik kent; agora, tiyatro, odeon, hamam gibi bölümlerden oluşur. Tarihi M.Ö 5.yüzyıla kadar uzanan Pınara Antik Kenti, Roma ve Bizans gibi önemli medeniyetlerine de ev sahipliği yapmış önemli bir yerdir. Günümüz demokrasisinin temellerinin atıldığı demokratik Likya Birliği’nin üyelerinden biri olan Pınara Babadağ eteklerinden yuvarlak bir tepe üzerine kurulmuştur. Kentin adı da Pinale yani yuvarlak anlamına gelen kelimeden türemiştir. Antik kentin akropolünde yüzlerce kaya mezarı görülebilir. Bu mezarlar kayalar oyularak, sarp yamaçlara inşa edilmiştir. Minare Köyü sınırları içinde bulunan Pınara’ya Fethiye-Kaş arasındaki karayolunu takip ederek ulaşabilirsiniz.
Helenistik dönemde sanatsal detaylarla inşa edilen Amintas Kaya Mezarları muhteşem Fethiye manzaraları sunar. Bu mezarların en görkemlisi Amintas Kaya Mezarı tapınak tarzında bir mezardır. Amintas’a ulaşmak için 205 adet merdiven basamağı çıkmak gerekir. Mezarın tepesine çıkılınca Ölüdeniz’in büyüleyici manzarası görülebilir. Likya kültürüne göre önemli kişilerin yüksek yerlere gömülmesi gerekirmiş. Savaşçılar ve toplumun yüksek statüsüyle sahip üyeleri yüksek yerlerde inşa edilen kaya mezarlarına gömülürmüş. Amintas Kaya Mezarları, Likya inanç kültürünü yansıtan görkemli ve etkileyici yapılardır. Mezarların bulunduğu bölgede bazı lahitler de görülebilir. Fethiye merkezden yürüyerek manzarasıyla sizi büyüleyecek kaya mezarlarını ziyaret edebilirsiniz. Fethiye merkez gezilecek yerler listesine kaya mezarlarını ekleyebilirsiniz.
Türkiye tanıtımlarında sıklıkla kullanılan Dalyan Kaya Mezarları gizemli ve sanatsal antik kalıntılardır. Kaunos’luların zamana meydan okuyan bu muhteşem eserleri M.Ö 4.yüzyıldan bu yana varlığını sürdürmektedir. Mezarların içerisinde ölülerin yattığı üç taş yatak bulunur. Eski medeniyetlerin mezarlarını yüksek yerlere inşa etmesinin nedeni tanrılara daha yakın olmak istemeleri olarak düşünülür. Dalyan Kaya Mezarları da oldukça yüksek bir konumda yer alır. Akşam vakitlerinde bu kaya mezarları ışıklandırılır. Ve büyüleyici bir görsel şölen ortaya çıkar. Dalyan Kaya Mezarlarını hem gündüz hem de gece görmelisiniz. Her iki vakitte de muhteşem manzaralarla karışılacaksınız. Dalyan’dan kalkan teknelerle mezarları ziyarete edebilir ya da karayolundan gitmeyi tercih edebilirsiniz.
Fethiye Müzesi bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini keşfedebileceğiniz eserlerle doludur. Müzede M.Ö. 300 yıllarından Osmanlı dönemine kadar farklı tarihi eserler kronolojik sırayla sergilenir. Fethiye bölgesindeki ören yerlerinde yapılan arkeolojik kazılarda ortaya çıkan eserleri bu müzede görmek mümkündür. Üç Dilli Yazıt, Izraza Anıtı, Çift Dilli Yazıt gibi önemli eserlerin sergilendiği müzenin bahçesi de açık havada eserlerin sergilenmesine olanak tanır. Etnografya ve arkeoloji olmak üzere iki salondan oluşan müze Likya kültüründen değerli örneklere rastlamak mümkündür. Müzede sergilenen önemli eserlerden biri de Kumrulu Genç Kız Heykeli’dir. Kesikkapı mahallesinde yer alan Fethiye Müzesi’ne toplu taşıma ve özel araçla kolaylıkla gidebilirsiniz.
Hristiyan keşişler tarafından inziva yeri olarak inşa edilen Afkule Manastırı, muhteşem bir manzarayı ayaklarınızın altına serer. Kayaköy beldesinde yer alan Afkule Manastırı oyma kaya mimarisinin en güzel örneklerinden birisidir. Denizden yaklaşık 400 metre yüksekliğindeki bu oyma yapı iki katlıdır. İkinci kata içerden merdivenle çıkmak mümkündür. Bu manastırın manzarası öyle güzeldir ki Rodos adasını bile buradan görebilirsiniz. Orman içinden patika yolu takip edip kayalıklara tırmanarak manastıra ulaşılabilir. Kayaköy’den Gemiler Adası’na doğru giden yol üzerinden Afkule Manastırı’nın olduğu bölgeye gidebilirsiniz. Manastıra ulaşmak biraz zorlu olabilir. Ancak manastıra ulaştıktan sonra buna kesinlikle değdiğini göreceksiniz.
Fethiye doğanın özenle tasarladığı muhteşem coğrafi güzelliklerle doludur. Göller, nehirler, şelaleler ve mağaralar gibi birçok doğal güzelliği Fethiye’de görmek mümkündür. Fethiye biyolojik çeşitlilik açısından zengin bir coğrafyadır. Bu bölgede oldukça farklı endemik bitki türü de yer alır. Ayrıca bu bölgede caretta caretta kaplumbağaların yaşam alanları da bulunur. Fethiye’nin dört bir yanında muhteşem manzaralar ve keyifli aktivite deneyimleri sunan doğal alanlar vardır. Saklıkent Kanyonu, Toparlak Şelalesi, Dalaman Çayı, Babadağ gibi birçok doğal güzelliği keşfederken macera dolu aktiviteler de deneyebilirsiniz. Fethiye’nin doğal alanlarının önemli bir özelliği de tarihi kalıntılarla buluşan zenginlikler sunmalarıdır. Likya Yolu dünyanın en meşhur tarihi yürüyüş rotaları arasında yer alır. Fethiye’de bulunan coğrafi zenginliklerin çoğu dünyada nadir görülen zenginliklerdir. Fethiye’de mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikleri keşfederek önceden gideceğiniz yerleri planlayabilirsiniz.
Beydağları’ndan gelen akarsuların binlerce yıl boyunca kayaları aşındırmasıyla oluşan Saklıkent Kanyonu karstik orjinli bir jeolojik yapıdır. Bu doğa harikası turizm merkezi Saklıkent Milli Parkı içerisinde yer alır. 200 ile 600 metrelik kayalıklardan oluşan kanyonun uzunluğu 18 kilometredir. Kayaların aralıkları bazı yerlerde 2 metreye kadar daralır. Bu durum da gökyüzünü görmeyi imkânsız kılar. Kanyona giriş 200 metrelik tahta bir köprüyle sağlanır. Saklıkent Kanyonu’nda ilerlemek başlı başına bir macera sunar. Kanyonda profesyonel rehberler eşliğinde rafting yapmak mümkündür. Kanyon üzerinde kurulmuş olan zepline ise bölgenin muhteşem manzaralarına tanıklı etmenizi sağlar. Fethiye otogardan bu bölgeye minibüs seferleri vardır. Özel aracınızla da kanyona gidebilirsiniz.
Yamaç paraşütü aktiviteleriyle meşhur olan Babadağ, 2000 metre yükseklikten muhteşem manzaralar sunar. Ayrıca Babadağ yamaç paraşütü dendiğinde sadece Türkiye’de değil dünya çapında bilinen bir bölgedir. Babadağ endemik bitki türleri ve nesli tükenmekte olan canlılara ev sahipliği yapar. Gün batımı turları, teleferik gibi aktiviteleri deneyebileceğiniz Babadağ, üç zirveden oluşur. Bu üç zirveden biri olan Kartepe deniz 5 kilometre uzaklıkta yer alır. Bu nedenle de Kartepe çok özel bir yamaç paraşütü merkezidir. Ölüdeniz’den aracınızla Babadağ’a çıkabilirsiniz. Babadağ zirvelerinde Ölüdeniz’i yüksekten seyredebileceğiniz restoran ve cafeler bulunur. Babadağ’da çok keyifli aktiviteler yapabilir, yamaç paraşütü deneyimini yaşayabilirsiniz.
Ülkemizin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan Antik Likya Yolu, 760 kilometrelik bir yürüyüş yoludur. Likya Yolu’nu yürümek ortalama 29 gün kadar sürer. Likya Yolu, antik kalıntılar ve muhteşem manzaralarla eşsiz bir macera yaşamanızı sağlar. Dünyanın dört bir yanından bu yolu yürümek için gelen turistler vardır. Başlangıç noktası Ölüdeniz olan Likya Yolu’nun bitiş noktası ise Geyikbayırı’dır. Dünyanın en güzel manzaralı yürüyüş rotaları arasında yer alan Likya Yolu’nun haritası patikalarda ve toprak yollardaki işaretlerle belirlenmiştir.
Tarih ve doğayı maceralı bir yolculukta keşfetmek isteyenler için bu rotayı yürümek harika bir deneyim olabilir. Fethiye’de yapılacaklar arasında macera dolu bir deneyim olsun istiyorsanız Likya Yolu’nu yürümeyi deneyebilirsiniz. Likya Yolu’nu yürümek için çok donanımlı ve bilgili olmak gerekir. Sarp ve engebeli burunları ve koyları aşarak antik kentlere ulaşılabilir. Unutulmaz bir macera yaşamak istiyorsanız Likya Yolu’nu yürümeyi düşünebilirsiniz.
Gökkuşağı yansımalarına tanıklık edebileceğiniz Gizlikent Şelalesi, Fethiye’nin eşsiz doğal güzelliklerinden birisidir. Seydikemer ilçesinde bulunan Gizlikent Şelalesi’nde su yüksekten ve şiddetli şekilde akar. Şelalenin suyu çok soğuk olduğundan özellikle yazın sıcak aylarında serinlemek isteyenlerin uğrak yerleri arasındadır. Dev salıncak, zeplin, rafting gibi aktiviteleri yapabileceğiniz şelale bölgesinde çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Şelaleye ulaşmak için biraz yürümek gerekir. Yürüme yolu kaygan olduğundan uygun ayakkabılar giymelisiniz. Gizlikent Şelalesi’ne özel aracınızla ya da araç kiralayarak gidebilirsiniz.
Doğal havuzu ile serin sularda yüzme imkanı sunan Toparlar Şelalesi, Fethiye’nin doğa harikası turistik destinasyonları arasında yer alır. Ormanların içinde kalan şelale 3-4 metre yükseklikten dökülür. Şelalede bulunan ip sayesinde doğal havuza eğlenceli şekilde atlamak mümkündür. Toparlar Şelalesi, el değmemiş bir doğal alanda bulunur. Aracınızla bölgeye geldikten sonra yaklaşık 1 kilometre yürümeniz gerekir. Köyceğiz sınırları içinde yer alan şelale etrafında işletme bulunmaz. Bu nedenle de buraya gelirken hazırlıklı olmalısınız.
Yeşilgöl dağlarından doğan Dalaman Çayı, 84 kilometre uzunlukta değerli bir su kaynağıdır. Ege ve Akdeniz sınırını çizen Dalaman Çayı Ortaca ve Dalaman rotasından Akdeniz’e dökülür. Üzerinde 7 ayrı köprü bulunan çayda, rafting ve kano gibi aktiviteler gerçekleştirilir. Doğanın estetik gücünü yansıtan kanyonlarıyla Dalaman Çayı muhteşem manzaralar sunar. Doğal plajlara sahip çayda yüzme deneyimi de yaşayabilirsiniz. Hem farklı endemik bitkilere hemde farklı hayvan türlerine ev sahipliği yapan Dalaman Çayı, biyoçeşitlilik açısından zengindir. Çayın etrafında bulunan antik kalıntılar doğa ve tarihin gizli hazinelerini gözler önüne serer. Fethiye yapılacaklar listenize Dalaman Çayı’nda rafting ya da kano aktiviteleri yapmayı ekleyebilirsiniz.
Kartpostalı andıran görsel estetiği ile Girdev Gölü, nadir bulunan özel kuş türlerine ev sahipliği de yapar. Aslanlı lahitler ve antik taş bloklarının da yer aldığı gölün etrafı doğal ve tarihi zenginlikleriyle büyüleyici bir atmosfer yaratır. Yaklaşık 1800 metre rakımda konumlanan gölün etrafında hava çok temizdir. Göl havasında 128 farklı kuş türünü yaşadığı bilinmektedir. Sportif balıkçılık gibi aktiviteler bu bölgede popülerdir. Gökyüzü gözlemcileri içinde de bu göl önemli bir merkezdir. Bu bölgeden asteroid geçişleri, meteor geçişleri gibi gökyüzü olaylarını izlemek mümkündür. Özel araçla ya da araç kiralayarak Gümbe Yolu üzerinden Girdev Yaylası’na ulaşabilirsiniz.
Orman içerisinde gizlenmiş Yeşil Vadi Doğa Parkı doğa ile bütünleşmek için harika fırsatlar sunar. Park içerisinde çok güzel kamp alanları vardır. Yanıklar Çayı’nın kenarındaki doğa parkında ağaçlar üzerinde kurulmuş çadırlarda kamp yapmak mümkündür. Yanıklar Çayı üzerinde kurulmuş platformlarda yemek yiyebilir çok farklı bir doğa deneyimi yaşayabilirsiniz. Bu bölgede telefon çekmediğinde tam anlamıyla bir detoks yapma şansı bulabilirsiniz.
Fethiye’de nereye gidilir diye merak ediyorsanız Fethiye’nin dünya çapında tanınan gizli cennet koylarıyla ünlü olduğunu da söyleyebiliriz. Fethiye bölgesindeki adalar ve koylar mavi tur için mükemmel rotalar sunar. El değmemiş güzellikteki doğa harikası koylarda alternatif tatil olanakları bulmak mümkündür. Koyları günübirlik ziyaret edebileceğiniz gibi bazı koylarda tatilinizi geçirebilirsiniz. Fethiye’nin adalarını ve koylarını tekne turlarıyla gezebilirsiniz.
Adını Rodos Şövalyelerinden alan Şövalye Adası, antik kalıntılar ve doğal güzelliklerle dolu bir doğa harikasıdır. Şövalye Adası üzerinde yerleşim olan tek ada olarak bölgedeki adalardan ayrılır. Megri Adası ve Fethiye Adası gibi isimlerle anılmış ada körfezi kapatarak limanı daha korunaklı hale getirir. Adaya ulaşım Çalış Plajı’ndan kalkan teknelerle sağlanır. Eski mozaikleri ve sarnıçlar görebileceğiniz adadaki plajlar denizin keyfini çıkarabilirsiniz. Doğa ve tarihin iç içe geçtiği Şövalye Adası’nda birkaç konaklama tesisi ve restoran bulunur.
Gün batımında güneşin etkisiyle kızıl renge dönen Kızılada görülmeye değer bir manzara oluşturur. Adanın etrafında antik kentler, antik kalıntılar, mağaralar gibi birçok turistik zenginlik bulunur. Fethiye’nin merkezine çok yakın bir konumda yer alan adanın doğu tarafında bir deniz feneri vardır. Turkuaz renkli, denizin çevrili adanın etrafında bulunan kaya mezarları bu bölgeyi daha çekici hale getiren antik kalıntılardır. Kızılada’da plaj keyfi yapabilir, şnorkelle dalış deneyimi yaşayabilirsiniz. Tekne turlarıyla ya da kendiniz tekne kiralayarak Kızılada’ya ulaşabilirsiniz.
Noel Baba Adası olarak da bilinen Gemile Adası, tarihsel olarak dini bir perspektife sahiptir. Adada yer alan dini yapı kalıntıları adanın ortaçağda dini bir merkez olduğunu düşündürür. Adadaki kilise kalıntıların birinde “Hossios (yani aziz, kutsal) Nikolaos” yazısı olduğundan Noel Baba yani Aziz Nikolas’ın bu adada yaşadığı düşünülür. Ada bu özelliği ile Paskalya döneminde hac ziyaretlerinin yapıldığı kutsal bir yer olarak görülür. Ölüdeniz yakınlarındaki Soğuksu Koyu karşısında konumlanan Gemile Adası’nda birçok antik kalıntı bulunur. Kiliseler, sarnıçlar, tüneller, yerleşkeler gibi antik kalıntıları adada görmek mümkündür. Adaya Karaköy üzerinden Gemile Koyu’ndan kalkan teknelerle ulaşabilirsiniz.
Göcek diğer şehirlerinden denizi süsleyen muhteşem adalarıyla ayrılır. Göcek Adası küçük teknelerle 10 dakikada ulaşabileceğiniz doğa harikası adalardan birisidir. Yassıca Adaları küçük ve birbirine çok yakın bir ada grubudur. Bu adaların bulunduğu bölgede deniz içerisinde kalıntılar vardır: Keyifli yüzme deneyimi yaşayabileceğiniz atmosfer sunan Yassıca Adaları’na 30 dakikada ulaşmak mümkündür. Tersane Adası Körfez bölgesindeki en büyük adadır. Bu adada Yunanlar tarafından terk edilmiş evlerin kalıntıları bulunur. Zeytin Adası ve Domuz adası gibi adalara da Göcek’ten tekne ile ulaşılabilir. Göcek’ten 12 ada turlarına katılarak bu bölgedeki muhteşem koyları ve adaları ziyaret edebilirsiniz.
Fethiye şehir hayatı renkli ve keyifli bir atmosfer sunar. Fethiye yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olduğundan turistlere yönelik çok fazla hizmet vardır. Fethiye kordon boyunda yürümek başlı başına keyifli bir aktivitedir. Cumbalı otantik evlerin sokaklarında dolaşmak da ruhunuza iyi gelecek aktiviteler arasında yer alır. Fethiye’nin çarşısı tarihi yapılarıyla ve turistik detaylarıyla oldukça keyifli olanaklar sunar. Balık Pazarı ise şehrin en hareketli yerlerinden birisidir.
Fethiye merkezin en güzel yerlerinden biri de Paspatur Çarşısı’dır. Fethiye merkez etrafında unutulmaz manzaralara tanıklık edebileceğiniz noktalar bulunur. Fethiye şehir hayatını keşfederek kültürel ve tarihi zenginlikler arasında dolaşabilirsiniz. Fethiye gece gezilecek yerler arasında eğlenceli mekânlar ön plana çıkarken gece hayatı açısından da Fethiye merkezi oldukça zengin bir atmosfer sunar.
Kültürel ve doğal zenginlikleri ile önemli bir turizm merkezi olan Fethiye, her köşesinde keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak bir bölgedir. Fethiye merkezinde turistlere yönelik birçok işletme vardır. Fethiye merkezde müze, çarşı ve kordon gibi yerler oldukça popülerdir. Merkezde dolaşırken bölgenin kültürel zenginliklerini keşfedebilirsiniz. Yakınlardaki antik kenti gezebilir manzara izlemek için Âşıklar Tepesi’ne çıkabilirsiniz. Deniz kenarında konulanmış eğlence mekânlarını değerlendirebilirsiniz.
Paspatur Çarşısı, Fethiye’nin tarihi ruhunu yansıtan eski bir çarşıdır. Birçok dükkânın yer aldığı çarşıdaki otantik evler oldukça etkileyicidir. Bu çarşıda Şemsiyeli Sokak adı verilen şemsiyelerle kaplı bir sokak bulunur. Hediyelik eşya dükkânlarıyla dolu çarşıdan Fethiye’ye özgü hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Nostaljik ve samimi bir ortam sunan Paspatur Çarşısını ister gece ister gündüz gezebilirsiniz.
Denize sıfır konumdaki Fethiye Kordon, dört mevsim canlı bir atmosfer sunar. Kordon boyunca cafe, restoran, bar gibi birçok işletme bulunur. Balıkçı teknelerinin şirin bir görüntü yarattığı kordonda yürümek çok keyiflidir. Kordonda canlı müzik mekânlarında eğlenebilir, muhteşem manzaralar eşliğinde yemek yiyebilir, yeşil alanlarda ve parklarda vakit geçirebilirsiniz. Yanınıza konan kuşlar sayesinde kendinizi doğa ile iç içe hissedebilirsiniz. Kordon aynı zamanda spor yapmak isteyenlerinde tercih ettiği bir yerdir. Burada kaykay yapan veya bisikletle gezen insanlar görebilirsiniz.
Fethiye deniz ürünleriyle ünlü olan bir bölge olarak çok zengin deniz ürünü seçenekleri sunar. Fethiye balık pazarında istediğiniz deniz ürünlerini bulabilir, seçtiğiniz balıkları restoranlarda pişirterek yiyebilirsiniz. Fethiye’ye gelmişken şöyle farklı yemekler denemek istiyorum diyorsanız Balık Pazarı’ndaki deniz ürünlerini keşfedebilirsiniz. Karides, kalamar ve çok çeşitli balık türlerini bu pazardan satın alabilirsiniz Seçtiğiniz balıkları ve deniz ürünlerini çevredeki restoranlarda damak tadınıza göre de pişirtebilirsiniz.
Akdeniz’in harika manzaralarına tanıklık etmenizi sağlayacak Hisarönü, Fethiye’nin popüler tatil beldeleri arasında yer alır. Koyları ve plajlarıyla doğal güzellikler sunan beldenin renkli gece hayatı meşhurdur. Neon ışıklar altında dans etme deneyimi sunan birçok kulüp bu bölgede yer alır. Dans şovları ve köpük partileriyle eğlenceli tatil olanakları sunar. Hisarönü’nde antik kalıntılar, doğa harikası plajlar, şelaleler gibi birçok doğal ve tarihi güzelliği keşfedebilirsiniz.
Fethiye’ye kuşbaşı seyretme olanağı sunan Aşıklar Tepesi, Seyir Terası olarak da bilinir. Romantik bir atmosfer sunduğundan ve eski zamanlar âşıkların uğrak buluşma noktası olduğundan bu Aşıklar Tepesi olarak anılır. Aşıklar Tepesi’nin muhteşem bir manzarası vardır. Bu noktan tüm Fethiye ve açık denizler görülebilir. Karagözler mahallesinden başlayan tepe Kesikkapı mahallesinde son bulur. Fethiye’de nereye gidilir sorusunu soranlar için Aşıklar Tepesi en iyi cevaplardan biri olacaktır. Tepeye Fethiye merkezden yürüyerek gitmek mümkündür.
Fethiye’nin doğal güzelliklerini keyifli şekilde yaşama fırsatı sunan Şehit Fethi Bey Parkı şehir merkezine yürüme mesafesinde yer alır. İlk Türk pilotlarından birisi olan Fethi Bey’in adının verdiği bu büyük park birçok keyifli aktivite olanağı yaratır. Parkta doğal patika yollar ve dinlenme alanları bulunur. Körfez manzarasını ayaklarınızın altına seren parka açık hava kütüphanesi gibi alanları keşfedebilirsiniz. Hamaklarda ve salıncaklarda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Bölgenin en büyük çocuk ve gençlik parkı Şehit Fethi Bey Parkı incelikli detaylarla kaliteli bir deneyim yaşamanızı sağlar.
Heykeller, havuzlar ve ağaçlarla muhteşem bir estetik tasarım sunan Uğur Mumcu Parkı, hem gündüz hem de gece ayrı güzellikler yaşatır. Parkta deniz manzarası seyredebileceğiniz çok güzel alanlar vardır. Fethiye akşam gezilecek yerler arasına bu parkı da ekleyebilirsiniz. Çünkü akşam olduğunda ışıklandırılan havuzlarda su oyunlarını izlemek oldukça keyiflidir. Avrupa standartlarında bir park olan Uğur Mumcu Parkı’nda çok güzel vakitler geçirebilirsiniz.
Eğlenceli su oyun alanlarıyla tasarlanmış Sultan's Aquapark özellikle ailelerin çok tercih ettiği keyifli aktivite seçenekleri sunar. Kaydırak zenginliği ve ulaşım kolaylığı ile popüler aktivite mekanları arasında yer alır. Park içerisinde yer alan Bungee Jumping adrenalin tutkunları için harika bir aktivite seçeneğidir. Burada havuz keyfi yapabilir, kaydıraklardan kayarak eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.
Jeep safarilerin uğrak noktası olan Yakapark, devasa anıt ağaçlarıyla eşsiz bir atmosfer sunar. Kademeli teraslar, havuzlar, köşkler gibi doğanın içerisinde unutulmaz deneyimler sunan bölümleri vardır. Asırlık çınar ağaçlarının gövdesinde fışkıran sular bu bölgeye bambaşka bir hava katar. Yakapark’ta serin suların içerisine kurulmuş köşklerde yemek yiyebilirsiniz. Fethiye fotoğraf çekilecek yerler arasında Yakapark muhteşem atmosferiyle ön plana çıkar.
Fethiye’de bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini saklayan birçok köy vardır. Fethiye’nin köyleri doğal yaşamın sürdüğü, yöresel kültürlerin devam ettiği köylerdir. Bu köylerde organik ürünler bulmak mümkündür. Fethiye’nin doğal yaşamını yakından tanımak için gizli kalmış köy6leri keşfedebilirsiniz. Bu köyleri görenler o kadar çok beğenir ki birçok şehir insanı bu köylere yerleşmek ister. Belki siz de bu köyleri gezerek yepyeni bir hayat için doğa köy yaşamını tercih edebilirsiniz.
Yüksek kayalıklar üzerinde konumlanan Faralya Köyü, eşsiz doğal güzelliklere ve tarihi zenginliklere ev sahipliği yapar. Faralya Köyü’nün alt tarafında ünlü Kelebekler Vadisi bulunur. Doğa harikası koylardan biri olan Kabak Koyu’da burada yer alır. Likya Yolu üzerinde bulunan Faralya Koyu Likya ev Roma’dan kalan tarihi zenginliklerle doludur. Faralya Köyü’nde tatil yapmak ayrıcalıktır. Fethiye çevresinde gezilecek yerler listesine mutlaka eklenmesi gereken bu eşsiz doğal güzellikler cennetinde unutulmaz tatil anıları biriktirebilirsiniz.
Sakin ve huzurlu atmosferiyle doğanın en güzel armağanlarını sunan Yanıklar Köyü, ekoturizmin pilot bölgelerinden birisidir. Yanıklar Köyü’nde bulunan Akgöl eşsiz manzaralarıyla bu bölgedeki doğal zenginlikler arasında yer alır. Sığla ağaçları, zeytin ağaçları, çam ağaçları ve narenciye bahçeleriyle çevrili köyde el değmemiş güzellikte plajlar bulunur. Caretta caretta kaplumbağaların yaşam alanı olan Karaot plajı berrak deniz ve temiz plaj keyfini yaşamanızı sağlar. Aracınızla Fethiye’den Dalyan yönüne ilerleyerek Yanıklar Köyü’ne ulaşabilirsiniz.
Türkiye’nin en güzel kamp alanlarından biri olan Çubucak Tabiat Parkı, doğayla iç içe tatil olanakları sunar. Ormanda denizin buluştuğu bu orman parkında piknik yapmak içinde elverişli alanlar bulunur. Günübirlik ziyaret edebileceğiniz bu tabiat parkında kamp yapmayı düşünebilirsiniz. Sandal, defne, sıla ağacı gibi ağaçlarla çevrili Çubucak Tabiat Parkı birçok endemik bitki türüne ve canlıya ev sahipliği yapar. Özel aracınızla Marmaris-Datça yolu üzerinden bu bölgeye ulaşabilirsiniz.
Sığla ağaçlarıyla kaplı Küçük Kargı Tabiat Parkı yeşilin maviyle buluştuğu eşsiz güzellikteki doğal alanlardan birisidir. Koruma altındaki milli park özellikle kampçıların gözde tercihleri arasında yer alır. Yanıklar Köyü’nde bulunan Küçük Kargı Tabiat Parkı’nda denize girebilir, doğada yürüyüşler yapabilir, piknik yapabilir ya da eşsiz bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Fethiye civarı gezilecek yerler arayanlar doğa ile iç içe huzurlu bir ortam sunan tabiat parklarını ziyaret edebilir.
Fethiye’de tatil yapacaksanız çok farklı deneyimler yaşayabilirsiniz. Yamaç paraşütü, tüplü dalış, rafting gibi macera dolu aktiviteleri deneyebilirsiniz. Fethiye tam bir turizm cenneti olarak çok farklı ve unutulmaz deneyimler sunar. Mavi tura çıkabilir ya da Likya Yolu’nu yürüyebilirsiniz.
Arkeolojik kalıntılarla ve eşsiz doğal güzelliklerle dolu Ölüdeniz Milli Parkı, bölgenin doğal peyzaj değerini gözler önüne serer. Burada mavi lagün üstünde yamaç paraşütü yapabilir, Ölüdeniz’i gökyüzünden seyredebilirsiniz. Ormanlık alanlarda doğa yürüyüşlerine çıkarak bölgenin endemik bitki türlerini keşfedebilirsiniz. Fethiye Ölüdeniz arası kaç kilometre merak ediyorsanız 12 kilometrelik kısa bir mesafe olduğunu söyleyebiliriz.
Babadağ dünyanın en gözde yamaç paraşütü merkezlerine ev sahipliği yapar. Bu bölgede yamaç paraşütü yaparak Ölüdeniz üzerinde kuşlar gibi uçabilirsiniz. Profesyonel rehberler eşliğinde yapılan yamaç paraşütü çok heyecanlı bir aktivite seçeneğidir. Babadağ’ın çeşitli noktalarından yamaç paraşütü yapılabilir. Fethiye’de mutlaka denemeniz gereken macera dolu bir aktivite arıyorsanız yamaç paraşütünü değerlendirebilirsiniz.
Fethiye’ye gelmişken tekne turlarını mutlaka denemelisiniz. Fethiye’nin çeşitli yerlerinden düzenlenen tekne turları ile muhteşem deneyimler yaşayabilirsiniz. Fethiye ilçeleri arasında tekne turu yapılan birçok ilçe bulunur. Özellikle Göcek 12 adalar tekne turları çok popülerdir. Tekne turlarıyla gittiğiniz adalarda ve koylarda denize girebilirsiniz.
Fethiye’de yapılabilecek keyifli aktivitelerden biri de bisiklet turuna çıkmaktır. Fethiye-Göcek arasında bisiklet turu için harika rotalar bulunur. Bisiklet kiralayarak ya da kendi bisikletinizle bu rotalarda bisiklet turuna çıkabilirsiniz. İstediğiniz yerlerde durup unutulmaz manzaraların tadını çıkarabilirsiniz.
Fethiye özellikle yaz sezonunda çok kalabalık olur. Fethiye tatili için daha sakin dönemler sezon dışı dönemlerdir. Bu dönemlerde hem ulaşım hem de konaklama olanaklar daha ekonomiktir. Fethiye’de antik kentleri ve tarihi zenginlikleri keşfetmek için bahar aylarını tercih edebilirsiniz. Sezon dışı dönemlerde Fethiye’ye gitmek birçok açıdan daha avantajlı olacaktır.
Fethiye’de ulaşım olanakları oldukça gelişmiştir. Fethiye’nin ilçeleri arasında dolmuş seferleri sıklıkla düzenlenir. Ayrıca Fethiye’de yaz aylarında deniz otobüsü seferleri de bulunur. Şövalye Adaları’na ve Çalış’a gitmek için deniz otobüslerini tercih edebilirsiniz. Özel araçla ya da araç kiralayarak Fethiye bölgesinde istediğiniz yere gidebilirsiniz. Fethiye merkezden yakın yerlere yürüyerek gitmek mümkündür. Koylara ve adalara gitmek için tekne turlarına katılabilirsiniz.
Fethiye’de konaklama seçenekleri oldukça fazladır. Fethiye’de villa kiralama ya da doğal alan içinde bungalov gibi farklı seçenekler değerlendirebilirsiniz. Ayrıca lüks oteller ve butik oteller gibi konaklama olanakları da vardır. Koylarda kamp yapmak isteyenler için kamp alanları bulunur. Fethiye’de konaklama tercihinizi önceden yapmanız avantajlı olacaktır. Erken rezervasyonla daha ekonomik ve daha konforlu tatil olanakları yakalayabilirsiniz.
Fethiye Akdeniz ve Ege kültürlerinin buluştuğu yeme-içme olanakları sunar. Fethiye’de yemek deyince özellikle deniz ürünleri ön plana çıkar. Fethiye’nin birçok farklı bölgesinde kaliteli restoran ve cafe seçenekleri vardır. Doğayla baş başa ya da deniz manzaralı restoranlarda yemek yiyebilirsiniz. Fethiye’de doğal ürünler satın alabileceğiniz yerel pazarlar da vardır. Fethiye sokakları ve çarşılarını gezerken sokak lezzetlerini de deneyebilirsiniz.
Fethiye gezi planını önceden yapmak keyifli bir tatilin anahtarıdır. Fethiye çok geniş bir turizm bölgesidir. Önceliklerinizi belirleyerek gezeceğiniz yerleri günlere ayırabilirsiniz. Örneğin, antik kentler için bir iki gün ayırabilir koylar ve adalar için bir iki gün gezme planı yapabilirsiniz.
Fethiye’ye tatil yapmak isteyenlerin genel olarak merak ettiği bazı sorular vardır. Aşağıda yanıtladığımız soruların haricinde detaylı bilgi Fethiye Belediyesi sitesi üzerinde de bulunabilir.
Fethiye’de sıcaklıklar Ağustos ayında 39 dereceye kadar çıkabilir. Mayıs, Haziran, Eylül ve Ekim ayları havanın en güzel olduğu aylardır.
Fethiye her bütçeye hitap eden tatil olanaklar sunar. Hem çok lüks hem de daha uygun fiyatlı olanaklar tercih edilebilir.
Fethiye’de sakin ve huzur tatil yapmak isteyenler için daha el değmemiş bölgeler bulunur. Merkeze yakın yerlerde de otel ve pansiyon seçenekleri vardır. Villa kiralama olanakları da oldukça fazladır.
![]() |
---|